Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

To nije fenomen to je odavno postala praksa proizvodjaca da stavljaju posledicnu vezu izmedju gpu napona, temperature, potrosnje i frekfencije.
Svaka kartica ce sama ici do minimuma gpu napona za tu frekfenciju a ne do onde dokle ti mislis da treba.
Ja recimo nigde ne drndam napon jer samo doprinosim smanjenju stabilnosi sistema za ustedu od par wati, pustim da karta odradi sama i to gotovo uvek bude samo par wati vise nego da sam postavljam napon. Izuzetak su neke karte ali je ovo u dosta slucajeva pravilo.
A ja baš svuda šiknem slajder u AB skroz levo tj na -96. I uvek radi. Ne mogu trenutno da premerim ali teška posla da je 0.1v * 5-6 karata samo "par wati" uštede.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

To nije fenomen to je odavno postala praksa proizvodjaca da stavljaju posledicnu vezu izmedju gpu napona, temperature, potrosnje i frekfencije.
Svaka kartica ce sama ici do minimuma gpu napona za tu frekfenciju a ne do onde dokle ti mislis da treba.
Ja recimo nigde ne drndam napon jer samo doprinosim smanjenju stabilnosi sistema za ustedu od par wati, pustim da karta odradi sama i to gotovo uvek bude samo par wati vise nego da sam postavljam napon. Izuzetak su neke karte ali je ovo u dosta slucajeva pravilo.

Nisam na zalost u korelaciji sa AMD kartama posle tahitija ali ne znam sto se svi ubise spustajuci napon kad jednostavno mogu da spusten CC na 1150 i napon se sam podesi spram te frekvencije? Ovo sto ja spominjem kao "fenomen" je kada napoj "zapne" i nece da se spusti kod odredjene frekvencije a istovremeno mu je zadato spustanje preko programa i onda se frekvencija spusti koji mhz dole a on se spusti za celu zadatu vrednost

To se zovu state-ovi kod AMD karti otvoris PBE i vidis gdje su state-ovi na karti i stimas ih ako hoces u mhz.

Ja recimo nigde ne drndam napon jer samo doprinosim smanjenju stabilnosi sistema za ustedu od par wati, pustim da karta odradi sama i to gotovo uvek bude samo par wati vise nego da sam postavljam napon.

Mislis stavis PL, pa graficka sama sredi napon?

A ja baš svuda šiknem slajder u AB skroz levo tj na -96. I uvek radi. Ne mogu trenutno da premerim ali teška posla da je 0.1v * 5-6 karata samo "par wati" uštede.

To na AMDu..na NVIDIJI nemas nikakvu potrebu..na AMDu moras sam podesis mv i to bude obicno 0.9 do 0.95V za tipa 1100mhz ..ali i to ne funkcionise npr na Rx 580 jer kad stavim -96 bude preko 1000mv jer default je cak 1150-1200mv...moras da koristis watmen ali on ne radi sa novim drajverima

Na NVIDIJI nema nista se zezas i eksperimentises..samo spustim powerlimit ,stavim clock npr +70 i on sam podesi voltazu ..evo i 1060 i 1070 mi na ETH rade na samo 760mv na 1500 mhz...bukvalno 50 stepeni temperatura a ventovi se jedva i okrecu

To se zovu state-ovi kod AMD karti otvoris PBE i vidis gdje su state-ovi na karti i stimas ih ako hoces u mhz.

koja verzija je bez bugova tj koja provereno radi na rx480/580 ?

1.4 ?

Poslednja izmena:
Da, za AMD sam pričao, a 5 serija uglavnom ima jače napone (mada ima i 4xx karata sa jakim default vrednostima). Svakako razlog više da se ne oslanja samo na obaranje napona preko stejtova i kloka, to je daleko od optimalnog.

To na AMDu..na NVIDIJI nemas nikakvu potrebu..na AMDu moras sam podesis mv i to bude obicno 0.9 do 0.95V za tipa 1100mhz ..ali i to ne funkcionise npr na Rx 580 jer kad stavim -96 bude preko 1000mv jer default je cak 1150-1200mv...moras da koristis watmen ali on ne radi sa novim drajverima

Na NVIDIJI nema nista se zezas i eksperimentises..samo spustim powerlimit ,stavim clock npr +70 i on sam podesi voltazu ..evo i 1060 i 1070 mi na ETH rade na samo 760mv na 1500 mhz...bukvalno 50 stepeni temperatura a ventovi se jedva i okrecu

koja su ti podesavanja za 1070 ?

edit: Ako moze mala pomoc... ukinuo sam fiksnu voltazuu ali claymore daje samo 2.7mh/s
odradio update sistema (win10_x64 bit) ali i dalje isto..

