Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Na prste mozes nabrojati kartice sa 2 bios-a obicno 90 posto karti i nema 2 bios-a.

A to sto neke karte imaju 2 bios-a jedan je oc a drugi standardan,taj oc kad ukljucis tebi niko ne brani da jos overklokujes karticu preko toga....A recimo da flesujes samo jedan oc bios a drugi standardni da ne diras opet u servisu mogu da vide da si flesovao bios i da te odbiju.

I da kartica ima 3 bios-a i da flesujes samo jedan i karta crkne njih je to briga cim utvrde da si cackao bios mogu da te odbiju.

A kad ti karta crkne tebi drugi bios ne vredi nista....

Molio bih neiskusne clanove da ne sire dezinformacije ako ne znaju
Proizvodjaci karti koji NISI Amd partneri NE smeju da stavljaju dual bios na svoje proozvode tj karte

Kako vam se cini napajanje chieftec navitas 1250w? Mislim na kvalitet poato bih ga stavio u rig sa 6 kartica.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ubice su navitasi, 1000 i 1250, best bajevi u svojim kategorijama rade isti posao kao EVGA, CM, Corssair za manje para

Molio bih neiskusne clanove da ne sire dezinformacije ako ne znaju
Proizvodjaci karti koji NISI Amd partneri NE smeju da stavljaju dual bios na svoje proozvode tj karte

A ko je pominjao proizvodjace?Ne razumem te uopste sta si hteo da kazes.

Amd partneri su Sapphire i Powercolor kakve veze to ima sa onim sto sam ja napisao?

2 bios-a su izmisljena da bi taj drugi oc bios davao vise fps-a e sad sto se na amd kartama u svrhu rudarenja isti bios moduje da bi se dobilo vise hash-a to je druga stvar.

Gde sam ja pominjao da proizvodjaci karti koje nisu amd partneri ne smeju da stavljaju dual bios???

U drugoj nvidia temi na forumu pita decko da li da uzme gtx 1070 ili gtx 1070ti na sta dajes odgovor nijednu stvarno imam neki osecaj kao da ti je neko hakovao account na forumu ovde.

Poslednja izmena:
hajde lepo procitaj sta si napisao pa onda komentarisi (90% karti NEMA dual bios)

Pa nema 90 posto karti dual bios na dual bios mislim da na samoj karti fizicki je prisutno dugme sa kojim menjas bios koji hoces.

Ako hoces mogu i da nabrojim karte koje imaju dual bios i karte koje nemaju dual bios.

Pa normalno da dizes ruke kad ne znas vise sta da napises ispada ja nemam pojma a sve je dostupno na internetu i svi mogu da procitaju koje karte dolaze sa dual bios-om a koje ne.

Ne znam kao da ne pricam sa istim covekom pa smo mesecima unazad pricali o tome da su Sapphire nitro+ karte bolje u slucaju da se pravilno ne flesuje bios pa moze uvek da se flesuje bios broj dva sto kod Msi armor-a na primer ne moze....

Druga stvar sve karte od Sapphire nemaju dual bios evo Sapphire pulse nema na primer.I postoji mozda svega 10-15 modela karti koje imaju dual bios a ostatak nemaju dual bios sve pise na samom Sapphire sajtu ko hoce da cita.

Plus sam i ja sam imao Sapphire nitro+ rx 480 i znam da su imale dva bios-a i kako su ta dva bios-a funkcionisala.

druze to ko ima a ko nema pojima se vrlo jasno vidi i po stazu ti si u svakoj corbi ovde na forumu mirodjija ,a strucnjak ima jedan rig i svima zna da soli pamet i da dajes savete, posto je svaka dalja rasprava suvisna, jer nemam sa kime da delim misljenje, a ti ces mozda jos nesto i nauciti kada ti malo vise hw prodje kroz ruke

Ne radi se ovde o broju rigova niti o meni pogledaj prvo sebe sta da ti kazem drugo.

Prvi si poceo da pises neke recenice koje nemaju veze sa vezom mene bi bilo sramota na tvom mestu da napadam drugog clana foruma bez razloga cisto onako da se izduvam.A sto je jos veca sramota je da sve to dolazi od clana koji je 13 godina na forumu.

A i moji saveti su mnogima pomogli na forumu mislim da sam do sada pomogao vise od 100 forumasa vise sam i prestao da brojim i niko nije imao zamerke niti sam ista trazio od tih forumasa.

Druga stvar to koliko ti je hardvera proslo kroz ruke nema veze sa trenutnom temom o kojom pricamo.

Poslednja izmena:
vazi ti si najbolji i najpametniji clan na forumu i od sada cemo samo tebe da pitamo za sve ,a ajde sada idi malo i uzivaj u zivotu

Ne moze covek sa tobom da vodi normalan razgovor time sto sam napisao da sam pomogao mnogim clanovima nisam mislio da sam najbolji i najpametniji....Pa bolje da idem da ne citam vise gluposti koje pises.

