Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Stigla meni jucer imam i kartica, ali po ovoj vrucini mrsko mi montirat :)

A napajanja leadtek sto nema :-D za red team :p

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Zna se :D

a ako sastavis dve ploce onda moze 26 karti :d

nasao sam plocu+cpu za 45e, sa 3 slota, i to cu da furam. n3050m i d1800m asrokove. napajanje evga 600w i lagano

Je l ste sigurni da ploca Asrock D1800M hoce da vidi 3 karte?Imam u planu da je kupi i zakacim 3 karte nego sam procitao negde da nece da vidi vise od 1 jedne karte.

Послато са LG-H500 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
nemam info, kupicu prvo jednu pa cu da vidim, javicu. Ima i asus dve integruse sa 3 slota

EDIT: ovde italijan u kaze da je na spisku kompatabilnih ploca

EDIT2: znamo li nesto o FSP napajanjima? Konretno ovaj model mi je interesantan, ima bronzu, 550w na 12v single rail, i najvise jer ima 4 osmopinca fabricka da ne moram nist da premostavam

Poslednja izmena:
Evo jedne uzbudljive ploče koja radi sa 8 karti ;) Na zalost nemam toliko karti da bi probao lično, ali uskoro hoću. :) Ima je na lageru.

nicehash-8x-gpu-rig-580x435.jpg

news_155_IMG_2806.JPG

Link: https://www.nicehash.com/index.jsp?p=news&id=155

probaj ovaj benchmark ako si u prilici :)

https://labs.chaosgroup.com/index.php/rendering-rd/understanding-v-ray-benchmark/

20170601_104109.jpg

Moram cekat malo da zahladi pa palimo 8 gpu rig :banana::banana::banana:

Gledam plocu oci mi ispale ....gde je 8 slot?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ta ploca bi teoretski mogla da gura 9 grafika jer kolko vidim oni su u jedan M2 stavili adapter a u drugi ssd disk, a mogli su i u drugi adapter.
Na slici su 6 extendera u pci-e slotovima, jedan u M2-pci-e adapter i jedna kartica direktno na ploci.

Z 270-A, Z270-P, H270 Prime sve te ploce guraju 8 kartica, uz M2 adapter ili 3in1 switch,
adapter je jeftinije rijesenje nego 3 u 1 switch.

A za ovu Strix h270f Gaming imas li info?
Ima li negde da je neko probao sata=>m2 adapter, na njega m2=>pci-e pa da tako radi grafika?
To bi otvorilo velike mogucnosti.

negdje sam citao, ali ko zna gdje, da i ta ploca radi...najveci su problem biosi, ima ploca sa 6 ili 7 slotova i uprkos m2 adapterima ne rade nije problem u plocama nego u biosima.
Asus ploce su tu dobile updejt ako je stari bios na ploci nece radit mora se uradit updejt biosa i onda se dobiju mogucnosti u biosu kao 4G decode i uz neke male trikove proradi.

naravno ostaje pitanje stabilnosti to je najveci problem sa ovakvim rigovima. Takodjer nacin povezivanja da se izbjegnu djeljeni slotovi, da se pogasi sve ono sto eventualno utice na stabilnost... windows uefi, a ne legacy nije bas lako upalit 8 kartica na rigu, ali uz malo trikova moze.

^^Odakle? i kolko para?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno