Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ma vidi sve se ono isplati jer je zarada i sa 22-23mhs odlicna, ili 320sol na zecu i to je solidna zarada, takodjer te GTX 1060 6Gb bacaju 200mhs na LBC-u nije to ono sad da se ne isplati, ako se poredi sa AMD kartama onda jesu losije, ali posto nema AMD onda se nema sta ni poredit, jednostavno daj sta das ili uzimat ili ne uzimat nema trece.

Ukoliko zaista ostane ova isplativost (u sta je stvarno iskrene ne vjerujem) onda nece vise biti ni Nvidia kartica jer vec sada su drasticno poskupile u nedostatku AMD kartica skace cijena nvidiji.

Ako se vec ide na nvidiju ja mislim da jedino GTX 1070 vredi uzet u razmatranje, sve ostalo je ulozeno/dobiveno losije, GTX 1080 ili 1080Ti jesu jace karte, ali glavni algoritam ethash s obzirom na njihovu cijenu tj ulozeno/mhs iskreno lose kopaju.

malo da se vratimo na AMD karte :)
Ljeto ce pokazat koje su karte dobre ljudi me pitaju koja je tajna za 7$ po karti nema tu tajno dobre karte i dual mining

zarada je bila last 24h u praksi oko 7.5$ razlog je 105% luck na ethermine, dok siacoin kopam na siamning poolu, ali jos jednom kazem treba imat dobre karte za dual mining i dobre uslove.

ovo je sve ostvareno na 480 nitro samsung 1140/2150 -0.88v

Fino izgleda ova fotka sto si postavio gde kopas ETH+Sia. Ja sam malo nesto jos ranije probavao cisto iz znatizelje da vidim kako funkcionise dual mining, uglavnom kopam ETH, ali ovo je zaista impresivno gde ti 480 daje 30+MH u dual mining-u.
Zamolio bih te ako mozes da postavis setovanja bat fajla iz minera. Hvala

Poslednja izmena od urednika:
dignes na klokove koje je napisao ako imas samsung memoriju i smanjujes dcri dok ne dodjes do prave vrednosti i to je to. Zarada je trenutno odlicna kako za amd tako i za nv i ista je. Samo jedno je sto kazu kalkulatori drugo je u praksi tako da uvek gledajte nekih 10% manje od kalkulatora. Ali i sto kaze goldi moras imati dobre karte i uslove jer nece svaka da baca toliko.

Ma vidi sve se ono isplati jer je zarada i sa 22-23mhs odlicna, ili 320sol na zecu i to je solidna zarada, takodjer te GTX 1060 6Gb bacaju 200mhs na LBC-u nije to ono sad da se ne isplati, ako se poredi sa AMD kartama onda jesu losije, ali posto nema AMD onda se nema sta ni poredit, jednostavno daj sta das ili uzimat ili ne uzimat nema trece.

Ukoliko zaista ostane ova isplativost (u sta je stvarno iskrene ne vjerujem) onda nece vise biti ni Nvidia kartica jer vec sada su drasticno poskupile u nedostatku AMD kartica skace cijena nvidiji.

Ako se vec ide na nvidiju ja mislim da jedino GTX 1070 vredi uzet u razmatranje, sve ostalo je ulozeno/dobiveno losije, GTX 1080 ili 1080Ti jesu jace karte, ali glavni algoritam ethash s obzirom na njihovu cijenu tj ulozeno/mhs iskreno lose kopaju.

malo da se vratimo na AMD karte :)
Ljeto ce pokazat koje su karte dobre ljudi me pitaju koja je tajna za 7$ po karti nema tu tajno dobre karte i dual mining

zarada je bila last 24h u praksi oko 7.5$ razlog je 105% luck na ethermine, dok siacoin kopam na siamning poolu, ali jos jednom kazem treba imat dobre karte za dual mining i dobre uslove.

ovo je sve ostvareno na 480 nitro samsung 1140/2150 -0.88v
Kolika ti je potrosnja tog riga sa 480 icama meni strix 480 radi 29.3 i 495 editovao sam bios za voltazu, vraticu orginal bios pa editovati strapove samo a iz minera voltazu mislim da je bolje ponekad mi strix ili afterburner zabaguju.

