Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Probao, vadio, dzampovao, gen1, gen50, izgleda da je port otegao papke. Videcu da li ce da radi kao x1, kad se smiluju i ocarine paketic sa potrepstinama.

Sent from my Lenovo A6020a40 using Tapatalk

nisam se susretao sa time ali moguće da je riknuo port jer imam sličan problem a probao sam svašta (smanjio clock/mem, ojačao voltažu, menjao extender, napajanje, raspored, drajvere, ali pobedu pripisujem rig-u.) te mi se sistem eliminacije sveo na ploču
radilo bez problema mesecima, resetovao se rig i sad ne detektuje dve grafičke.. čak ponekad posle 10 restarta kad uspe da detektuje sve kartice, instant BSOD

Probao, vadio, dzampovao, gen1, gen50, izgleda da je port otegao papke. Videcu da li ce da radi kao x1, kad se smiluju i ocarine paketic sa potrepstinama.

Sent from my Lenovo A6020a40 using Tapatalk

Da li ima neko optimalna podesavanja posto ne mogu da namestim kako treba? Grafike xfx rx480 4gb , samsung memorija. Modovan bios iskopiran strap 1750 pa navise. Koja bi bila optimalna podesavanja za gpu, mem i core voltage, posto sta god da sam probao kartice se pregrevaju preko 65 c. Trenutno podesavanja su mem 2050 gpu 1070 core voltage -96mv power limit +10%.

Aha, mislis ako postavis na nesto tipa x/y smanjice se temperatura gpu ?

Ljudi shvatite da ide leto i da moraju da se spustaju klokovi a vi svi pisete citam kako ih cepate preko 2000mhz, spustajte to na 1850 ili 1900 i pasce temperature, ja kartice koje imaju hladjenu mem drzim trenutno na 1900 a ove sto nemaju na 1850

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

^^^Prijatelju za taj clock i te grafike je 65 pa i 70 sasvim ok.
Moje 570ke mogu na 65 samo ako pustim da se vent dere ko lud, na 1050/1950 i 0.88v (u gpuz) stoje na 68c sa 50% venta.

Ljudi stigle mi danas nove karte za RIG, u pitanju su RX 480 Sapphire NITRO (bez +) 8gb.

Evo screen-a original biosa.

Pogledajte prilog 229440

Ima li neko ove karte i da mi pomogne oko moda biosa.

Thx unapred.

Jel koristi neko dva napajanja od 750w, zanima me da li radi normalno na 6 rx 470 ?

ja sam zamenio evga g2 od 1000 sa dva g1 od 750 bas na 6x470, sve ok svljaka sa adapterom jedino su malo bucniji g1 od g2, tj imaju iritantan zvuk ventilatora. G2 1000 je zavrsio u rigu sa 5x470 I ne cuje se

POMOC Ima li neko da modifikovovani Bios za ASUS RX 570 4GB GDDR5 OC Expedition
Unapred zahvaljujem

Da javim samo, uspeo sam da sredim bios, radi ko sat, daje 30MH. ;)

klokovi 1158/2150

Dakle NITRO RX 480 8GB Micron memorija (bez +).

Potrosnja u gpu-z 80w.

Ako nekom bude trebalo nek pise.

POMOC Ima li neko da modifikovovani Bios za ASUS RX 570 4GB GDDR5 OC Expedition
Unapred zahvaljujem

Proveri koji je tip memorije prvo ako je elpida mogu da ti dam moj, ja sam strapove od Strixa upucao na nju i lepo mi rade na 28.8, clockovi 1075/1950, 700w iz zida za 5 kartica.

@Frenky
baci meni taj BIOS, da probam, hvala.

Poslednja izmena:
^^^Prijatelju za taj clock i te grafike je 65 pa i 70 sasvim ok.
Moje 570ke mogu na 65 samo ako pustim da se vent dere ko lud, na 1050/1950 i 0.88v (u gpuz) stoje na 68c sa 50% venta.

Sve zavisi od modela do modela GPU-a, isto tako sa manjim naponom karta se manje greje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisi sigurno sa onim polaris editorom sa screenshota sredio :)

Ma kakvi, nisam pipao nista, postavio sam shot samo da neko ovde vidi pa da eto prepozna ako eventualno ima iste karte da mi pomogne.

