Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Hvala vam svima na pomoći.

Pogledaću još malo i odlučiti, ali sam prilično siguran da ni sada nema baš da se bira previše.

Razlika u ceni izmedju 1060, 1070, i 1080 se praktično pokrije izgubljenim vremenom za čekanje i rezervisanje, i kasnije nižom cenom tako da uprkos svim drugačijim stavovima naginjem ka 1080.

Da ima novih rx da se kupi, onda ok. Ali ovako...

Nije rx....ostalo ne komentarisem

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

cisto tvoja krivica, prvo nauci koliko jedan pin moze da podnese i koliko doticna kartica moze da povuce pa i koliko si je napanjio... zica je ovde manje bitna posto se vidi da je "ok", molex spliter se definitivno ne pravi za ovo

cisto tvoja krivica, prvo nauci koliko jedan pin moze da podnese i koliko doticna kartica moze da povuce pa i koliko si je napanjio... zica je ovde manje bitna posto se vidi da je "ok", molex spliter se definitivno ne pravi za ovo

sve je to ok, naravno da je moja krivica, nisam ni pisao da je drugi kriv, nego sam eto postavi sliku ne znam ni ja zasto, pa na kraju dobijam pridike (trazio-dobio)...na spliteru je bila jedna 380tka i btc ploca(tj molex koji ide u nju)....vise od godinu ipo radi tako, tad nisam imao drugo resenje pa sam stavio njega privremeno, kasnije je to privremeno postalo stalno posto jednostavno je radilo i nisam imao potrebe da diram ista(nije bilo zagrevanja zica)...a *** ja priznajem nisam sveznajuci pa ne znam sve...i pogresim ponekad... :D ..."napanjena" sirotica radi na -100mV/850/1500 i na ovim vrucinama nije videla vecu temperaturu od 62C kad je najtoplije na 40% ventovi(giga)...
a posto si ti tako sveznajuci a imas mozda volje i zelje pa me nauci koliko to jedan pin sa molexa zute boje zica moze da povuce pri napisanim klokovima...a da je u rigu 4x380(giga) CM v1000-napajanje gde su po 2 grafe na molex granama(tj extenderi) , iz zida 530W....pa da i ja budem tako pametan HVALA :D

Moze da povuce poprilicno ako OC-jes memoriju debelo jer je izgleda VRM od memorije bas vezan da se napaja sa PCI-e konektora (racunaj od 30w pa sve do +45), a sta se kod tebe desilo ko zna jer BTC ploca ne bi trebala da vuce struju sa molex-a ako se koriste USB extenderi, takodje ti razdelnici znaju da imaju losh konatakt to je i razlog sto i za HDD/SDD moze ponekad napraviti problem

Jel ima veze koliko je rajzera povezano na jedan kabal na CM V1200?

Naravno da ima. Najbolje jedna grana, jedan riser. Ako bas zafali kablova, onda dva na jednu granu.

Sent from my S6 Edge

Naravno da ima. Najbolje jedna grana, jedan riser. Ako bas zafali kablova, onda dva na jednu granu.

Sent from my S6 Edge

Ko ima toliko grana na jednom napajanju :) Ja najbolje sto mogu da izvedem je 2x1070 na jednu granu i to je to.

Na Zalman 1000W ima dovoljno, na Enermaxu od 1000W isto. Svaki je na odvojenoj grani. Jedan na sata, ostali direkt molex u riser.

Sent from my S6 Edge

Ja V1200 imam 3 sata grane i 2 molex grane i to je to. Da nije to malo preterivanje, svaki riser - posebna grana?

Update:
Sad sam pogledao, 3 sata i 3 molex grane.

Poslednja izmena:
Jeste :)

I koji je to Zalman sa toliko kablova?
EBT 1200 ima 2 molex grane

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Do 1000w 80+ napajanja od boljih proizvodjaca imaju max 3 molex grane.

Sent from my Lenovo S60-a using Tapatalk

Ili je to Enermax, sada sam malo i pomesao. Enermax 3 moexa i 2 sata grane

Sent from my S6 Edge

Pozdrav,
imam problem sa dvojnim napajanjem. Oba napajanja su Thermaltake tr2 S 700W,na jednom (primarnom) su mi maticna i sve na njoj i dve graficke gtx 1080 a na pomocnom samo dve graficke iste marke kao druge dve. Prilikom aktiviranja minera posle par minuta gasi se drugo napajanje (na kom su samo dve graficke) bez ikakvog razloga i komp se restartuje. Kada zakacim 3 graficke na glavno napajanje sve radi perfektno:nema restartovanja,gasenja itd. Upravo sam zamenio mesta napajanjima i stavio pomocno kao primarno i nakacio isto 3 graficke i pogodite sta: sve radi super. Prvo sam probao da prespojim zelenu i crnu zicu na pomocnom kako bih ga upalio,a posle sam kupio add2psu adapter ali prica se ponavlja sa gasenjem drugog napajanja i restartovanjem kompa.
Sta je tu problem?
Razmisljam da prodam oba napajanja i kupim jedno jace tj od 1200W jer planiram jos 2 karte na ovaj rig da ubacim.
P.S. Oba napajanja kupljena prosle nedelje.
Unapred hvala.

Pre par minuta resim da probam jos jednom da nakacim 2 napajanja ali ovog puta 3 graf na primarno napajanje a samo 1 na pomocno (ovog puta je primarno napajanje ono koje je ranije bilo pomocno a pomocno ono koje je bilo primarno) i naravno cim sam pokrenuo miner posle par sekundi gasi se napajanje i komp izbacuje gresku "Your PC run into problem and need to restart" tog tipa. Raskopcao drugo napajanje i graficku i rig normalno radi sa tri kartice na primarno napajanje. Sta mi je ciniti? Da li da zamenim samo ovo jedno za neko drugo ili da zamenim oba za jedno jace?

Poslednja izmena od urednika:
Malo je teško ispratiti sve ovo :D ali ako se od dva identična napajanja jedno gasi na manjem opterećenju u odnosu na drugo, onda je ono verovatno neispravno i treba da ga reklamiraš.

A svakako bi bilo bolje da oba zameniš jednim npr lc 1200

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kao sto sam vec napisao,zamenio sam im mesta i oba se gase na poziciji pomocnog napajanja pod manjim opterecenjem i oba rade perfektno na poziciji primarnog pod velikim opterecenjem.

Poslednja izmena:
Kad ga stavis kao pomocno, sta sve imas zakaceno na njega?

Samo grafike. Prvo su bile 2 a onda samo 1 i isto se desava i oba napajanja su bila i kao primarna i kao pomocna i uvek se isto desava.

Kada su primarna sve je ok i rade u full-u ali kada su pomocna gase se. Povezem ih preko add2psu adaptera.

Odnosno grafike i riseri su mi povezani na pomocno.

A extenderi kako su povezani?
PLoca jel ima molexe?

i da, koristi edit post kad si u 10-20 minuta 1 za drugim:D

Ploca ima 2 molexa za PCI-e (6 pci-e slota ima - 1 x16 i 5 x1) i oba su ukljucena na primarno napajanje. Extenderi su povezani kao i kartice - gde kartica tu i extender.

Pa tako i treba majku mu
probaj da ne ubodes molexe u plocu ako su ti sve usb extenderi...

Da sva 4 su usb-a. Sad cu da probam pa javljam.

Otkacio molexe iz ploce i opet se gasi samo sto ovog puta nije restartovao komp vec samo miner prestao da kopa. Da probam da ubodem u plocu molexe sa drugog napajanja?

Kad imas usb extendere ne moras uopste u plocu da stavljas molexe ...
a nikako nemoj da miksas napajanja ,
ploca cpu i 1-2 grafike na 1 napajanju
a ostale grafike same sa extenderima na drugom...

Znam sve to ali dzabe. Evo sada mi rade 3 grafike na napajanju gde mi je i ploca sa cpu bez problema. Probao i 2 na jedno 2 na drugo i isti slucaj. Pokusacu da nadjem od nekog neko drugo napajanje da probam sa razlicitim napajanjima da vidim kako ce da se ponasa. Jedino sta nisam probao (mislim da nisam) da stavim samo jednu grafiku na napajanje gde mi je ploca i cpu a 3 na drugo napajanje . . .

Poslednja izmena:
Ajde probaj da ga nabodes spajalicom, baci to cudo za povezivanje dva napajanja.
Znaci, nabodi ga spajalicom (zelena i crna zica) pa upali prvo njega, pa kad se ono upali upali i primarno.

Sve sto si uradio uradio bi i ja, jedino nisam koristio nista drugo sem spajalice :d pa probaj i ti tako, mozda te zeza taj adapter.

Poslednja izmena:
To je prvo sto sam radio. :D Pa tek onda pazario i adapter ali isto se desavalo i zicom kao i sa adapterom . . . Mislio da mozda treba neka stabilnija veza. :)

Pričao je risim svojevremeno da neka napajanja traže neko opterećenje na sata grani. Ne znam da li je to ovde slučaj ali vredi probati. Probaj na sekundarno da zakačiš neki ssd ili hdd na sata granu.

Posto sve radis kako sto treba, onda probaj jos da smenis extendere od grafike koje bodes u sekundarno. Mozda neki od tih extendera nije dobar...
-Nemoj da stavljas extender na x16 slot, koristi samo x1 slotove

Proveri sve kablove,prvo extendere ,izmenjaj i mesta.A Meni se desilo bilo da je jedan od kablova koji ulazi u napajanje pravio problem...

Poslednja izmena:
Probao sve moguce solucije: menjao mesta,sve kartice su bile i na pomocnom kao i na primarnom (probao i 3 na primarno a 1 na pomocno,1 na primarno a 3 na pomocno,1 na primarno i 1 na pomocno,2 na primarno i 1 na pomocno) i uvek na primarnom ekstra rade ali cim pokrenem miner i cim pocnu da kopaju pomocno se gasi odmah bez obzira koliko kartica je na njemu. Ne znam da li mozda miner (za lbc i cc i sg) pravi problem ali kad sam pustio nheqminer za zec radilo je dobro (samo sto je davalo previse malo sola ili ipak daje ali ja ne znam da izracunam). Dok miner nije upaljen oba napajanja super rade sve dok ne pokrenem miner i dok ne pocnu kartice da kopaju.

Proveri sve kablove,prvo extendere ,izmenjaj i mesta.A Meni se desilo bilo da je jedan od kablova koji ulazi u napajanje pravio problem...
Nemoguce mi je da kablovi prave problem jer su oba napajanja bila na poziciji primarnog i oba na poziciji pomocnog i kod oba napajanja se isto desava kada su na poziciji pomocnog.

Pričao je risim svojevremeno da neka napajanja traže neko opterećenje na sata grani. Ne znam da li je to ovde slučaj ali vredi probati. Probaj na sekundarno da zakačiš neki ssd ili hdd na sata granu.
Extenderi su mi na sata povezani.

Vrh Dno