Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja guram 5 da ne preterujem. Kablovi su dosta jadni. Cena je sumanuta.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja se razmisljam isto o LC-u bas zbog kablova.. al nesto nemam hrabrosti da ga priustim

Ma jok, stiže brzo iz Kine, za 3 nedelje, naručio sam 3 komada... Nije mi nešto hitno, i onako nema grafika...

Brze stize nego preko Alija? Ne secam se da mi je preko Alija nesto doslo toliko brzo.

Ajde javi dal radi pa da narucim i ja, cisto da smanjim broj rigova.

Meni sve stiže za 3-4 nedelje maximalno, ali ili ebay. Totalno je isto, samo da je brz prodavac i da ne zadrže na carini...

Ne znam, imam neke kablove i extendere narucene 19og, jos nisu izasli iz Kine.

Evo gledam sada 3 zadnja paketa, sve oko 20-ak dana... Zavisi dosta od prodavca...

cena je sumanuta

Pa kakve su ostale cene, ova cena za nasu garanciju i nije bas sumanuta. Koja su to napajanja mnogo jeftinija, a da ih ima?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Dodas 6k i uzmes tt1200 platinum full modularno iz HU. Garancija 7 godina.

Pozdrav,jel kopa neko Zec-a sa Nvidijom gtx 1070?Nesto se razmisljam posto je nestasica karti da prodam ove moje rx 480 8gb Sapphire Nitro+ i da predjem na kopanje Zec-a ili Lbry ili Siacoin-a sve zavisi od isplativosti...

I da li bios isto mora da se moduje za vise hash-a kao kod Amd-a ili ne?

Razmisljao sam da sacekam Vegu ali je odlozili cak za Jul ko ce toliko da ceka....

Takodje ne bih vise da kopam Eth i zbog ogromnog diff-a koji nikako da se smiri a i hladnije su karte daleko na Zec-u....

Razmisljao sam i da uzmem gtx 1060 6gb ali opet gtx 1070 ima 8gb....

Vidim i da neki rudare sa gtx 1060 3gb kartama ali koliko vidim Zec vec koristi 3000 mb memorije tako da one otpadaju definitivno....

u dilemi sam, el bolje polovan 380 rig sad odma ili da cekam mesec dana za rx 570 kartice?

kolko mnogo vuce 380 iz zida i pri kom hash ?

@fallout 3
Pa pogledaj diff na ZECu kako je podivljao tek ;)
karte su ti daleko hladnije na ETH..
ZEC ne skladišti DAG file na kartici, pa može da se kopa i sa 1GB VRAM ako se ne varam

I kad crkne cekas 2-3-5 meseci da rese garanciju, decko ceka grafiku 2+ meseca

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Hladnije na zecu? Na koje karte mislis?

Znam da je podivljao :( ali nesto mora da se kopa....
Meni su karte hladnije na Zec-u za nekoliko stepeni evo i slike koliko Zec koristi memorije kod mene http://prntscr.com/fer36e
Kakav god da je Zec uvek je tu negde po isplativosti kao Eth a i diff kod Eth-a jos malo pa ce da udari 600 previse stvarno....

Na ove moje rx 480 8gb Sapphire Nitro+ sa samsung memorijom....

Gtx 1070 se ceka 2 meseca meni si pisao Nesicu?

Edit:Sad tek vidim da si pisao za ostvarivanje garancije.

Poslednja izmena:
Antminer L3+

Dodas 6k i uzmes tt1200 platinum full modularno iz HU. Garancija 7 godina.

Pozdrav svima,

izvinjavam se sto idem na reply na prethodnu poruku, ali mislim da je korektnije tako nego da otvaram novu temu, koju je mozda neko otvorio, jer stvarno ne uspevam da iscitam 1000 i kusur stranica. :)
Potrebno mi je misljenje/informacije/znanje iskusnih minera, jer ja jos nisam krenuo ovim da se bavim, a planiram. Pratim i citam poslednja 2 meseca, sve o kriptovalutama i rudarenju, nije da se ne trudim, ali prosto ne mogu sve da postignem i razumem.
Zanima me da li imate iskustva sa rudarenjem pomocu antminera L3+, 500Mh, 800W. Ovaj antminer rudari samo LTC. Pokusavam da nadjem nesto vise na domacim i stranim forumima o ovim uredjajima, o iskustvima drugih minera ali skroz bezuspesno. Ispada da ovaj antminer menja 2,7 riga, ako se uzme u obzir da jedna graficka na rigu proizvodi oko 28Mh, pa sigurno da mora da postoji razlog zasto ga ljudi nemaju ili imaju jako retko. Nesto mi je tu isuvise dobro da bi bilo istinito.
Ako moze neka bliza informacija o ovome bio bih zahvalan...Da li ova stvar vredi ili ne? Koje su joj prednosti, a koje mane? Ne trebaju mi objasnjenja za wallete, accounte, menjacnice, to cu se vec nekako snaci, samo mi trebaju iskustv a korisnika o ovom uredjaju i da li je dobro sto rudari samo LTC?
Izvinjavam se na poduzem tekstu... :)

Pozdrav,

Poslednja izmena:
a diff na zecu sto se uduplo za 10 dana nikom nista?

pa sad Rx 480 vise iskopa na ethu nego GTX 1070 na zecu, tj i sa nvidijom je sad najisplativije kopat eth.

Ok nisam znao da se bas toliko povecao....

I da li je moguce modovati Nvidije nisam nikad video na celom forumu da je neko modovao Nvidiju samo sam uvek nailazio na modovanje Amd kartica...

Nvidia gtx 1070 kopa Eth oko 30 mh/s samo sto nije isplativo prodati rx 480 da bi se uzimala Nvidia gtx 1070....

A i ova nova tura Amd karti sto stize sad u Junu sve to ima da se razgrabi za par dana...

Poslednja izmena:
^I diff da ode u pm. Klasika, kao nekad, dajem mu jos mesec-dva pa spustanje zavese, brdo jeftinih karti po oglasima, kukanje ovde po forumu, proklinjanje i plakanje, pa tisina jedno 2-3 godine pa u krug.
Been there done that! :D

Prelazim na Nvidiju sta uzeti?

GTX 1070 MSI ARMOR ili Zotac gtx 1070 Amp verziju?

Nisam siguran koliko je pametno ulagati sada dalje u opremu. Licno cu sacekati mesec dva pa cu videti na cemu sam. Prevelik se hajp digao oko ovog svega, dif jako brzo raste i ocekujem da ce kopanje uz ovaj porast biti isplativo mozda jos mesec, dva...

Trenutno jeste isplativo jer cena prati dif, ali se bojim da uskoro nece biti tako.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nisam siguran koliko je pametno ulagati sada dalje u opremu. Licno cu sacekati mesec dva pa cu videti na cemu sam. Prevelik se hajp digao oko ovog svega, dif jako brzo raste i ocekujem da ce kopanje uz ovaj porast biti isplativo mozda jos mesec, dva...

Trenutno jeste isplativo jer cena prati dif, ali se bojim da uskoro nece biti tako.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

+1

Vrh Dno