Koristite li 9.4 claymore ja sam jos na 9.3 ?

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Jel pokušavao neko da poveže više napajanja na jednu mašinu, recimo dva po 500W, da l to može da se izvede?

Pozdrav,
Jel' može mala pomoć?
Naime sastavljam dva riga 580ki 8gb, ali po 4 komada... sa namjerom da u budućnosti dodam još po dvije na rig. ( ukoliko nađem)
Dakle ovako radim jer mogu samo 8 komada da nabavim.
Zanima me koja ploča može za 6 grafa umjesto ASROCK H81 pro btc, jer sam dobio preporuku za nju, ali ne mogu da je nađem kod nas.
Dalje šta mi treba je rješenje za napajanje... Naime nude mi sljedeća po dva na jedan rig, pa mi treba vaše mišljenje:
THERMALTAKE SE730W - 95Eura
ili FSP HYPER M 700, ovoga dva komada košta 95 Eura, koliko sam shvatio.

Ili da idem nešto skroz drugo i šta? :/
Unaprijed hvala svima na pomoći.
LP

Biostar TB250 BTC umesto tog AsRocka možda?
Mislim da bi ih trebalo biti po KP, pogotovo ako tebi trebaju samo 2 (Ne znam jesi iz Srbije).

Dva Hypera 95€? Nisi ti to dobro shvatio sigurno.

Jel pokušavao neko da poveže više napajanja na jednu mašinu, recimo dva po 500W, da l to može da se izvede?

prvo napajanje kopcas na plocu i na kartice a drugo samo na kartice, na drugom napajanju spajalicom spojis 2 pina na 24pincu koji ide u plocu, nadjes semu i vidis gde ide zeleni do crnog i ta dva spojis i to je to.

EDIT: sad sam se setio mog prvog rudarskog riga, 3x280x, dve napaja cooler master g750 a jednu cooler master 500w :d

Poslednja izmena:
Imam v1000 cm. Ima na sebi 4 izlaza za pci od po 2x8pina. E sad ja imam 5 grafika. U idealnim uslovima namestim sva 4 kabla posebno na 4 grafike ali ako bih ubacio 5 kartu je l bih mogao da iskoristim jedan pci kraj za 2 grafe ?

Inace u pitanju su 3x480 sapphire i 2x580 strix

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Poslednja izmena:
nemoj tako nego napravi adapter sa drugog cpu kabla na pcie konektor i tako poveži petu kartu

Nisam te najbolje razumeo. Drugi cpu kabal ima isto 8 pina tako da mi nije jasno bas kako da napravim adapter ?

u tih 8 imaš 4 12v i 4 gnd, za grafu ti trebaju 3 12v i 4-5 gnd, u principu najbolje da ti to napravi neko ko se bavi time, taman dođe i kao produžni pa tu nakačiš najudaljeniju (od napajanja) kartu u rigu, cimaj @nesic1, pravi dobre kablove, mada što se brzine tiče dobar je za smrt :D

^ aha, ok. Ajde probacu onda tako. A mislis da nije najpametnije da se 2 undervoltovane karte stave na jedan pci izlaz ?

Jel imao neko iskustva sa gigabyte GA-H67MA-UD2H pločom? Kada povežem preko risera na x16 slot ne prepoznaje grafu, direktno radi. Ostali slotovi rade preko risera.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

^ aha, ok. Ajde probacu onda tako. A mislis da nije najpametnije da se 2 undervoltovane karte stave na jedan pci izlaz ?

pa onako, taj cm baš i nije briljirao sa kablovima/konektorima, svakako je bolja opcija poseban kabl. možeš da zavrneš karte muški i da probaš i to što si hteo al ti i tu treba produžni kablić da bi razdvojio karte, inače će biti priljubljene jedna uz druga i ima da se usijaju :D

Slazem se da je bolja opcija poseban kabal, ali to je sad malo teza opcija :D
Inace imam neki ekstender za 8 pina pa sam planirao da iskoristim njega ali eto cimam se :)

pa dobro probaj, na tom kablu je predviđeno da radi 390x npr... poveži tako kako si mislio, pipkaj konektor koji ide u PSU, ako je ok možda i možeš da ostaviš tako neko vreme dok ne rešiš adapter

Biostar TB250 BTC umesto tog AsRocka možda?
Mislim da bi ih trebalo biti po KP, pogotovo ako tebi trebaju samo 2 (Ne znam jesi iz Srbije).

Dva Hypera 95€? Nisi ti to dobro shvatio sigurno.

Može li još neko da da svoje mišljenje za ovu predloženu ploču? Jel' može na nju 6 grafa?
Nisam, iz BiH sam.
Vjerovatno je ovaj iz veleprodaje pogriješio. Onda će biti da je to cijena jednog (i meni nije imalo smisla).

Posto vidim da ima dosta nedoumica oko napajanja da podelim moje resenje

Pogledajte prilog 230716Pogledajte prilog 230717Pogledajte prilog 230718Pogledajte prilog 230719Pogledajte prilog 230720

1kw napajanje, idealno za 5 grafika, lagano moze i 6 ali ja imam takve ploce a i ne volim da mi napajanja prelaze 70-80% kapaciteta. Kad bi isao na 6 onda bi verovatno stavio 1,2kw.
Napajanja zamisljena da rade 24/7.
Ako neko nije siguran sta radi bolje je da ne pokusava sam.
Ima gotova resenja za oko 120e.
Jedini problem je sto su napajanja bucnija (vise zuje) od klasicnih pa ih ne bi preporucio za one koji rigove stavljaju u sobi u kojoj sede ili spavaju.
Nije to nesto sto ne bi moglo da se trpi ali ...

Zbog straha da ce u narednom periodu biti velika potraznja i za kompresorima za izduvavanje rudarske opreme, ja sam danas pazario jedan kako se ne bih doveo u situaciju da moram kupovati po super visokim cijenama u doba nestasice [emoji1]
6ffa26de8298c206d9e2af335e530ef0.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Probao malopre sa GTX 1070 iz potpisa, baca 37 MH/s u NiceHash-u. 4.40$ prosek po danu.. Pitanje je da li kupovati 10 komada i krenuti kopanje preko ovog programa? Karte ostaviti na default?

Malo si okasnio za 10 komada po meni...a i cene 1070 karti su poludele

Mislis da ne mogu da se nabave?

Mogu da se nabave nego kreće da pada profitabilnost pa u tom smislu si propustio da otplatiš brzo sve, ali nisi zakasnio ako imaš strpljenja. Ja sam jednu uzeo ali me kopkalo jako pa sam još jednu 1070 poručio i stiže valjda u subotu. Interesantno je ovo, isto radim samo sa nicehash, a verujem da može da se izvuče i više mada ni ovako nije loše.

Slazem se da je bolja opcija poseban kabal, ali to je sad malo teza opcija :D
Inace imam neki ekstender za 8 pina pa sam planirao da iskoristim njega ali eto cimam se :)

trebalo bi lagano to da da sljaka. Tj sto se kablova tice moze sigurno, samo je pitanje koliko ce ti biti kvalitetan ekstender (produzivac) jednog kraja kabla da ti ne bi graficke stojale jedna do druge. Spojis to , pustis da rudari, i 15ak minuta opipavas sve, i posle jos 2-3 pta svakih pola sata i ako se nista ne greje znaci da sljaka kako treba. I to vazi samo za jedan algo, ako menjas algo onda opet opipavanje..Ali 99% sam siguran da ce raditi bez imalo grejanja, samo kvalitetan produzvac ti je potreban, on je tu najslabija karika

@roger_waters pa trebalo bi da sljaka, jedino se razmisljam da li da odradim adapter od cpu izlaza na napajanju za grafiku

@space gledao sam to, ali nekako mi je rizicno da stavim grafiku na molex napajanje. U svakom slucaju isprobacu neku opciju pa cu da vidim da li je stabilno..nekako mi je ovo za cpu kabal najsigurnije

Scyter ajde postavi kolko su ti core i memory clockovi .
Ja na fabrickim podesavanjima na zecu dobijam po od 390 - 430 Sol imam 1070 Phoenix GS

Nazad
Vrh Dno