Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Mnogo, devojka i brat se bave racunima i obilascima. Vise je lokacija u pitanju tako da ne znam.

Mene vise brine grejanje. Jedino resenje koje sam za sada nasao kao lek za grejanje jeste prostorija na visini, gde su joj prozori okrenuti na istok-zapad, zbog vetra i pravljenja promaje. Industrijski ventovi za push&pull i to je to. Za sada to pomaze, ali tu mi je problem struja. 4 osiguraca od 16A nisu dovoljna a instalacije nikakve da bi stavljao 20A. Otarasio sam se starih cipova, tj tahitija, havajaca i tongi, oni su mi najvise problema pravili kod struje i grejanja, morali su leteti.

Za sada guram kako guram, ali najvise zbog hladnih i vetrovitih noci. Da li ce sistem raditi tokom jula i avgusta, iskreno nisam siguran i to je jedino sto me brine.

RX - ETH+SIA
Nvidia - ZEC/ZCL/ZEN, mada su bat-ovi spremni i za LBRY, pa saltam.

Sta mislis da ce biti sa Zenom? S obzirom da je Bittrex jos uvek zakljucan, kada se bude otkljucao i svi nagrnu da prodaju akumulirane koine? Da li kopati? :)

Mala pomoc oko evga g2 ili g3 ako neko ima iskustva sa tim napajanjima?

Vrhunska ali tesko dobavljiva.

Kvalitetni kablovi, male oscilacije na +12v, tiha, izdrzljiva, dugacka garancija. Sve u svemu zaokruzen proizvod i mozda najjace na trzistu za te pare.

Pricam za 1000 i 1200w modele.

A sta mislite o be quiet powerzone napajanju?
Ja imam jedno od 1000w, dok mi se sad nahvaljeni corsair rmx1000 greje, ovo be quiet je hladno, ko da i nije optereceno...

Jel imao neko problem sa Gigabyte DS3P? Nece da vidi vise od 3 karte nikako, napatio sam se danas. USB ekstenderi

Sent from my S6 Edge

Imam odavno u fioci ABIT IX38 QuadGT ploču, 2x2GB memorije i Q6600 procesor, skupljaju prašinu. Ploča ima 2 PCI-E x16 slota, 1 PCI-E x4 pune dužine i 1 PCI-E x1 slot.

Da li mogu ove matore komponente da iskoristim za rig sa 4 karte ili mora nešto novije?

Potrebna pomoc oko setupa, bios modovan na rx470 i javlja se sledeci problem miner radi neko vreme a onda pukne driver. Ciscenje drivera triksa itd i vracanje na pocetak i sve bude ok pola dana pa onda sve iz pocetka.
Da li imate ideju gde je problem da bih ustalio grafiku bez pucanja i problema . Hvala

Kolos kao i ja imas hardver iz c2d ere i trebalo bi da mozes 4 grafike da poguras sa tom plocom. E sad sta ce biti u praksi videces :)
Naravno 4 ekstendera za 4 slota.

Potrebna pomoc oko setupa, bios modovan na rx470 i javlja se sledeci problem miner radi neko vreme a onda pukne driver. Ciscenje drivera triksa itd i vracanje na pocetak i sve bude ok pola dana pa onda sve iz pocetka.
Da li imate ideju gde je problem da bih ustalio grafiku bez pucanja i problema . Hvala

Probaj da smanjis klokove za pocetak,ili joj dodaj malo struje. Mozda strapovi ne odgovaraju... Koji chip je na kartici? Stavi 16.11.4 ili 11.5 drivere.

Poslednja izmena:
Driver je 16.11.5 sa njim jedino radi posle moda nitro 470 8gb 1050/2050 0.9063v mislim da je max spustena jer def je 1260/2000. Sad dok sam podesavao sve u triksu radiolo je sve ok 7 dana bez problema oko 24.5 mhs gore dole. Posle moda igrajuci se sam dosao do 29+ ali znam da to nemoze ostati spustio sam na 27+ i sad zabada posle nekog vremena.

Kolos kao i ja imas hardver iz c2d ere i trebalo bi da mozes 4 grafike da poguras sa tom plocom. E sad sta ce biti u praksi videces :)
Naravno 4 ekstendera za 4 slota.

Sa 3 ces moci sigurno ..a sa 4 je mozda oce mozda nece ..te starije ploce su vise volele one stare grafike tipa 280x sa starim tipom extendera..bar kod mene..ja imam par tih starih ploca koje su radile perfektno sa 280x karticama i onim extenderima starijeg tipa dok sa rx 470 480 i usb exnderima jednom dnevno zakucaju il se restartuju sami od sebe..mada genaralno rade al moras budes tu u blizini da opet pokrenes ako se nesto desi

1750 po uputstvu za nitro 470 8gb on ima 1750 pa 2000 .video sam da 4gb imaju mnogo vise opcija tj krecu od 1500. Cudno je da karta na def bez moda kad je spustim radi na 65do70w sad je nesto preko 70.plus ima vise struje nego bez moda. mislim da je 1120 /2100 bio setup bez moda 58stepeni i kuler 40% 24,7mhs na eth. sad karta daje vise na manjim klokovima ali puca.

