Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pitano je verovatno 100x,ali ne mogu da nadjem i gde. Stigle su mi Nitro RX570 sa 6-pin i 8-pin konektorima. Da li je dovoljno da bude ukljucen samo 8-pinski konektor?

Sent from my iPhone using Tapatalk

obavezno kopcaj oba

470 i 480 su EOL, i tu je kraj price za te karte, eventualno ako neko nesto iskopa sa nekog lagera, ja sam imao srece pa sam uzeo za sebe jedan RIG prosle nedelje RX480 NITRO 8gb, odlicne karte.
Sada ce jedino biti dobavljive 570/580, i to po svemu sudeci sledeci uvoz se ocekuje u Junu. A cene kod nas nisu normalne, sto je i razumljivo zbog potraznje. Po meni najbolje je sada ici na 580 jer to jesu malo skuplje karte, ali barem znas sta da ocekujes od njih i opravdavaju cenu kod nasih "madjara" jer su vrlo cesto svega par desetina e skuplje od 570 karti.

@kzs12
Asus STRIX 480 8gb ima neko sranjce od metala koji kao imitira neko hladjenje memorije(u stilu bolje ista nego nista), ali to je zaista smesno u odnosu na jedan saphire ili MSI.

Slika tog asusa govori vise od reci:
Pogledajte prilog 229645
Pogledajte prilog 229646
Pogledajte prilog 229647
To malo sranjce kod asus prenosi toplotu na glavni hladnjak karte tako da velicina nije bitna. Slazem se kod msija je veci :-D. Asus strix 8gb je jedna od retkih karti kod koje gpu temp prati vrm temp.
Na 1600 obrtaja drzi 60 stepeni u dualu i trosi 130w, i dobra stvar ima 2 x4pinca za 2 dodatna ventilatora koji prate rpm u zavisnosti od temperature na prednjoj strani karte taman da se postave kuleri da teraju topao vazduh od karti tj riga, na pravom mestu.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Da li se nekom desavalo da kad god optereti karticu kopanjem, u mom slucaju cak i nekom igrom, sve radi super do trenutka kada se gasi majner ili igrica. U tom trenutku izbacuje plavi ekran. Vec sam se mucio sa tom karticom, jer nisam mogao da je namestim da baca preko 23 mh/s, a sad sam primetio i ovo. Vratio sam i defaultni bios i sve je isto. Nikakakvih problema nema dok se ne optereti kartica neko vreme, i onda pukne pri iskljucivanju programa. Msi rx470 gaming 8gb micron memorija

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Desavalo mi se kad je napon mali, ali nije plavi ekran vec zamrzne komp.

Da pohvalim grafu rx 570 pulse 4GB,sat vremana baca oko 29,3 Mh/s.Brat igra GTA samp i slusa radio,sto joj ne smeta samo umanji hesh na 27-28 Mh/s.
Pogledajte prilog 229690
Nenameravam vise da je natezem jer je na kucnom kompu.Memorija je hynix,prekopiran strap 1500. SKU 11266-04-20G

Sutra mi stiže 5x Sapphire Pulse RX 580 4GB (za mene) i sledeće nedelje 11x Sapphire Pulse RX570 4GB ;) (za ostatk parohije :d)

Kakva su iskustva sa plocom ASUS - H81-PLUS ? Za 5 x 470.
Ocigledno se samo ta moze nabaviti u ovom periodu

Kako ste navalili na kupovinu novih kartica, alal vam vera. [emoji1]

Ima neko iskustva sa ovim napajanjem - 1000W Raidmax RX-1000AE-B Modular 80PLUS GOLD (89%), 
Je l moze to da izgura 5 rx 570 ?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Par stranica unazad je pricano o raidmax napajanju.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Imam problem prilikom bootovanja. Imam rig sa 5x Sapphire Nitro rx 570 4gb karticama. Ploca je asus z97 pro gamer. Kada ubacim usb extendere u slot pcie x1 bootuje se bez problema,dok sa svakom novom kartom u pcie x16/x4 nece da butuje uopste. U cemu je problem?

Trazim original bios za Sapphire 480 4GB Nitro ( Bez + ) memorija Hynix, 11260-13-20G.

Da li je moguce da su od 10 biosa sa techpowerup.com svih 10 za Nitro sa + ?
https://www.techpowerup.com/vgabios...el=RX+480&interface=&memType=&memSize=&since=

7LMefu9.jpg

Sta bi se desilo kada bi taj bios za Nitro + ubacio na "obican" Nitro (ista memorija)?
https://www.techpowerup.com/vgabios/185673/sapphire-rx480-4096-160809

Kako ste navalili na kupovinu novih kartica, alal vam vera. [emoji1]

Kad pukne balon ja cekam da kupim na forumu :-D
Bice jeftinih kartica cene su prenaduvane bas.

ima par kartica al sa stvarno naduvanim cenama..traze 48 000 za 580 ..pa pre cu nvidiu 1070 da kupim za te pare

Desavalo mi se kad je napon mali, ali nije plavi ekran vec zamrzne komp.

meni na 970a cim ugasim miner zamrzne, kad ga upalim opet hoce da se zamrzne isto...pustim par minuta da se ohladi
jer su hladnjaci na cipsetovima vreli, trebalo bi ih zameniti vecim ili neki mali vent na njih

Pozdrav, pitanje jedno, posto sam pohlepan i hocu da mi rudari i graficka u racunaru, da li je moguce instalirati intel drajvere za igpu i imati amd drivere instalirane za graficku, a onda koristiti intel igpu za sve drugo dok graficka rudari?

Ili ce doci do nekog konfliktra drajvera ili tako nesto.

@svalbard
Još ako je MSI ona g43 onda si se baš usrećio...na njoj se mosfet greje ko nenormalan

@djordje
moguće je samo u mineru moraš isključiti igpu da ga rudar ne bi aktivirao...mislim da je komanda
--opencl-platform 1

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ima li ko jos asus strix 480 8gb gaming? Trazim po netu neke custom biose ali ne nalazim bas... Vidim dosta njih se zali da nece preko 27mh... Treba da mi dodje sutra prekosutra pa da se pripremim.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

@Milan81 Pošalji mi mail na p.p. imam bios za Sapphire rx 480 4GB Bez plus sa elpidinom memorijom,trenutno ne znam koji je sku ali bi trebalo da odgovara tvojoj kartici.

@ Svalbard

Ja trenutno imam 2 mašine sa Gigabyte 970A-DS3P. U jednoj su 2 MSI RX 570 Gaming a u drugoj RX 580.

Na oba mesta karte su povezane direktno na plocu nisu preko PCI-e X1 extendera. Nemam nikakvih problema sa minerima niti poločom. Koristio sam Claymore 12.4 za ZECa i v9.3 za ETC.

Ima li neko biois za nitro+ 4gb (Hynix ili Samsung memorija)?

Nazad
Vrh Dno