Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pitanje za iskusne majnere: Asus ROG Strix tx 570 4gb isplatili se uzeti? Koliko može na stock a koliko modovana izvuci mhs? Hvala

Da li se isplati zavisi od cene za koju je imas
Koliko izvlaci stok je apsolutno nebitno jer sto biti lud i kopati na stok, radi se mod
Izvlaci od 27 do 30, u zavisnosti od vrste memorije i kvaliteta same kartice

240€ nova sa tri god garancije. Doduše na zapadu uzimam. RX580 je preko 300€ a kontam da je minorna razlika koju donosi. Za 1070 nemam love.

Dobra cena, uzmi za te pare ako je vec 300e 580. Mada ako nadjes neku 580 sa 4gb za 250-260 to bi bilo jos bolje jer Asus Strix 570 nema hladjenu memoriju

Uzeh na kraju 4 Sapphire Pulse 570, svaka 240e; polovne se prodaju kod mene po te pare bez garancije. Gledam sada imao sam rx580 isto Sapphire 4gb za 260e. Al kapiram, osim sto trosi vise struje da ne donosi neki veci hashrate pri kopanju. Hvala tebra na komentaru svakako. zz

Ljudi pozdrav posle svog ovog vremena razmisljana odlucio sam da se i ja ubacim u ovaj posao.
Znao sam ja za mining vec sigurno pre pet godina ali nije bilo sredstava a ni volje.
Danas ima i sredstava i volje pa sam mislio bolje ikad nego nikad.
U planu mi je da kupim 1080 TI i to 8 kom kopao bi Zcash ili ti Zec...
E sad ostalo sta mi predlazete?
Za prvi mesec bi uzeo ovo ako bi posle njega dobio onu cifru koju sam zacrto u glavi uzeo bi jos 10x8 1080TI.

Hvala na odgovorima i na predlozima.

Послато са LG G6 уз помоћ Тапатока

1080ti ti je promasena investicija daje trenutno najvise ali trosi i struje dosta plus su dosta skupe.

Uzmi gtx 1070 Gainward Phoenix Gs ili GLH ili samo Gainward Phoenix zavisi na sta naidjes napravi lepo onda dva riga od po 6 komada i uzivaj....

Ako sam lepo racunao 12 komada puta 500 eura je 6000 eura a 8 gtx 1080ti ti je 6500 eura odprilike....

Znaci pored 12 komada gtx 1070 treba ti jos i maticna ploca 2 komada Asrock H81 pro btc ili Asrock H81 pro btc 2.0 onda ti treba 12 usb risera i dva napajanja od po 1200w ili 1300w treba ti 2 konstrukcije rig-a 2 procesora Intel g1840 ako nema onda g3250 neki dual core da bude za socket 1150,Ram moze i 4gb znaci ako pravis 2 rig-a onda dva stapa od 4gb i naravno dva hard ili ssd diska....

Prednosti gtx 1070 su manje zagrevanje karti,manja potrosnja,dobre su i za Ethash algoritam za Equihash algoritam za Lyra algoritam i za druge algoritme nisu lose....

Gtx 1080ti vise trose struje,vise se zagrevaju daleko,skuplje su dosta jednostavno ulozeno dobijeno je na strani gtx 1070.

Trenutno je najbolja investicija Vega 56 ako se nadje po dobroj ceni za Cryptonight algoritam nema bolje karte a to podrazumeva Monero,Electroneum,Sumokoin itd. Mana im je samo sto osim Cryptonight algoritma ne postoji drugi algoritam a da ga kopaju dobro slabije kopaju Eth,Zec na primer.

Potrosnja struje moze da im se smanji dosta.

Poslednja izmena:
ja recimo imam 520 sola na 130w sa 1080 grafikom, znaci obicna 1080, i mislim da je to najbolji balans.

Da li je bezbedno na jedan kabl koji ima tri molexa povezati jednu grafičku? Znači adapter sa dva molexa na 6pin plus riser. Samo na par dana dok mi ne stignu kablovi, onda premestam riser. U pitanju je xfx 470.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Dosta se zagreva gtx 1080 leti imam ih ja par komada....Mislim letos mi je bila oko 60 do 61 stepen ali naravno sa spustenim power limitom....

Sto se tice broja sol-a i potrosnje je ok....

Nazalost zbog svoje gddr5x memorije losa je za kopanje Cryptonight algoritma i na Lyra algoritmu se nije proslavila jedino joj Equihash algoritam lezi.

