Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nista,samo promenio strap. Po inerciji sam stavio 1750 kao za Samsung. 1500 je za elpidu ocigledno. Ovo mi je bila prva karta sa elpidom, ostale su Samsung, hynix.

Kolika temperatura da se drzi na 480kama u dual mine? Nebih da ih previse hladim zbog ventova da brzo ne odu, a opet hocu da budu u nekim granicama sto se tice temperature.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Obrati paznju i da karte manje trose kad su hladnije.
Probaj da ih spustis ispod 65c ako mozes

Послато са HUAWEI P6-U06 уз помоћ Тапатока

Jel zna neko cenu industrijske struje,ne mogu da nadjem ?

Ja imam jedan ubogi asus strixx probao goldijev strap 1500 hynix ali nema leba od nje, radi samo stabilno na 1050/1750 znaci les od karte, dok ostale iste rade normalno na 1100/1920..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Po ovome ,cena je jeftinija od zelene zone ,ali u gornjoj tabeli npr na 1000 kwh je skuplja skoro 50%...
Kako mu dodje to ?

To ti dodje da ukoliko trosis preko 2500 kw mesecno uzmes mernu grupu jer se isplati, ukoliko trosis manje ostani na obicno brojilo. Kolko kosta taj sat i postavljanje istog stvarno ne znam.

Oko 400€ ako već ima trofaznu struju, samo doplata

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Ma uvedeno je to i sat i trofazna nego me zanima npr za 3-4 riga kada bi stavio tu.Koliko bi moglo da izadje ?
Sad glwdam malo ove tabele...
Oko 1000 din +pdv za 500kwh
Jel tako?

Poslednja izmena:
Merna grupa i industrijska struja za 4 komada oko 30000 din

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Merna grupa kosta oko 500eur. To je skop elektronike koji nabavljate sami od ovlascenih proizvodjaca. Ali EPS-u placate oko 1.500eur raznoraznih taksi i morate koristiti minimum godinu data. Ovo je informacija od pre oko 3-4 meseca kada smo to radili.

Pozdrav...

Nije sigurno da Elpida (pa ni samsung niti jedna druga memorija moze na 30mhs) prvo se mora probat....dzaba btc honorar dzaba sve ja jednostavno nemam vremena da procitam poruke a kamoli da radim biose fleshujem i podesavam tudje kartice.

Jednostavno proizvodjaci stavljaju razlicite biose na iste karte, tako recimo 480 nitro+ koji sam kupio prije 10 dana nema isti bios kao 480 nitro+ koji sam kupio prije pola godine sve je isto elpida memorija sve identicno ali na krtama nije isti bios.
Treba li napomenut da je zadnji bios bio toliko ocajan da karte nisu radile ni na defaultu, stavio im stari bios sa mojim costum strapom eno ih vec nekoliko dana bez da stucnu bez ijednog memory errora....da ne duljim svaki se bios mora posebno pregledat ako zelite da se izvuce maksimum, a ja za to trenutno nemam vremena.

Goldi, ako imas makar toliko vremena da nas uputis u tajne sredjivanja bios-a kako bi i mi "pozlatili" nase kartice. Ja sam do sada samo cackao strapove, ali znam da tu ima jos mnooogo toga...

Ajmo svi po jedan eth goldiju pa ce covek da nam pokaze :D

Nista,samo promenio strap. Po inerciji sam stavio 1750 kao za Samsung. 1500 je za elpidu ocigledno. Ovo mi je bila prva karta sa elpidom, ostale su Samsung, hynix.
Pozdrav, uzeo sam rx 580 sapphire. Pulse GB. hynix memorija. Ako mozes da mi kazes koje strapove da promenim?

Sent from my SM-N910T using Tapatalk

Pozdrav, ako neko ima savjet oko napajanja. Neka preporuka za napajanje od 1000w

Sent from my SM-N910T using Tapatalk

Imam rm1000x i imam evga gq i mogu reci da je evga dosta hladniji od corsa a i jeftiniji

Da se nadovezem na diskusiju o napajanjima. Planiram da uzmem SUPER-FLOWER Leadex II 1000W , je l ima neko iskustva sa ovim napajanjem , ili da idem na EVGA,Corsair ?

Moze li neko da mi pomogne sa Asus Strix rs 570 4gb (elpida), zapeo sam na 27 i ni makac?

Pozdrav, vidim da svi preporucuju EVGA napajanja ali EVGA ima 5-6 vrsta 0d 1000W :)
Iskreno ja planiram da uzmem EVGA 1000W G3, pa da pitam dali je OK ili da idem na skuplju P ili T seriju??
Inace na moji x2 rigove sa x4 kartice rx470 koristim Cooler Master G750 i potroshnja sa zida mi je oko 650W, pa neznam dali je napajanje preoptereceno ili ne?

^ Jesam, bas sa njima i probavam ali izgleda nikako da nadjem clockove, moze neka preporuka?

Da se nadovezem na diskusiju o napajanjima. Planiram da uzmem SUPER-FLOWER Leadex II 1000W , je l ima neko iskustva sa ovim napajanjem , ili da idem na EVGA,Corsair ?

Imam ja iskustvo sa tom serijom napajanja imam 2000w Super flower Leadex Platinium i hladno je kao led.Evga takodje pravi sjajna napajanja kao i Corsair.

Ja ga koristim da hladim pivo :) stavim lepo casu piva na napajanje i ono uvek hladno :D

Poslednja izmena:
^Igram se ceo dan ali 27 ne prelaze pa sve da dubim na glavi. :trust:

2000w Leadex je posebna prica, to je strasno napajanje. Moze da vuce load na oko 2500W, a i više. OCP mu se pali na 2700W tek.
Sigurno trenutno najmoćnije napajanje.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Nesic ima jace napajanje od mene neko od 3700w verovatno najjace napajanje na forumu ne mogu samo da se naziva setim :) al nije ni ovo moje lose :)

Nazad
Vrh Dno