Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da li se iko susretao sa napajanjem Chieftec GPM 1000C Navitas 1000W, Imam neku povoljnu cenu, pa me bas interesuju iskustva?

Sent from my SM-N910T using Tapatalk

Pozdrav, vidim da svi preporucuju EVGA napajanja ali EVGA ima 5-6 vrsta 0d 1000W :)
Iskreno ja planiram da uzmem EVGA 1000W G3, pa da pitam dali je OK ili da idem na skuplju P ili T seriju??
Inace na moji x2 rigove sa x4 kartice rx470 koristim Cooler Master G750 i potroshnja sa zida mi je oko 650W, pa neznam dali je napajanje preoptereceno ili ne?

To napajanje je neverovatno za cenu po kojoj se prodaje.
The Good:

way better than mythic voltage stability
way better than excellent ripple control
lots of goodies in the box
shallow housing for 1kW
fully modular
excellent build quality
almost does Platinum efficiency

The Bad:

get real... if there's a bad side of this thing, I'm the Pope

Mnogo ti nesto ta potrosnja, ako ti pokazuje 100W software racunaj bar 135-140W samo ta jedna karta iz zida da ti vuce.

Nemam 570 karte vec 470, ali bez obzira na istim klokovima i naponima bi trebalo da trose isto, znaci trebalo bi da mozes da je spustis bez problema na prihvatljivih 70w da ti pokazuje u software-u.

Pa ne mogu da se setim naziva proizvodjaca znam da je u nekoj temi napisao da ima napajanje od 3700w ovde na forumu.

Taj Chieftec od 1000w racunaj da ima 800w pravih.Mani se Chiefteca uzmi kvalitetno napajanje kad vec kupujes skupe graficke karte.

ono od 3700w mora da je serversko napajanje, znaci hp ili slicno verovatno

Mnogo ti nesto ta potrosnja, ako ti pokazuje 100W software racunaj bar 135-140W samo ta jedna karta iz zida da ti vuce.

Nemam 570 karte vec 470, ali bez obzira na istim klokovima i naponima bi trebalo da trose isto, znaci trebalo bi da mozes da je spustis bez problema na prihvatljivih 70w da ti pokazuje u software-u.

Hmmm..., onda bi gpu trebalo da smanjim na 0.7 a to smatram da je nemoguce.
Po defoultu mi pokazuje potrosnju od 125w.

kuj me pominje :D
imam astec 2880W ibm bese ili hp tako nesto

Može to na 1050-1075/1900 da radi ako se ne varam, to bi ti bar snizilo još potrošnju kad već ne može veći hash..
Ili još bolje, turi powersave varijantu biosa, ovu

Probao sam i taj, i on radi posao, u trixxu mi pokazuje 88.3W pri 26.8-26.9.
Jedino mi nije jasno kako ljudi sa ovim kartama izvlace 29-29.5?

1500 strap kopiran? Ne ide ti memorija vise, zato i ne mozes da izvuces. One koje idu na oko 2000 mogu preko 29mhs.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

1500 strap kopiran? Ne ide ti memorija vise, zato i ne mozes da izvuces. One koje idu na oko 2000 mogu preko 29mhs.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ne mogu tacno da vidim jer polaris ne izcitava lepo frekfencije vec neke kodove, doktorov polaris izcitava lepo ali kad hocu da snimim dobijem gresku "proverite frekfencije".
Nema teorije, na 1890 imam 27, vec na 1910 kao da trotluje i padne na 25, na 2000 popijem friz odma.
Ako neko ima jos neki bios da probam bio bi zahvalan?

Poslednja izmena:
Ne mogu tacno da vidim jer polaris ne izcitava lepo frekfencije vec neke kodove, doktorov polaris izcitava lepo ali kad hocu da snimim dobijem gresku "proverite frekfencije".
Nema teorije, na 1890 imam 27, vec na 1910 kao da trotluje i padne na 25, na 2000 popijem friz odma.

Imas pp.

pa mislim da ti sve lepo pise, tj. na tabu "Frekvencije" jedno od polja nisi ispravno popunio.

^Ne moze da se popuni, gore je max koji vec stoji popunjen a ispod gde je def je zatamnjeno i ne moze se popuniti.

asus rx480 strix 8gb

1133/2095 900mv

Pogledajte prilog 228917

Odlicne karte, shta kopate u dualu ? Biosi editovani srbpolaris 900mw kad pocne mining 5 minuta stoje ventilatori dok se zagreju karte :)

jeli bolji dwarf od cointrona.

Ps. malo se zardjalo ali polako se vracam miningu posle 2 godine, celo jutro citam temu bas je prevelika.

Poslednja izmena:
asus rx480 strix 8gb

1133/2095 900mv

Pogledajte prilog 228917

Odlicne karte, shta kopate u dualu ? Biosi editovani srbpolaris 900mw kad pocne mining 5 minuta stoje ventilatori dok se zagreju karte :)

jeli bolji dwarf od cointrona.

Ps. malo se zardjalo ali polako se vracam miningu posle 2 godine, celo jutro citam temu bas je prevelika.

Moj asus 470 4gb daje vise od ovog tvog, na nizim taktovima :p

Tako je, probao sam pogresnu verziju.
Hvala veliko.

Uz pomoc nekoliko vas, a najvise uz pomoc fingon82 clana stigao sam do 31.1 ali mi trixx pokazuje 122w sto vrv znaci da sam oko 150w realno.
Sledeci cilj je da smanjim max potrosnju i odrzim stabilnost na oko 29.

U trixu sve treba biti po defaultu, vjerujem da je problem kombinacija drivera predhodno instalirani afterburner, nesto mora biti posalji bios da uporedim pa cemo vidit mozda je sapphire izbacio neki model sa zakljucanim naponom sa njima se nikad ne zna.

Danas sams e opet malo poigrao sa Trixom,verzija 5.2.1,i u mom slucaju ipak trix uopste ne smanjuje voltazu,cak ni na ove dve obicne 380 safirke.....evo i Biosa od 380x,pa pogledaj ako te ne mrzi....btw,sve sam sveze odradio,instalacija drajvera,pa tek onda trix,bez instaliranog Afterburnera.
Evo i SS-a podesavanja u Trixu,sve na deff

https://mega.nz/fm/9o4kCS7B

Odkaci sync cards i zakaci disable ULPS.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Vrh Dno