Gtx 1070 se zagreva od 5 do 10 stepeni manje nego gtx 1080 i kopa lepo sve algoritme takoreci imam i nju pa znam sve iz prve ruke.

dexy-Pa ja bi sacekao kablove da stignu ali probaj pa ako primetis da se zagrevaju kablovi odmah prekini u svakom slucaju to ce raditi ali prati stanje ako se odlucis na to.

Poslednja izmena:
meni je 1080 fino hladnija od 1060, mada meni se temperature sa zimi krecu oko 60 stepeni, jer sam stavio ventove na auto, leti ih malo pojacam i odrzavam istu temp, kapiram da je to ok, pogotovo jer mi je jedini izvor grejanja - 3 riga.

Gtx 1080 voli da se greje dosta ne znam na koju foru je hladnija od gtx 1060....?Prvi put cujem stvarno tako nesto....

Koji su to modeli karti?

1080ti ti je promasena investicija daje trenutno najvise ali trosi i struje dosta plus su dosta skupe.

Uzmi gtx 1070 Gainward Phoenix Gs ili GLH ili samo Gainward Phoenix zavisi na sta naidjes napravi lepo onda dva riga od po 6 komada i uzivaj....

Ako sam lepo racunao 12 komada puta 500 eura je 6000 eura a 8 gtx 1080ti ti je 6500 eura odprilike....

Znaci pored 12 komada gtx 1070 treba ti jos i maticna ploca 2 komada Asrock H81 pro btc ili Asrock H81 pro btc 2.0 onda ti treba 12 usb risera i dva napajanja od po 1200w ili 1300w treba ti 2 konstrukcije rig-a 2 procesora Intel g1840 ako nema onda g3250 neki dual core da bude za socket 1150,Ram moze i 4gb znaci ako pravis 2 rig-a onda dva stapa od 4gb i naravno dva hard ili ssd diska....

Prednosti gtx 1070 su manje zagrevanje karti,manja potrosnja,dobre su i za Ethash algoritam za Equihash algoritam za Lyra algoritam i za druge algoritme nisu lose....

Gtx 1080ti vise trose struje,vise se zagrevaju daleko,skuplje su dosta jednostavno ulozeno dobijeno je na strani gtx 1070.

Trenutno je najbolja investicija Vega 56 ako se nadje po dobroj ceni za Cryptonight algoritam nema bolje karte a to podrazumeva Monero,Electroneum,Sumokoin itd. Mana im je samo sto osim Cryptonight algoritma ne postoji drugi algoritam a da ga kopaju dobro slabije kopaju Eth,Zec na primer.

Potrosnja struje moze da im se smanji dosta.

Sve ovo zvuci fino u teoriji, ali mislim da opet ulazimo u fazu da ovih pomenutih cena nema nista...ako od sutra iko i uspe da nabavi sve potrebne komponente (uvek nedostaje nesto), mislim da ce makar 10% vise da plati...

Gtx 1070 Phoenix Gainward gs je oko 500e od ``komsija`` ako pricamo o domacim radnjama onda su cene drugacije....

Za ove ostale komponente nisam ni napisao cene ali isto sve moze da se nabavi od ``komsija`` bas sam proverio maticna ploca dostupna,ram nebitno koji je napajanja ima vise vrsta od 1200w procesor dual core socket 1150 naci ce se ssd moze bilo koji ne vidim stvarno sta ne bi moglo da se nabavi...

Za domace trziste ne mogu da potvrdim stanje sto se tice napajanja i maticnih ploca jer ga i ne gledam.

Gtx 1070 Phoenix Gainward gs je oko 500e od ``komsija`` ako pricamo o domacim radnjama onda su cene drugacije....

Za ove ostale komponente nisam ni napisao cene ali isto sve moze da se nabavi od ``komsija`` bas sam proverio maticna ploca dostupna,ram nebitno koji je napajanja ima vise vrsta od 1200w procesor dual core socket 1150 naci ce se ssd moze bilo koji ne vidim stvarno sta ne bi moglo da se nabavi...

Za domace trziste ne mogu da potvrdim stanje sto se tice napajanja i maticnih ploca jer ga i ne gledam.

Ja cu onda da pojurim da narucim sutra nesto :)
Koja napajanja imaju od 1.200w i koji je red cena?

Promeni forinte u dinare i to ti je to okvirna cena posle nadjes prodavce na kp dogovoris se sa njima i to je to....Poslao sam ti celu listu od napajanja Evga,Seasonic,Cooler master su najbolja.

