vlado_kovac
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.04.2007
- Poena
- 330
Pitanje za iskusne majnere: Asus ROG Strix tx 570 4gb isplatili se uzeti? Koliko može na stock a koliko modovana izvuci mhs? Hvala
1080ti ti je promasena investicija daje trenutno najvise ali trosi i struje dosta plus su dosta skupe.
Uzmi gtx 1070 Gainward Phoenix Gs ili GLH ili samo Gainward Phoenix zavisi na sta naidjes napravi lepo onda dva riga od po 6 komada i uzivaj....
Ako sam lepo racunao 12 komada puta 500 eura je 6000 eura a 8 gtx 1080ti ti je 6500 eura odprilike....
Znaci pored 12 komada gtx 1070 treba ti jos i maticna ploca 2 komada Asrock H81 pro btc ili Asrock H81 pro btc 2.0 onda ti treba 12 usb risera i dva napajanja od po 1200w ili 1300w treba ti 2 konstrukcije rig-a 2 procesora Intel g1840 ako nema onda g3250 neki dual core da bude za socket 1150,Ram moze i 4gb znaci ako pravis 2 rig-a onda dva stapa od 4gb i naravno dva hard ili ssd diska....
Prednosti gtx 1070 su manje zagrevanje karti,manja potrosnja,dobre su i za Ethash algoritam za Equihash algoritam za Lyra algoritam i za druge algoritme nisu lose....
Gtx 1080ti vise trose struje,vise se zagrevaju daleko,skuplje su dosta jednostavno ulozeno dobijeno je na strani gtx 1070.
Trenutno je najbolja investicija Vega 56 ako se nadje po dobroj ceni za Cryptonight algoritam nema bolje karte a to podrazumeva Monero,Electroneum,Sumokoin itd. Mana im je samo sto osim Cryptonight algoritma ne postoji drugi algoritam a da ga kopaju dobro slabije kopaju Eth,Zec na primer.
Potrosnja struje moze da im se smanji dosta.
Gtx 1070 Phoenix Gainward gs je oko 500e od ``komsija`` ako pricamo o domacim radnjama onda su cene drugacije....
Za ove ostale komponente nisam ni napisao cene ali isto sve moze da se nabavi od ``komsija`` bas sam proverio maticna ploca dostupna,ram nebitno koji je napajanja ima vise vrsta od 1200w procesor dual core socket 1150 naci ce se ssd moze bilo koji ne vidim stvarno sta ne bi moglo da se nabavi...
Za domace trziste ne mogu da potvrdim stanje sto se tice napajanja i maticnih ploca jer ga i ne gledam.
Poslao sam ti na privatnu poruku sve ovde ti je zabranjeno ostavljanje linkova.
Gtx 1080 voli da se greje dosta ne znam na koju foru je hladnija od gtx 1060....?Prvi put cujem stvarno tako nesto....
Koji su to modeli karti?
Da li bi sledeca konfiguracija za mining radila? Mislio sam ovo da uzmem:
Biostar TB250-BTC Ver. 6.x
Intel Pentium G4560
Kingston 2x4gb 2133 HX421C14FBK2/8
SAPPHIRE Radeon RX 570 Nitro+ 4.0GB GDDR5, Lite Retail (11266-14-20G) (za sada 1 komad)
Samsung 850 EVO 250gb
Da li bi sve ovo radilo kako treba (ram kompatibilan, nema ga na QVL listi...), da nema nekih problema...
Da li bi ste nesto menjali?
Pretpostavljam da je za mining tesko naci maticnu plocu uopste (spreman sam danas redom da zovem sve radnje), pa samim tim ako imate neki savet gde naci i koju maticnu za mining?
mozes i sa 4gb rama, taman tu razliku dodaj da uzmes 580 ako moze, kao i ssd, mozes manji, a mozes i obican hdd od 1000 dinara...
Mislim da covek sastavlja kucnu masinu, pa bi malo i da kopa![]()
Mislim da covek sastavlja kucnu masinu, pa bi malo i da kopa![]()
S obzirom da komp koristim uglavnom za surf, word, excel, da odgledam po neku seriju i za ucenje html, css, JavaScript... mislio sam, ukoliko je moguce, da integrisanu graficku koristim za te stvari dok ce RX 570 kopati.
Ne znam da li ce to funkcionisati sa ovakvom konfiguracijom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari