Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nagledao sam se gluposti za zivota ali ovako nesto...

Ne migu strane da se obrnu da se kablovi ne pokidaju. Smem li samo da ubacim ovu siru stranu?

a da ih razmrsis skroz,pa da budu zasebno, tj. tamo gde "ulaze" u crevo ili ono pleteno, ne znam kako vec, da iseces i da bukvalno podelis kablove da mozes cpu kabal da drzis u jednoj ruci, a mobo u drugoj, ne znam da li me razumes sta hocu da kazem?

edit: daj fotku celog kabla

Razumem te, to sam i uradio. Uspelo je

Verovao ili ne FSP hydro G 850. Ali toliko je nategnuto sve imam osecaj samo da ce jednom popucati kablovi

Trazi na google Strujna amper klešta BE38

probao merenje al ne ide :( obeleazim na spravi da meri struju do 20A ili tamo pise ~20A to je valjda to, ne moze preko ekstendera vuci vise od 5 sigurno s obzirom da je napon 12v. Znaci dve zute zice ima na ekstenderu, obuhvatim jednu, pokazuje 0.01-0.04, obuhvatim drugu ono isto. Potrosnja sistema 4x1060 kopa se eth je 350w, znaci po karti 75w. Kapiram da bar 5w mora ici sa ekstendera.. Sto bi znacilo da amperaza treba biti 5/12 ~ 0.4A, ako sam dobro sve sracunao

Sapphire rx 580 4gb nitro + imam, bacaju 30+mhs bez problema stabilno i to sa raspalim elpidama. Ko zna kako bi bacala sa samsungom :)
Vrh kartica, ne greje se uopste na 40-50% ne prelazi 50stepeni.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Iste te sam nabavio pre par dana ;) nista od podesavanja jos nisam radio, cekam plocu :) i mene zanimaju podesavanja, mozes li napisati :) ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kao tolika bi ti bila isplativost da ne placas struju ?

Po ovim online calculatorima na struju ide oko 10% od profita

Vega 56/64 daje oko 44Mh/s za ETH ali zato na XMR kida uši...

Koji je bezbedan max za 1070ke? Trenutno mi ovako stoji
bf04159bd1717c5977548668037a0b85.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja sam ih pre ~3 nedelje namestao.

Najjace sto sam uspeo dobiti je ~1600h/s na moneru za 56. 64 jako blizu 2000.

Ne znam sad kakva je situacija, da li je izasao novi miner, neki tweak ili fora da baca vise. Nemam ni vremena da trazim i cackam.

Po ovome izgleda da je bolje uzeti 6 x Vega56 za XMR nego 8 x RX570 Nitro+ 4gb za ETH za slicne novce..

Pod uslovom da XMR-a ne zadesi neka iznenadna smrt i pad cene/isplativosti.

Vega je dobra, ali mora cena jos dole.

Da li je ispeglana potrošnja, koliko troši? Kad sam gledao pre mesec dana pisali su da baca oko 1500 i troši preko 200W,ako se dobro secam. Bilo je i problema sa drajverima, na nekima nije mogao da se odradi under volt.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

U pravu si.. Ja se iskreno nadam da ce Vega 56 custom da izadje uskoro na trziste i bude dostupna. Nekako se previse oduzilo, a do tad bi trebalo i cene da se staloze koliko toliko. Imam nesto XMR-a i najiskrenije se nadam da nece dole :D

Sto se tice same potrosnje, kartu nisam koristio, tako da to prepustam ljudima koji sa njima vec rade.

Poslednja izmena:
Vega je skupa jos uvek, a i pritom nema jos uvek modela sa krstenim hladjenjem tako da mi je to po malo i besmislena kupovina trenutno.

Da li je neko ovo stvarno probao?

Vega 56 moze da se nadje za ~60k, deluje prilicno isplativo

Referentna Vega samo trenutno. Neka hvala.

Da li je bolje uzeti jedan rig za 2000e koji kopa oko 140 mhs ili 2 riga po 1000e koji kopaju po 90mhs?npr rig sa 4x R9 380 kopa oko 90mhs a rig sa 5x rx 570 oko 145... da li je to tako zbog potrosnje,prostora...?

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno