Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Za mix 4xx i 5xx koji drajver ide?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Dopala mi sake veceras MSI RX580 8GB Armor, sa Samsung-om. Znaci odusevljen sam kako se dobro ponasa karta.

Modifikovao sam bios, spustio potrosnju, nasetovao apsolutno sve kroz bios, evo rezultata:
Pogledajte prilog 229624

Sve preporuke za kartu.

Lepo lepo :) a kako si spustio napon, jel kroz bios?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

PITANJE ZA SVE, PA KO MOŽE NEKA POMOGNE:

- Juče su mi stigla 3 WiFi Smart Plug-a (SPa), ali ja numem da ih konfigutišem!!! (otupavelo se, ***).
Naime, uređajčići koriste BroadLink-ovu aplikaciju (e-Control) preko koje sam otvorio neki nalog i mučenje je krenulo.
SP ima 2 moda za konfigurisanje od kojih jedan radi ali drugi NI KA KOOOO.
Prvi je lokalni WiFi on/of mod i tu mi lokalna mreža uredno pronađe uređaje i oni valjano rade. Problem nastaje kada ih prebacim u tzv. AP konfiguracioni mod jer on/of planiram da radim sa udaljene lokacije a ne tu gde su mi rigovi (lokalno).
Prebacivanjem u AP mod konektujem se na BroadLinkProv WiFi mrežu (ili šta već) i kada se vratim korak unazad na konf. panel gde piše AP mode i gde treba da mi se pojave mreže koje mobilni, inače, vidi u okolini... tu nema ničega i ekran je prazan (vrti neke crtice u krug i napiše Obtaining the list od SSID... i ne nađe ništa?!). Posle par minuta pojavi se par, nekih, mreža ali moje lokalne (kućne) nema ni za lek a upravo na nju treba da se konektujem preko tog AP moda i da tako napravim VPN tunel za daljinski on/of... U tom AP modu apilkacija pronađe SP uređaj sli džabe kada nisam uspeo da ga asociram na potrebnu mi mrežu...
...
Ima li neko savet kako to da odradim ili će sva tri Kineščeta da budu :crash::crash::crash: jer me dovode do ludila...

TNX

Pogledajte prilog 229634

P.S. Tamo gde su mi rigovi imam Telekom ZTE Router a kod kuće SBBov Cisco Router...

Poslednja izmena:
PITANJE ZA SVE, PA KO MOŽE NEKA POMOGNE:

- Juče su mi stigla 3 WiFi Smart Plug-a (SPa), ali ja numem da ih konfigutišem!!! (otupavelo se, ***).
Naime, uređajčići koriste BroadLink-ovu aplikaciju (e-Control) preko koje sam otvorio neki nalog i mučenje je krenulo.
SP ima 2 moda za konfigurisanje od kojih jedan radi ali drugi NI KA KOOOO.
Prvi je lokalni WiFi on/of mod i tu mi lokalna mreža uredno pronađe uređaje i oni valjano rade. Problem nastaje kada ih prebacim u tzv. AP konfiguracioni mod jer on/of planiram da radim sa udaljene lokacije a ne tu gde su mi rigovi (lokalno).
Prebacivanjem u AP mod konektujem se na BroadLinkProv WiFi mrežu (ili šta već) i kada se vratim korak unazad na konf. panel gde piše AP mode i gde treba da mi se pojave mreže koje mobilni, inače, vidi u okolini... tu nema ničega i ekran je prazan (vrti neke crtice u krug i napiše Obtaining the list od SSID... i ne nađe ništa?!). Posle par minuta pojavi se par, nekih, mreža ali moje lokalne (kućne) nema ni za lek a upravo na nju treba da se konektujem preko tog AP moda i da tako napravim VPN tunel za daljinski on/of... U tom AP modu apilkacija pronađe SP uređaj sli džabe kada nisam uspeo da ga asociram na potrebnu mi mrežu...
...
Ima li neko savet kako to da odradim ili će sva tri Kineščeta da budu :crash::crash::crash: jer me dovode do ludila...

TNX

Pogledajte prilog 229634

P.S. Tamo gde su mi rigovi imam Telekom ZTE Router a kod kuće SBBov Cisco Router...

Ja sam ih kupio pre par meseci. Koliko sam skapirao kada ga konfigurises u lokalu aplikacija pokupi mac adresu uredjaja (ne znam sta drugo) i upise je u broadlink bazu. Kada startujes aplikaciju od kuce pojavi se slika sa izlistanim uredjajima kojima mozes da dodelis imena po svom izboru. i sve mi je iz prve proradilo. Mozda nemamo isti smart plug. U rudniku mi je telekom adsl ja sam na wirelessu ili mts mrezi ali mislim da to nema veze jer sam ga koristio sa vise razlicitih wifi lokacija a za jednu od njih znam da je sbb.

Poslednja izmena:
Jel neko od vas primetio ko ima Asus strix 570 da i pored toga sto je Gpu na 50 55C i 50 60% fan pcb sa zadnje strane je usijan stavio sam vent da duva u svaku kartu ali nije se mnogo promenila situacija.

Stavi fan na 80% to ti je nekih 2000rpm, ja imam 2 riga ali rx470 strix isto su vrele karte

Memorija im se greje, normalno je da su usijane kad je memara klokovana i radi punim kapacitetom. Zato su zakon karte koje imaju hladnjak i preko memorijskih modula.

Pa sta da se radi, ja imam ta 2 riga sa njima i rekao sam ne kupujem vise karte bez hladjene memorija

Pa koje imaju preko memorije? Samo safir?

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Ljudi da li iko ima rx 580 4gb sa elpidom. Nikako da ubodem dobar mod. Pomagajte braćo :)

Sent from my SM-N910T using Tapatalk

Nije samo Saphir, konkretno MSI odredjeni modeli popout Armora, a mislim i Gigabyte. Verovatno ima jos bar nekoliko modela razlicitih dobavljaca, ali eto ja znam 100% za Saphire i MSI Armor, licno se uverio.

@lowlight
Opusti se samo, stavi neki vent nek ih malo rashladi kad udare vrucine i to je to, eventualno da se spuste malo klokovi, ne mora sve da bude napregnuto, bitno je da donose kintu i dokle god je tako super. ;)

A jel asus strix 480 8gb isto nema hladjenu mem? Ili je to samo slucaj sa 470 serijom.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

-ShonE znam sve danas mi stizu ventovi za njih :)

Ovo nije normalno sta se desava, danas gledam Asus Strix 580 8gb, 46000 din u prodaji.

pre 2 meseca je imalo lepe kolicine 470 u madj da se uzme za po 175e. strasno. ja hocu da uzmem vecu kolicinu za sebe ali istih modela. izgleda da je to nemoguce

Sad je skoro nemoguce da uzmes bilo sta a kamo li vecu kolicinu istih.
470 i 480 mislim da vise nece ni biti.

Zahvaljujući članu STUDENT:
Samo da javim da macola neće raditi i da će Kineščići preživeti :d
Poenta svega je bila da u osnovnom login modu odradim Cloud backup pronađenih uređaja i to je cela poenta.
Nakon toga, aplikacija se konektuje na, neku, drugu mrežu i odradi Cloud revoke snimljenih uređaja i to prži savršeno!

Sent from my Apollo Lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
470 i 480 su EOL, i tu je kraj price za te karte, eventualno ako neko nesto iskopa sa nekog lagera, ja sam imao srece pa sam uzeo za sebe jedan RIG prosle nedelje RX480 NITRO 8gb, odlicne karte.
Sada ce jedino biti dobavljive 570/580, i to po svemu sudeci sledeci uvoz se ocekuje u Junu. A cene kod nas nisu normalne, sto je i razumljivo zbog potraznje. Po meni najbolje je sada ici na 580 jer to jesu malo skuplje karte, ali barem znas sta da ocekujes od njih i opravdavaju cenu kod nasih "madjara" jer su vrlo cesto svega par desetina e skuplje od 570 karti.

@kzs12
Asus STRIX 480 8gb ima neko sranjce od metala koji kao imitira neko hladjenje memorije(u stilu bolje ista nego nista), ali to je zaista smesno u odnosu na jedan saphire ili MSI.

Slika tog asusa govori vise od reci:
Pogledajte prilog 229645
Pogledajte prilog 229646
Pogledajte prilog 229647

Ma *** nije bilo da se bira nego samo daj sta das ali zalepicu im ja hladnjake i resiti problem.

Pozdrav ljudi. Vidim da je situacija sa potraznjom grafickih prilicno jaka, tesko se nalaze, pa sam hteo da pitam je l ima neko info gde ima nesto na lageru i da li da uzmem prvo sta nadjem rx470, rx480 i petu seriju ?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Uzmi na sta naidjes ako ne mozes da nadjes rx 4xx seriju onda gledaj da uzmes rx 570 od Sapphire Nitro ili rx 570 od Msi Armor,ako ne mozes naci to uzmi onda rx 580 Sapphire Nitro.

Pitano je verovatno 100x,ali ne mogu da nadjem i gde. Stigle su mi Nitro RX570 sa 6-pin i 8-pin konektorima. Da li je dovoljno da bude ukljucen samo 8-pinski konektor?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uzmi na sta naidjes ako ne mozes da nadjes rx 4xx seriju onda gledaj da uzmes rx 570 od Sapphire Nitro ili rx 570 od Msi Armor,ako ne mozes naci to uzmi onda rx 580 Sapphire Nitro.
Rx 4xx nisam uspeo da nadjem. Sada trazim rx5xx sta bude naislo. Bas sam i gledao armor

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Treba oba da se prikljuce mada mozes i sa 8 pin da rudaris ali to nije bas bezbedno.

Po meni najbolje je sada ici na 580 jer to jesu malo skuplje karte, ali barem znas sta da ocekujes od njih i opravdavaju cenu kod nasih "madjara" jer su vrlo cesto svega par desetina e skuplje od 570 karti.

Ja vodjem istom logikom sam umesto 470 uzeo sve 480 sa 8Gb, cena je bila malo veca od 470 ali podooooosta jeftinija nego kod nasih dobavljaca.

Nazad
Vrh Dno