Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

To ti niko nezna reci jer dok se trziste normalizuje upitna je cena i dif u tom momentu.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

molim info: ima li ekstendera u evropi da se kupi? Mora li preko alija iz kine? Odakle ce mi najbrze stici? Na adresu u segedinu bi porucio. Hvala

Ljudi, koliko je pametno miksovanje rx470 8gb i rx580 8gb na jednom rigu. U svoj ovoj nestasici sam uspeo da nadjem 3 jedne i 2 druge i planiram da ih stavim. Hoce li biti problema ako ih modujem, patchujem driver i manuelno podesim klokove u MSI afterburner za svaku pojedinacno? Ploca je klasika asrock h81, napajanje 1000w gold...
Mozes miksati RX480 i RX580 i sve radi bez problema. Drajveri 17.5.2 i ati driver patcher. Preko Afterburner-a podesis clock-ove za svaku karticu posebno (ukoliko je potrebno) i to je to.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

dobro daj pomozi reci onda gde ima..ziveo u subotici ili u nisu ne vidim razliku sem sto mi je bliza madjarska, u kojoj nemam info da ima ekstendera

pa trazi lokalno tu gde jesi u EU i ako ih ima nisu jeftiniji, zna se da su jeftini jedino u kini
imas ebay pa vidi gde ih ima

pa nema lokalno naravno da sam trazio. Nisam zbog cene trazio nego zbog brzine dostave

pa kopaj po ebay za EU mada i tamo se traze dosta..... cekanje ti ne gine

Ako neces da skidas potrosnju kartica + picis klimu + stavis ups koji za 4kw zna se koliko kosta.. bacas pare kroz prozor sa dve ruke, a ne znam sto bi to radio.

Zato sto mu je struja uracunata u zakup tog lokala pa ga bas briga da li trosi 2 ili 12kw.
Mislis da lokali iz drugog svetskog rata imaju zasebne strujomere? :d

Pa nije bas, placa se struja, ali ne znam kako je to sa strujomerom reseno. Placam zakup nesto sitno i struju. Nasao sam privatnog dobavljaca struje koji je za 20-30% jeftiniji od EPS-a, i nema crvena/zelena/plava tarifa, vec je fixna cena i platis onoliko koliko potrosis. Ovako bih sigurno upadao u crvenu zonu, a to bi onda bilo katastrofalno.

Pa to mora vlasnik da promeni dobavljača. I na 3 mwh mesečno se to rabota ne isplati.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ima po Subotici extendera koliko ti srce zeli....ali nema kartica.....prevrnuli smo sve...i nema...kod uvoznika nula....u HU nula...nema RX 570/580 da vredi nesto....nema Nvidia GTX 1070 da pije vodu...sto smo kupovali..ne zelim poluresenja.......znaci odmorite svi ....do septembra otprilike...mozda tada bude nesto i za nas...

Poslednja izmena:
Ne znam sta ce biti za Amd ali u septembru nece moci da se nabavi nijedna Nvidija iz gtx 1xxx serije,po planu Nvidije u drugom kvartalu ove godine izbacuju Nvidiju 2xxx tako da u septembru sigurno nece vise biti novih kartica iz gtx 1xxx serije,posle toga u 2018 stupaju Volta karte na scenu ali se ne zna precizan datum.

Nema kartica nigdje... meni u Austriji ponistene sve narudzbe poslije 3 sedmice cekanja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne bi da se hvalim ali kupio sam jednu 580 danas tako sto sam ugledao u nekoj kompjuterskoj radnji kad sam usao da kupim skroz nesto levo i vidim nju stoji na polici skuplja prasinu..posto radnja neka slj koja nema ni web sajt ocigledno da nijedan majner nije usao pre mene :D
Inace ko hoce kartice ima u nemackoj koliko hoces bar od NVIDIa sto sam gledao ..jer tamo retko ko majnuje jer imaju najskuplju struju na svetu

Asus Radeon R9 FURY (STRIX-R9FURY-DC3-4G-GAMING) Da li je neko imao iskustva sa ovom grafikom za kopanje? Trebalo bi da dobijem par komada pa da se ne ispalim ako ne moze

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Za Zec-a koliko znam nisu lose za Eth su katastrofa bar sam tako citao.

dzonikg28-Uh koliko si srece imao :D,da u Nemackoj ima sve ali ko donosi ovde kartice iz Nemacke niko jedino ko ima rodjake tamo u Nemackoj da mu donesu njemu je ekstra.

Kad se vec pominje ups.
Na mestu gde su mi 4 riga.Vrlo je losa struja.Pa mi to treba kao leba.
Akumulator dobar bi imao .A sta je preporuka ?I ima li ko na prodaju mozda nesto sto bi zadovoljilo moje potrebe ?

To da al ja bih da nakacim svih 6 na jednu masinu ako je moguce. U kom smislu su katastrofa? Sta od napajanja onda uzeti?

Eth kopaju samo oko 21,22 mh/s a na Zeci daju isto koliko i Nvidija gtx 1070 oko 480 mh/s ali za 480mh/s podesavanja treba da budu 1100-525.....

A od napajanja uzmi neko od 1200w posluzice tako pisu na netu.

Sto ne bi bilo ok?Ne znam koju si brzinu ocekivao?:)

Iz kutije bez cackanja fury kopa oko 430 mh/s mozda i malo vise tako da je 480 mh/s i vise nego ok.

Ustvari treba jace napajanje od 1200w to neko napisao za manji broj kartica od 6 da treba 1200w ja bi isao na napajanje od 1600w za 6 komada malo odradis undervolt i valjda ce moci da izdrzi napajanje.

Poslednja izmena:
Sto ne bi bilo ok?Ne znam koju si brzinu ocekivao?:)

Iz kutije bez cackanja fury kopa oko 430 mh/s mozda i malo vise tako da je 480 mh/s i vise nego ok.

Ustvari treba jace napajanje od 1200w to neko napisao za manji broj kartica od 6 da treba 1200w ja bi isao na napajanje od 1600w za 6 komada malo odradis undervolt i valjda ce moci da izdrzi napajanje.
Kao sto rekoh, totalno sam nov u ovome pa mi te brojke ne znace puno [emoji4] Isao bih sa sto manje modovanja za sada jer nemam puno vremena trenutno. Razdvojicu na 2 masine i 2x1000w napajanje. Hvala za info. Gde nabavljate ploce, posto se kod lokalnih prodavaca prodaju unapred i nikako da dodjem na red hahah?

:)Ploce za rudarenje vise nema tipa h81 pro btc a slabo se razumem u maticne ploce pa ne znam sta bi ti preporucio,a ovo za napajanja sto si napisao je ok,pa koliko znam fury x se ne moduje samo se skida voltaza i menjaju klokovi nek me neko na forumu ispravi ako gresim.

Ima biostar tb250 po svemu bolja i kvalitetnija ploca od asrock-a 6 GPU + moguce i 7-ma karta na M2 slot/adapter!

Nazad
Vrh Dno