Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kakva glupa pitanja, sta je sa avansom, pa nista vracaju ga normalno.

Poenta je da od P106-100 karti definitivno za sada nema nista kod nas, nit dolaze nit u najavi posto je ova prva isporuka zakazala. Sve mi se cini da su MSI, Asus, ko li jos, malo prevideli celu situaciju sa tim "mining" kartama, odnosno kao da nisu ocekivali bas toliku potraznju.

Ja iskreno ne pamtim da je nekada bila ovolika pomama apsolutno za svim kartama iz gornjeg segmenta, bilo AMD ili NV, sto je i uticalo da imamo ove nenormalne cene, nek me neko ispravi ako gresim.

bilo i kad sam ja cuo za btc,zima 2013,nigde ni za lek 280x a ni 7970 prethodni model,nije bilo ni broj vecih 290ki a ni 270ki,i bile su isto preduvane cene,ne bas kao sad,al onda je dosao ladan tus :( 2014

Kakva glupa pitanja, sta je sa avansom, pa nista vracaju ga normalno.

Poenta je da od P106-100 karti definitivno za sada nema nista kod nas, nit dolaze nit u najavi posto je ova prva isporuka zakazala. Sve mi se cini da su MSI, Asus, ko li jos, malo prevideli celu situaciju sa tim "mining" kartama, odnosno kao da nisu ocekivali bas toliku potraznju.

Ja iskreno ne pamtim da je nekada bila ovolika pomama apsolutno za svim kartama iz gornjeg segmenta, bilo AMD ili NV, sto je i uticalo da imamo ove nenormalne cene, nek me neko ispravi ako gresim.
Mozda sam se pogrešno izrazio...
Pitam, jer su neke firme jos odlagale povracaj avansa pa posle nudili outlet modele.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ne znam da li posetioci foruma mogu da značajnije utiču na moral i savest uvoznika, ali bilo bi lepo kada nikada, nikome ne bi više plaćali avansno za neizvestan rok isporuke. Ako ne bismo, na obećanje da će biti u nekom roku, davali avans ili celu sumu (u mom slučaju) unapred, ne bismo ni dolazili u situaciju da hardver čekamo 6 nedelja. Uvoznika kreditiramo, on možda i koristi hardver koji je kupio našim novcem i na taj način pored zarade koju ima samom razlikom u ceni koju ima, dodatno zarađuje koristeći i naš novac i našu opremu. Živeći u Srbiji i poznajući naš mentalitet, prirodno je pomisliti da nas koriste upravo na taj način.
Na moral i savest ne mogu. Mogu da utiču tako što neće davati avans. Pogotovo ne toliki.

Da li ima alternativa 570/1060 i ja sam ih uzeo ove mining cards a izgleda nista od toga :/

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

bilo i kad sam ja cuo za btc,zima 2013,nigde ni za lek 280x a ni 7970 prethodni model,nije bilo ni broj vecih 290ki a ni 270ki,i bile su isto preduvane cene,ne bas kao sad,al onda je dosao ladan tus :( 2014

ovo sada je 6x vece ludilo nego 2013. Ovo je nezapamceno

zato ce i pad da bude jos strmoglaviji nego 2014 :)

Nije da likujem nego svi bi da rade ovo kad je isplativo a kad susa dodje poplava karti napajanja, ja samo zelim da kupim ono sto hocu, kad hocu, da hardver bude dostupan , zato cekam taj pad :-D

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Pad se ne sluti nikako :(

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Sluti se, sluti pad, ne znam otkud vam da se ne sluti

Poslednja izmena:
Al nesto se neda btc :-D

dok je btc jak, isplativost ne moze da bude ispod 5-7% mesecno. I to je sasvim ok. Problem ce biti kad dodjemo na tih 5-7% uzrokovanih difikaltijem pa onda na to sve ljusne BTC na 800usd..

pa bogme da isplatim opremu,, posle toga i da dodje do pada necu prodavati.. vec nastaviti da kopam ako nije gubitak..
posle pada opet ce doci lepo vreme za kopanje.. bar cu biti spreman... 13 avgusta stizu 2 gtx 1070.. a mozda ako padne neko proda msi 1070 po povoljnoj ceni :)

pa bogme da isplatim opremu,, posle toga i da dodje do pada necu prodavati.. vec nastaviti da kopam ako nije gubitak..
posle pada opet ce doci lepo vreme za kopanje.. bar cu biti spreman... 13 avgusta stizu 2 gtx 1070.. a mozda ako padne neko proda msi 1070 po povoljnoj ceni :)
Nije gubitak vec potrebno je dosta gimnastike saltanja svega, ko ostane videce, a bilo je meseci kad su se gasile masine znaci moguc je i gubitak.

Tad treba kopati sve i svasta i cuvati kad skoci btc i ne nadati se da ce se struja placati od toga vec iz dzepa.

