Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pozdrav svima,

Da li neko ima iskustva sa 8GB PowerColor Radeon RX 580 Red Dragon V2 (model: AXRX 580 8GBD5-3DHDV2/OC) za kopanje ETH-a?

Imam mogucnost da kupim 4 nove odmah a ne mogu bas za taj model nigde da nadjem vise informacija oko MH/s.

Hvala unapred! :)

S obzirom kako stvari trenutno stoje sa grafikama, ja bih uzeo kakva god da je, ako je po nekoj iole normalnoj ceni. A i da nađeš podatak o MH/s ne mora da znači da će i tebi biti tako ako ima više proizvođača memorija..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

kako izmeriti koliko vuce ekstender struje? I zna li se otp koja to moze biti cifra ako je graficka napojena jednim osmopincem, ako se kopa ETH

Poslednja izmena:
Valja li Asus Dual Radeon RX480 4gb (DUAL-RX480-O4G) za ovu akciju?Naleteo na jedan komad u magacinu NEKOM :D

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

@karlax
@loOodak
Ako su cene koliko toliko normalne uzimajte.

@Roger_Waters
I mene je to zanimalo, nisam stigao da izmerim ali hocu definitivno. Mislim da bi najjednostavnije bilo da izmeris koliko ti system vuce sa jednom kartom koja je ubacena direktno u pci-e slot, a zatim izmeris dok je ta ista karta preko extendera. Kapiram da bi ovo bio neki najjednostavniji nacin.

vucice isto. Karta kada je ubacena direkt u PCIe vuce sa dva izvora: sa 8pin napajanja i sa PCIe slota (do 75w), a kad je ubacena na ekstender vuce sa 3: sa 8pin konektora sa PCIe slota kao i opet sa napajanja koje je povezano sa ekstenderom preko moleksa ili 6pinca. Napajanje na ekstenderu sluzi da se rastereti maticna ploca. Ne tvrdim da je ovo 100% tacno sto ali sam prilicno siguran da je tako

Razumem ja, normalno, ext. ce da vuce struju sa molexa u tom slucaju, e sad da li je ekvivalentno to sa onom strujom koja se vuce direktno sa slota, ono sto maticna isporucuje. Ako nista drugo bar se moze videti ima li ikakve razlike i kolika je.

@Looodak
Prosek, uz modovan bios oko 28 stabilno.
Zavisi da li je karta na kojoj je monitor, primetio sam da ukoliko na nju nije monitor zakacen zna da bude fleksibilnija pri OC.

Hvala ljudi na odgovorima.. u medjuvremenu ih je neko sve kupio.. tako da cekam u redu za nove grafe kao i ostali smrtnici. :D

@-ShonE- ja mislim da graficka ima zadato u svakom trenutku koliko struje "mora" da povuce i da je ona vuce kuda zna i ume. Zato mislim da je ista kolicina struje koju vuce sa PCIe slota (kad je direkt ubodena) identicna onom koju vuce sa PCIe slota + ekstendera (kad je na ekstenderu). Treba proveriti u svakom slucaju, izmeriti pa videti. Ja bih izmerio ali mi jos hardver nije stigao :)

@karlax
Eh kakav danak neiskustvu! c c c
;)

Nemoj se mnogo razmisljas i premisljas sl put, pogotovo ne u ovoj krizi.

Ne gubite vreme, extender ne trosi nista, ili bar ne nesto sto je znacajno za ustedu.

ne pricamo o ustedi, vec o protoku struje korz ceo sistem koji mora biti ugladjen i da ne optrecuje ni jedan segment na putu od uticnice do GPU, da se nista ne greje i sl. To je prvi preduslov za stabilan rad

imam jednu msi rx 470 gaming x 4gb koja ni na kakvom ekstenderu nece da radi ni kad je direkt u slotu na ploci asrock pro btc,
kod 970a ds3p ista prica sa ekstenderima ali kad je direkt u slotu hoce da radi. nije mi jasno zasto
razlika izmedju ploca jedna je za intel druga za amd i 970 nema integrisanu grafiku.

msi sam ostavio tako i radi u slotu bez problema, nego me cisto interesuje da li je neko imao takav slucaj ili ima neku ideju zasto se gpu tako ponasa ...

Negde sam pročitao da extender vuče oko 55W, sad da li je to tačno ili ne,neka me neko ispravi.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Extender ne vuče struju. Bar ne u toj količini o kojoj se piše. [emoji6]

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nešto gledam, nigde ni jedne kartice, čak ni onih strix po 47k, sve se prodalo na domaćem tržištu. I posle neka neko kaže da nismo sila :)
Ima li negde da je ostalo nešto od tih top modela?

Mislim da je 55w prevelika cifra za ekstender. Ja cu proveriti kad mi stigne hardver pa javljam

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Da li neko ima iskustva sa 8GB PowerColor Radeon RX 580 Red Dragon V2 (model: AXRX 580 8GBD5-3DHDV2/OC) za kopanje ETH-a?

Imam mogucnost da kupim 4 nove odmah a ne mogu bas za taj model nigde da nadjem vise informacija oko MH/s.

Hvala unapred! :)

Imam ja par kom, kod mene je Samsung memorija, tako da mogu ~30.

Sent from my iPhone using Tapatalk

To za 55W sam negde pročitao, nisam lično merio. E sad pisano je u ovoj temi da sata konektori mogu da isporuče maksimalno 54W, a oni najviše stradaju, tj. adapter sata to molex tako da je moguće da može toliko da povuče.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ne vuce extender struju nego graficka.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Extender trosi po 1cm duzine 1W, 60cm = 60W

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

po toj logici 5 ekstendera u rigu x 60w = 300w za ekstendere. Pa gde nestane tih 300w kad merimo iz zida ? ;)

Mozda graficke trose po gpuz-u al opet fali :d

kolega nesic se sprda malo

Koje ste narucivali smart prekidace iskustva ?

Skracujte kablove ljudi, 20% potrosnja dole lagano

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Evo jedne uzbudljive ploče koja radi sa 8 karti ;) Na zalost nemam toliko karti da bi probao lično, ali uskoro hoću. :) Ima je na lageru.

nicehash-8x-gpu-rig-580x435.jpg

news_155_IMG_2806.JPG

Link: https://www.nicehash.com/index.jsp?p=news&id=155

Poslednja izmena:
Vrh Dno