Obojica ste pomogli dosta ljudi ovde izmedju ostalih i meni kad je trebalo, nema mesta ovde sujeti i svadjama. Bolje prestanite obojica da trolujete [emoji16][emoji16][emoji16] i pomazite i dalje kao i do sad. A to dal’ ima nekog biosa ili nema, ako nekom od novajlija koje mrzi da citaju ranije postove i da koriste search opciju ne valja informacija ili nije zadovoljan -ne mora ni da koristi forum. Ja verujem da se moze naci dosta stvari ovde o biosima i garancijama samo da se malo koristi search. Posavetovao bih novajlije da sto vise koriste pretragu da ne bi dolazilo do ovakvih stvari...nije prvi put da krene prepirka oko neke , stoti put napisane stvari. Vecina starih forumasa vise ni ne odgovara na postove iz ovih razloga....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel vredi dati 10k više za RX 580 Sapphire Nitro+ 8GB, u odnosu na recimo PowerColor RX 580 4GB ili XFX RX 470 koje su 36 hiljada?

Kada je Nitro u pitanju da. :)

Jel vredi dati 10k više za RX 580 Sapphire Nitro+ 8GB, u odnosu na recimo PowerColor RX 580 4GB ili XFX RX 470 koje su 36 hiljada?

Zavisi kako te uk..nja memorija. Mi uzeli neke Nitro 8G kartice, misleci da ce standardno biti bolja memorija u odnosu na 4GB , jer se jedno vreme podrazumevalo da su 8Gb moduli Hynix ili Samsung. Kad ono Micron na 8GB nitro +
Tako da, nista vise nije sigurno ni kod Nitroa kad su memorije u pitanju, Nego kakve si srece.
Mada, i sa tim Micronom Nitro zna da bude bolji od konkurencije. E sad, da li to vredi 10000 vise - to je vec na tebi da procenis

Zavisi kako te uk..nja memorija. Mi uzeli neke Nitro 8G kartice, misleci da ce standardno biti bolja memorija u odnosu na 4GB , jer se jedno vreme podrazumevalo da su 8Gb moduli Hynix ili Samsung. Kad ono Micron na 8GB nitro +
Tako da, nista vise nije sigurno ni kod Nitroa kad su memorije u pitanju, Nego kakve si srece.
Mada, i sa tim Micronom Nitro zna da bude bolji od konkurencije. E sad, da li to vredi 10000 vise - to je vec na tebi da procenis

Leti zna biti korisno kad su temp +40 stepeni hladjenje je bolje dosta od powercolora premda hvale i xfx gts.
Ja licno uzimam samo nitro i strix rx570 i 580 zbog hladjenja.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

XFX je topliji od Nitro karte za blizu 10 stepeni, tacno mi tako pokazuje, na istom naponu, isti uslovi testiranja.

Moje 8GB nitro+ su Hynix oznaka 11265-03-20G
Na netu sam nasao da su 11265-01-20G micron. Jel ima neko obe varijante da potvrdi da nema pravila?

Nema sreca samo.

Kada dodje leto vidi se sta su Nitro karte, svi su junaci kada je zima. E sada, ne znam kakav je Micron, ali sigurno ne moze losije od 28, nece se osiromasiti za par mhs-a.

Uletim ponekad na forum pa procitam po nesto, kad ste kod microna postoje 4 vrste micron memorija:
Stari micron 4GB
Novi micron 4GB (razliciti defaultni tajminzi u odnosu na stari iako je oznaka ista)

Stari micron 8Gb
Novi micron 8GB (razliciti defaultni tajminzi u odnosu na stari)

U svakom slucaju odlicne memorije, nisu toliko zastupljene pa nema na svakom cosku biosa za micron, kao recimo za samsung, ali kad se uradi kako treba baca isto kao i samsung.

Uletim ponekad na forum pa procitam po nesto, kad ste kod microna postoje 4 vrste micron memorija:
Stari micron 4GB
Novi micron 4GB (razliciti defaultni tajminzi u odnosu na stari iako je oznaka ista)

Stari micron 8Gb
Novi micron 8GB (razliciti defaultni tajminzi u odnosu na stari)

U svakom slucaju odlicne memorije, nisu toliko zastupljene pa nema na svakom cosku biosa za micron, kao recimo za samsung, ali kad se uradi kako treba baca isto kao i samsung.
U sustini nebitna je memorija znaci.

Jel ima neko bios za ove XFX GTS RX 580 8GB (samsung) karte sto su trenutno u prodaji? Na onom njihovom fabrickom mining biosu daju 29.5 na 1150/2150, sta moze da se ocekuje od nekog drugog biosa?

jel fallouta jos nismo izbacili sa foruma? o boze..

Jel ima neko bios za ove XFX GTS RX 580 8GB (samsung) karte sto su trenutno u prodaji? Na onom njihovom fabrickom mining biosu daju 29.5 na 1150/2150, sta moze da se ocekuje od nekog drugog biosa?
30+ moze

Imas, pa znas? 6x 580 xfx iz zida mereno 730w, eth solo. Ne znam kako je to 200w po kartici. 30mhs

Ja ih furam na tom fabrickom mining biosu 29.5mhs na 1150/2150 730w iz zida. Jel ti imas neki custom bios? Jel mozes da posaljes?
Unapred hvala

Nazad
Vrh Dno