Strap 1750 ako je samsung, ako je elpida ili hynix onda 1500 strap, stavi 0.94mv nece svaka karta na 0.88 nisu svi primerci sjajni, i smanji malko memoriju pa probaj

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

GAINWARD GeForce GTX 1060 6GB Phoenix GS

GAINWARD GeForce GTX 1060 6GB Phoenix

GAINWARD GeForce GTX 1060 6GB

GIGABYTE GeForce GTX 1060 6GB Rev 2.0

GIGABYTE GeForce GTX 1060 6GB G1 GAMING Rev.2

ZOTAC GeForce GTX 1060 6GB AMP!

Koju od ovih kartica uzeti kao druga kartica koja ce ici u kuciste pored ove 1060 xtreme gaming koja je vec u kucistu i kopa. Prvo bih uzeo GS, pa amp ali ako nema ni jedne na lageru sta odabrati kao najbolju soluciju da radi uporedo. Cak moram da vidim sta imaju u ponudi kod madjara pa da vidim jel mi se ispalti kupovati drugu, kud ne narucih dve kada je bilo ove XG na lageru mada mislim ni da mi ne bi obe stale u kuciste.

MSI Z68A-G45 B3, Thermaltake Toughpower XT TPX-675M 675W ovo je maticna i napajanje pa me interesuje hoce to raditi tako? Za napajanje sam siguran da hoce jer je jako ali me interesuje maticna posto ima dva slota za sli kartice ali ove nemaju sli. Pa me interesuje sada kada uzmem drugu karticu ovu drugu samo ubodem u maticnu i nikakav kabel ne treba da bodem u nju iza nego ce claymore's da je prepozna odmah.

Poslednja izmena:
Ljudi, koliko je pametno miksovanje rx470 8gb i rx580 8gb na jednom rigu. U svoj ovoj nestasici sam uspeo da nadjem 3 jedne i 2 druge i planiram da ih stavim. Hoce li biti problema ako ih modujem, patchujem driver i manuelno podesim klokove u MSI afterburner za svaku pojedinacno? Ploca je klasika asrock h81, napajanje 1000w gold...

Poslednja izmena:
Pitanje za elektricare...

Iznajmio sam lokal gde ce biti rigovi, tacnije 16x GTX 1070 i jedna klima koja ce raditi 24h. E sad, posto je taj lokal u trznom centru koji je sagradjen pre 70 godina, instalacije za struju su pretpostavljam lose. Zanima me, posto ce sve ovo trositi blizu 4 kW non-stop, da li postoji opasnost da instalacija u tom lokalu moze da se preoptereti i ne daj Boze napravi havariju?

A kako neko moze da ti odgovori kakvu instalaciju imas :D

hladjenje klimom nema logike, ali neki i dalje to rade

Pitam jel dozvoljeno po nekim standardima 'izvlaciti' toliko struje iz 3-4 uticnice u jednom lokalu?

A sta ima smisla kada dodje 40c? Downclock i underwolt me ne interesuje.

Poslednja izmena:
Pa kakve veze ima broj stekera, prvo pitanje da li je struja trofazna, nadji nekog da pregleda instalaciju ako ne znas

Pa trofazna je pobogu, lokal je u Beogradu, ne u Narniji :D

3-4 kw ne bi trebali da budu problem, ljudi ukljucuju TA peci koje povuku i po 6 kw.
Problem mogu da budu limitatori, limitatori su cesto postavljeni na 11a sto je oko 2.5kw pa moras tako postaviti da ti ne budu svi rigovi preko jednog.

Znaci, u sustini treba da gledam da ubodem klimu u jednu, i 3 riga u 3 razlicite uticnice?

^Tako je.
Ako ti kojim slucajem izbacuju osiguraci promeni uticnice jer se moze desiti da su i 2 uticnice na istom zakacene.

Hvala na odgovoru i savetima.

A inace, da li praktikujete neku zastitu u vidu nekog uredjaja koji ce da stiti rigove od previsokog/preniskog napona i slicno? Znam da i sama napajanja imaju gomilu zastite, kao i da je struja barem u BG-u stabilna, ali desavaju se radovi na mrezi, pogotovo u ovom trznom centru gde je i lokal, gde zbog istih radova ume da se desi da struja bude u prekidu. Taj trenutak kada ponovo dodje, mozda se napon nasvira i eto belaje... Govorim laicki, mozda i nije bas tako kako sam zamislio.

Ako neces da skidas potrosnju kartica + picis klimu + stavis ups koji za 4kw zna se koliko kosta.. bacas pare kroz prozor sa dve ruke, a ne znam sto bi to radio.

Koliko okvirno treba uložiti da bi rigovi iskopali oko 1000$ mesečno? Isključivo HW, klima i sve to nije problem. Koliko je bitno imati rezervni net i UPS?
Naravno kad se normalizuje tržište kartica.
Primer ETH ili Zcash
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Vrh Dno