Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Imam jedan problemčić sa Powercolor Red Dragon RX570 4GB. Kartica mi za temperaturu pokazuje 0 na svim mogućim mestima: AB, GPU-Z, Claymore. Probana u rigu sa još 5 kartica, na različitim slotovima, sa različitim ekstenderima i uvek je 0. Sada je sama direktno u slotu na novoinstaliranom računaru i opet je temperatura 0. Isto je i sa originalnim i sa modovanim biosom (kopirani strapovi sa 1500 (Hynix) nagore i spuštene voltaže). Sada radi sama na 1150/2050 ETH na oko 29 Mh. Ventilator sam postavio na 55% a potrošnja u GPU-Z je oko 68W. Raspon potrošnje kod drugih kartica mi je od minimum oko 62 do oko 75W. Rekao bih da kartica radi kako treba, ali me plaši ovo neočitavanje temperature. Razmišljam da je ubacim u rig sa još 5 drugara i da držim fiksne obrtaje venta. Više mi se sviđa to nego da je reklamiram.

Sugestije?

Verovatno joj je otisao senzor za ocitavanje temperature. Ja bih je reklamirao...

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Ko rece da ima bios za Asus Strix RX 580 8GB (samsung memorija) koji baca ~30?

Poslednja izmena:
Da li neko ima modovan bios za Sapphire rx480 8gb reference sa samsung memorijom. Probao sam ovaj bios Anoraks_Sapphire RX 480 Reference 8GB Samsung_memshift.rom9 (256 KB), ali kada flesujem ne prepoznaje mi karticu, pa sam vratio orginalni bios.

Ne prepoznaje ti karticu jer mozda koristis 7.x drajvere. I koja je to sapphire reference grafika?

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Za rig od dve rx4xx i dve rx5xx ako instaliram 17.5.1 drajvere i patch jel ce raditi? Jeli uopšte to izvodljivo?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

@dexy ja danas isprobao tu kombinaciju i nije radilo..
Međutim metoda sa kopiranjem starih drivera preko novih je upalila, ova ovde

@dexy ja danas isprobao tu kombinaciju i nije radilo..
Međutim metoda sa kopiranjem starih drivera preko novih je upalila, ova ovde
Video sam da su neki radili ovako, pa ako ne uspem onako uradicu ovako. Koliko gpu imaš pomešano u rigu?

Nekako mi pitanje najviše ide za ovu temu... Je l ima neko iskustva sa ASICima? Za 3 puta manju lovu se dobija isti hash, prosto mi neverovatno. Cemu onda grafike? U cemu je caka?

mrka kapa u becu sto se vecih kolicina tice. Bas sam poludeo... Zgazih juce 900km za badava. Traze svi porudzbinu na firmu ako hoces preko 10 karata. Cyberport jedan ima 5 karata na stanju i to 570. Ovi ostali nemaju nista. Madjarska 0 takodje trenutno. Karte ni jedne nema...

Ala se razbacujete sa karticama kao da su carape...:O :) 4 komada ne mogu nigde naci ;)

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Ja ni dve ne mogu da nadjem[emoji35]

Da ne shvati neko kao odvracanje ali mislim da je kasno za nabavku vece kolicine kartica.

Vala *******o je poprilicno doci do karti. I meni treba ali nema ih ni za lek.

A to sto mozes naci je papreno skupo.
Asus 580ku prodaju po 380e, juce mi je javio prijatelj sa Kosova, kaze za 10 dana Sapphire, cena isto oko 380e.

@Djomlare
ASIC nema tu draz kao karte. Hahah.
Salu na stranu, ja nemam pojma oko njih nista, i ne znam da li su oni uopste all round resenje, da li sa njima moze da se salta sa jednog algoritma na drugi itd... To ce najbolje da odgovori neko ko ima vise iskustva sa istim.

@StainlessFrenky
Deru kozu sad sa cenama, uzas ! Realno ranije, pre mesec i po, si mogao odlicnu 470 kartu da kupis za 200e, a sada kad bi ih bilo po oglasima i za 250+ eur otislo bi sve ocas posla.

@ ShonE
Znam da nema draži, ali nema ni kartica, inače mi ne bi palo na pamet da razmišljam i o toj opciji, A kad narkomana uhvati kriza ne bira čime će da se bode :)

nelozite se za asic za eth,99% je prevara
prvo bi morao neki fpga da izadje

Ono sto sam ja uspeo da procackam po netu jesu neke kineske firmice koje kao prave tako nesto za ETH, ali koliko sam shvatio to je zapravo samo masina u kojoj je spakovano nekoliko karti, mozda ima neko custom hladjenje i to je sve, nista spec.

Da ne shvati neko kao odvracanje ali mislim da je kasno za nabavku vece kolicine kartica.
nikad nije kasno za pojacavanje :)
fb3beb8805bec04e2df1eafb9f86ba81.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

^6 karti nisu veca kolicina ;)

470 sa 8gb kolko vidim, kolko si ih placao ako nije tajna?

meni radi posao sve preko 3% meescnog profita sto mislim da mora da se ostvari obrni okreni

Shone jel nesto kao 200mhs a trosi 450w?kinezi su mahom prevaranti,cast izuzecima,kad nadjes ispravnog taj zlata vredi
ja nikako da probam 1060ku sta ce reci

Nazad
Vrh Dno