Poslednja izmena:
Nije gubitak vec potrebno je dosta gimnastike saltanja svega, ko ostane videce, a bilo je meseci kad su se gasile masine znaci moguc je i gubitak.

Tad treba kopati sve i svasta i cuvati kad skoci btc i ne nadati se da ce se struja placati od toga vec iz dzepa.

Mogli bi iskusniji kopaci da pokrenu temu kako preziveti crne dane...

Sent from my Lenovo S60-a using Tapatalk

pa valja mali deo zarade, staviti u stek za crne dane.. da otplacuje struju kada dodje vreme za kopanje svega i svacega.. hvala na informaciji :)

Obavezno pola cuvas pola prodajes najbolje se pokazalo.

Optimistični zaboravlju da se dobre stvari/šabloni/zarada nikada ne ponavljaju na isti način.

Uvek će neko iznenadjenje vrebati iza ćoška inače bi svi koji prate kripto mogli da idu u penziju. [emoji1]

Očekujte neočekivano. [emoji6]

Mogli bi iskusniji kopaci da pokrenu temu kako preziveti crne dane...

Iskusniji ovo i cekaju,....tj. cekamo to da ne moze svaka baba da upali grejalicu = rig i da ova jos i zaradjuje....nego da se malo dohvate ovi novi gimnastike...jer zadnje 2 godine otkada se pojavio eth...ovo vise nije interesantno....maltene na svakom cosku = kaficu ..bar je tako kod mene...ljudi najnormalnije planiraju kupovinu rigova....malo je teze kazu ..sada nabaviti opremu...a ne znaju ni sta rade ni kako im to sve radi....i dok je ovako uvek ce naci nekoga za 20-30% mesecno da im resava rigove...ali kada dodje akrobacija...onda oni tonu ko bele lale,jer sami nece znati....a to je gomila rigova i posla...

Iskusniji ovo i cekaju,....tj. cekamo to da ne moze svaka baba da upali grejalicu = rig i da ova jos i zaradjuje....nego da se malo dohvate ovi novi gimnastike...jer zadnje 2 godine otkada se pojavio eth...ovo vise nije interesantno....maltene na svakom cosku = kaficu ..bar je tako kod mene...ljudi najnormalnije planiraju kupovinu rigova....malo je teze kazu ..sada nabaviti opremu...a ne znaju ni sta rade ni kako im to sve radi....i dok je ovako uvek ce naci nekoga za 20-30% mesecno da im resava rigove...ali kada dodje akrobacija...onda oni tonu ko bele lale,jer sami nece znati....a to je gomila rigova i posla...
To cekamo :-D

Iskusniji ovo i cekaju

Ahahaha znao sam da ce neko ovo da kaze, zato sam i stavio tri tacke.
Znam ja da vas nerviraju pocetnici ali medju tim pocetnicima ima ljudi koji se razumeju u kompjutere i brzo uce.

Poslednja izmena:
pola-pola :) hvala na savetu..

steta pa ova graficka na laptopu ne moze da kopa dbix (javlja neki dag error. verovatno je 1gb premalo za dag file), jer kad pukne eth to ce biti profitabilno.. A vidim da je vec skocila cena...
Kad i ako pukne ostace pravi majneri.. Tad valja kopati i cuvati, pratiti sta kopati. Pa kad cena skoci lepo zaraditi. Treba samo znati sta kopati :)

Cim dodjem do ROI ja zadovoljan, jer nema gubitka. A posle sta zaradim zaradim.. Definitivno ovaj rig ide do 5 gtx 1070 msi gaming x 8gb.. A ako pune mozda neko proda iste za dosta jeftinije. Samo je pitanje, po kojoj ceni ce se prodavati..

edit: koliki li je razmak izmedju ovih gpu na kraju snimka ?
https://www.youtube.com/watch?v=8p6P3FAAyfw

Poslednja izmena:
kada pokusam da majnujem zec ewbf-om, prijavi da je drajver prestao da responduje, i nista se ne desava.
Neko iskusto sa time? Isto tako, rig posle ovoga zabode i obicno restartuje
Probao sam da smanjujem klokove, majnujem pojedinacnom karticom... nista ne pomaze

@Difermo

Koliko ti je ROI za laptop? [emoji1]

Ili bolje da pitam koliki ti je ROR ili ROS ili RtoK? [emoji1]

Šalu na stranu, tvoje pisanje na ovu temu podseća na day dreaming. [emoji1]

Poslednja izmena:
hahha laptop je dobijen dzabe :)

@Difermo

Koliko ti je ROI za laptop? [emoji1]

Ili bolje da pitam koliki ti je ROR ili ROS ili RtoK? [emoji1]

Šalu na stranu, tvoje pisanje na ovu temu podseća na day dreaming. [emoji1]
:-D