Gtx 1080 voli da se greje dosta ne znam na koju foru je hladnija od gtx 1060....?Prvi put cujem stvarno tako nesto....

Koji su to modeli karti?

1060 imam Giga Windforce 6gb i G1 3gb, Zotac 6gb i 3gb (obe sa po dva venta) a 1080 mi je zotacova mini... ona ima jedan 90mm i jedan 100mm vent.. inace Zotacove karte su mi hladnije od Giga.

Da li bi sledeca konfiguracija za mining radila? Mislio sam ovo da uzmem:
Biostar TB250-BTC Ver. 6.x
Intel Pentium G4560
Kingston 2x4gb 2133 HX421C14FBK2/8
SAPPHIRE Radeon RX 570 Nitro+ 4.0GB GDDR5, Lite Retail (11266-14-20G) (za sada 1 komad)
Samsung 850 EVO 250gb

Da li bi sve ovo radilo kako treba (ram kompatibilan, nema ga na QVL listi...), da nema nekih problema...
Da li bi ste nesto menjali?
Pretpostavljam da je za mining tesko naci maticnu plocu uopste (spreman sam danas redom da zovem sve radnje), pa samim tim ako imate neki savet gde naci i koju maticnu za mining?

Da li bi sledeca konfiguracija za mining radila? Mislio sam ovo da uzmem:
Biostar TB250-BTC Ver. 6.x
Intel Pentium G4560
Kingston 2x4gb 2133 HX421C14FBK2/8
SAPPHIRE Radeon RX 570 Nitro+ 4.0GB GDDR5, Lite Retail (11266-14-20G) (za sada 1 komad)
Samsung 850 EVO 250gb

Da li bi sve ovo radilo kako treba (ram kompatibilan, nema ga na QVL listi...), da nema nekih problema...
Da li bi ste nesto menjali?
Pretpostavljam da je za mining tesko naci maticnu plocu uopste (spreman sam danas redom da zovem sve radnje), pa samim tim ako imate neki savet gde naci i koju maticnu za mining?

mozes i sa 4gb rama, taman tu razliku dodaj da uzmes 580 ako moze, kao i ssd, mozes manji, a mozes i obican hdd od 1000 dinara...

Mislim da covek sastavlja kucnu masinu, pa bi malo i da kopa :)

S obzirom da komp koristim uglavnom za surf, word, excel, da odgledam po neku seriju i za ucenje html, css, JavaScript... mislio sam, ukoliko je moguce, da integrisanu graficku koristim za te stvari dok ce RX 570 kopati.
Ne znam da li ce to funkcionisati sa ovakvom konfiguracijom?

S obzirom da komp koristim uglavnom za surf, word, excel, da odgledam po neku seriju i za ucenje html, css, JavaScript... mislio sam, ukoliko je moguce, da integrisanu graficku koristim za te stvari dok ce RX 570 kopati.
Ne znam da li ce to funkcionisati sa ovakvom konfiguracijom?

Tako mi je i licilo :)

Reci ljudima i kad i koliko grafika planiras da dodajes pa ce ti reci sta ti je optimalno da kupis, jer sto rece kexi, mozda je bolje da uzmes obicnu maticnu ako neces mnogo grafika imati, ali iskreno mislim da ti ne treba da radis na istoj masini kojom kopas.

evo ti iz prve ruke, posto moju masinu (max 4 gpu-a) koristim uvek dok ne napunim, a onda kupujem btc plocu i pakujem na nju, dok na kompu surfujem, gledam netflix, sve najnormalnije radi. cak i peglam fotke u Lightroom-u, jeste da je tad malo usporen i izgubim na toj grafici nesto malo sola, ali ona kopa. cak sam i jedno vreme iskljucim tu jednu, ostale tri kopaju, da bih igrao COD. tako da najopustenije mozes na obicnu maticnu da pakujes, eto ti recimo razlike, uzmes malo jeftiniju maticnu, a malo jaci cpu, i cepas....

Stigla mi jedna xfx 8gb samsung kakav god strap da joj stavim roka mem errors do neba. Pokusao uber mix, pokusao 1750 upper, sve isto. Nevezano za frekvenciju. Vratio sam je na def, bolje 25mhs bez errora nego 30 sa erorima

Falicnu memoriju ima verovatno.

Sent from my S6 Edge

Vrh Dno