Bios sam ubo vrh, od nekog lika sa bitcointalk-a, znaci sve je odradjeno kroz bios, i undervolt, i downclock, overclock, apsolutno sve nastelovano, bez potrebe za cackanjem preko watt-a, strix-a ili ab-a. Na kraju sam ipak malkice mrdnuo klokove kroz afterburner, podesio vent na svoje vrednosti i cao. ;)

Realno ne treba ih natezati, testirao sam na 30mh i rade lepo, ali sam na kraju ipak spustio za oko 0.5 radi jos sigurnije stabilnosti, tako da 29.5mh i da glava ne boli.

Pozdrav svima, dokopah se jedva danas kartica RX 580 4GB asus dual i iste gigabyte gaming. Sve su dosle sa ELPIDA memorijom. Jel modovao iko elpidu rx 580, bilo koji savjet bi mi dobro dosla.

Sent from my SM-N910T using Tapatalk

Kompatibilnost ploce i grafickih

Pozdrav, zanima me da li bih mogao da stavim nove RX 480 na plocu MSI A75A-G35 ? Hvala unapred!!!

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока

Jel ima neka maticna koja ima integrisan CPU a da ima vise od jednog pcie slota ?
Nasao sam samo ove prckave gigabytove ploce, neka i nema pcie samo pci :D

Jel ima neka maticna koja ima integrisan CPU a da ima vise od jednog pcie slota ?
Nasao sam samo ove prckave gigabytove ploce, neka i nema pcie samo pci :D

asrock D1800M integrisan cpu koji trosi 10w i ima 3pcie slota, hteo sam da uzmem ali sam odustao, citao sam po stranim foramina da neki razmisljaju ali nisam nasao da je neko pustio 3xgpu na toj ploci

ajde jos i tu da napisem ako nije problem, posto tu siguno ima ljudi koji kopaju sa 280x dual x, pa da im je crkla karta, kupio bi jednu skroz pokvarenu

Ma kakvi, nisam pipao nista, postavio sam shot samo da neko ovde vidi pa da eto prepozna ako eventualno ima iste karte da mi pomogne.

Bios sam ubo vrh, od nekog lika sa bitcointalk-a, znaci sve je odradjeno kroz bios, i undervolt, i downclock, overclock, apsolutno sve nastelovano, bez potrebe za cackanjem preko watt-a, strix-a ili ab-a. Na kraju sam ipak malkice mrdnuo klokove kroz afterburner, podesio vent na svoje vrednosti i cao. ;)

Realno ne treba ih natezati, testirao sam na 30mh i rade lepo, ali sam na kraju ipak spustio za oko 0.5 radi jos sigurnije stabilnosti, tako da 29.5mh i da glava ne boli.

Jel od onog doktor83? Baš danas ubacivao na iste karte taj bios, 30.4MH doduše nestabilno.. Na kojim clockovima si je na kraju ostavio?

Narode, moze mala pomoc: testiram jednu RX570 Power color Red Devil 4gb. Ne ocitava mi vrednosti senzor temperature gpu. Nula je u AB i Gpu-z, ostali parametri se ocitavaju. Drajveri su iz onog ruskog miksa za rad 6gpu. Hvalaaa :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

U rigu sve radi kako treba. Ovo sada je kucni pc, pokusavam da joj snizim temperaturu. Ali je sad ne ocitava ...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Jel od onog doktor83? Baš danas ubacivao na iste karte taj bios, 30.4MH doduše nestabilno.. Na kojim clockovima si je na kraju ostavio?

Jeste, cini mi se da je bas njegov.

Inace testirao sam RIG sa klokovima 1158/2150 i radi vrlo lepo, tu i tamo jedna karta u rigu oce da mi stucne po nekad, mrzi me da se zezam i sad klokujem i testiram svaku kartu po na osob, pa sam na kraju smanjio na 1150/2100 i radi vrlo lepo i stabilno a daje 29.5, mislim da je to vrlo dobar i ok rezultat.

:d

@fingon82
Juce mi tek stigle karte, nisam se posteno ni poigrao s njima, ovo je sve bilo brzinski. Ono sto sam primetio, doktor je u biosu namestio klok gpu-a na 1144, ali meni su karte pri tim klokom vukle 90w, pokazujuci u gpu-z, pa sam bukvalno dizanjem kloka na 1150+ izgleda odradio bolju sinhronizaciju sa klokom memorije te mi se potrosnja spustila u gpu-z na prihvatljivih 80w. ;)

Ali svakako nisam zavrsio sa testovima, tako da cu definitivno probati i nizi klok. Iznenadjuju me karte koliko su dobre, hladjenje je vrhunski odradjeno zaista.

probaj klok 1126.
Meni 1126/2100 najbolji odnos gpu/mem za eth, uz najmanju potrosnju.

Vrh Dno