koristim poslednje drajvere 385.28

Poslednja izmena:
Pa ne mozes neka podesavanja jer svaka 1070 ti drugacija ..npr MSI aero mi power limit 54% core+69 memoru +870 baca 33mh ..asus strix powerlimit 69% core +60 memory +860 isto baca 33 mh, palit on nema samsung memoruju pa baca 31.7mh powerlimit 70% core +69 memory + 675 ...tako podesena svima core radi oko 760-770mv

ja sam prvo pokusao sa poverlimit 65% i core +50 memory +500 i voltaga nikad nije isla ni priblizno tvojoj...
bice da je do MSI Afterburnera.. Sad pokusao da fiksiram opet voltagu, i ne registruje je uopste.. pise 0mv a claymore pokazuje 30.5mh/s

@dzonikg28 daj da prepisem za 1060 ako imas. Nema sile sa power limitom da spustim napon ispod 0.993mV. Nije nauka rucno odraditi samo da vidim okvirno kako ide kod tebe da ne istrazujem sam mhz po mhz i mV po mV

a ovo nema dodirnih tacaka sa mojom. Meni je PL na 50 i ne spusta ga ispod 0.93mV. Rucno cu ja to lagano danas popodne, ima dosta prostora za smanjenje CC a samim tim i napona

Pogledajte prilog 235118

Poslednja izmena:
konacno proradi msi afterburner.. posle reinstalacije..

@dzonikg28
jesi prvo namestio memoru clock i core clock pa obarao power limit.. ili kontra?
prvo obarao power limit pa onda stelovao memory clock i core clock..

stim sto ja ne bih isao preko 65 C temp, a i ne znam koliko je dobro fan na 69...

Pa to su one verzije sa jednim ventinalatorom ..u svakom slucaju imaju 3 godina garancija tako da me ne interesuje mnogo

prvo dizanje memorije dok je PL 100 i onda spustati PL dok ne pukne majner

Poslednja izmena:
Sto ne kopas dual?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

tek sam ovo nastelovao :). imao sam problema sa MSI Aft..
ne znam koliko bi bilo u dualu eth + lbry.. ako bi temperatura skocila za 5 stepeni a power sa 0.850 na 1.00 onda bi to bilo extra.. ne znam samo koliko bi davalo na lbry...

Probaj sa istim podesavanjima eth+pasc , ne bi trebalo da se poveca temperatura

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

evo stavio sam eth + lbc i nije lose
al opet ne znam koliko se isplati.. provizija je sad 2% za eth i ne znam dal ima sta za lbc (sto se tice provizije)
da je po 60 za lbc po karti, bilo bi ekstra
Pogledajte prilog 235125
mislim, da li se vise isplati kopati lbc jedan dan a onda nastaviti eth.. ili ovako u dualu

A sto ne kopas Zcl ili Zen?Baca 500 sol-a na gtx 1070...

Ili Etc sa nekim novcicem u dualu?

Eth je tek 7 po isplativosti za gtx 1070.

pa sad je 1070 za eth ekstra.. 31mh/s bez problema..
eth + lbc = 30mh/s + 59mh/s sto opet nije lose...

Mala je razlika u kopanju zeca i ethereuma (sto se tice profita).. A eth mi ima vecu perspektivu.. Mnogo lakse ce dogurati preko 400-500e. A posle nove godine ce biti bas tesko kopati.. pa da iskoristim ovo sad i kopam eth...

Mudro zboris. [emoji1]

Sent from my NX569J using Tapatalk

A sto ne kopas Zcl ili Zen?Baca 500 sol-a na gtx 1070...

Ili Etc sa nekim novcicem u dualu?

Eth je tek 7 po isplativosti za gtx 1070.

molim te prestani da obmanjujes ljude kako je eth 7. po isplativosti, ima ih ovde koji ne znaju pa ce se zaleteti na ZEN koji j TRENUTNO 10% isplativiji od ETH, a dok se iskopa i proda eto 50% manje

EDIT: 7% je isplativiji

Poslednja izmena:
Eth je 7 po isplativosti lepo ti pise sve na What to mine ko obmanjuje ljude?Zen se kopa brzinom svetlosti znas li ti koji je diff za Zen a koji je diff za Eth?Za pola sata do sat vremena vec imas Zen na menjacnici mislim na ono sto si iskopao :)...

Eth je dobar da se kopa pa da se cuva tu se slazem sa Difermo ali ovako ko zeli odmah da prodaje ono sto iskopa Zen,Zcl daleko bolja opcija,cak je i Etc bolji i Exp koji mogu da se kopaju u dualu....

I znas li koliko tih 7 posto znaci ljudima koji imaju po 5,10,15 karti pa nagore tih 7 posto uopste nije mala razlika kako se cini.

Poslednja izmena:
Vrh Dno