Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da cena je slicna, a kvalitet? Manje vise isto?

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

sva ta napajanja koja sam ti naveo su vrhunska napajanja, za koje god da se odlucis neces da pogresis

Hvala na savetima. Prvo cu uzeti grafu, a onda sledi napajanje

Koja verzija ekstendera je najbolja da se uzme?
Hocu da stavim 6 kom rx 480 .
Da li imate nekog pouzdanog prodavca za ekstendere, moze PM?

Ja sam uzeo sa alija... Imas raznih verzija. Jedino sto se ceka.

Ok probacu pa cu da vidim... A koje napajanje preporucujete za 4-5 rx 480 8gb? Ja se razmisljam o evgi g2 1000w.

4 ili 5?
Rig 4x480 iz zida vuče 550W.

Nznm koliko ploca moze da gura. U teoriji 5 Ali po netu pisu da nisu uspeli više od 4.
Msi p67a-gd65

Onu koju nadjes da ima. :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Nije dual mining, samo ether. Undervolt bios. Karta u gpuz trosi oko 75w. Znaci realno oko 120-125w.

Drugari imam jedno pitanje..... imam msi rx 470 4gb gaming x sa hynix memorijom.... Modovao bios (timings sa 1500 kopirao dalje) i dok svi zivi prijavljuju 28mhs ja ne mogu da se mrdnem dalje od 23mhs. Ima neko pojma o cemu se radi, gde gresim?

Verovatno nije dobar bios. Probaj sam da izmenis strapove.

Nego jel ko provbao novi claymore 9.3? Ja sam jos na 9.1

Samo da prijavim da Gigabyte Z270 Gaming K3 ne radi sa 6 kartica. Nasao na Eth forumu da liku radi, ali ipak nista od toga, pa da se ima info. Jednostavno u trecem i petom slotu uopste ne prepoznaje kartice.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Update: Stigli USB ekstenderi, verzija 006s, plavi pcb. Gigabyte Z270 Gaming K3 ploca, radi 6 kartica sa njima. Bios F3, na F2 nije radilo svih 6, vec samo 5.

Ps. Rx470 kartice.

Poslednja izmena:
Da li moze da izdrzi napajanje Raidmax RX-1200AE-B Modular sa 6 kom rx480 u dual mining-u, ako je neko probao?

Ajte ljudi, koga ne mrzi nek napise setovanja karti, koja memorija, koliki mV undervolt, MHz za gpu/vram, kao i potrosnju iz AB-a ili gpu-z, iako ta potrosnja nije toliko merodavna ali je bar neki orijentir.

Evo mojih:

MSI 470 4gb Armor Hynix

mV = -42
1100/1980
70w
ETH = 29.1MH/s

XFX 470 4gb Hard Swap Hynix

mV = -36
1100/1940
77w
ETH = 27.7MH/s

...naravno modovan bios.

Ljudi ina li neko plocu asus h81m plus? Na navedenoj ploci sam instalirao windows 10 i povezao 3 xhx 470 kartice.Sistem sam instalirao na integrisanoj a zatim preko ddua uklonio integrisanu.Kada prikljucim hdmi na vga adapter na jednu od kartica i pokrenem plocu slika u biosu i tokom podizanja sistema secka,a kada se podigne sistem automacki seizgubi slika.Probao sam i sa win 7 ista prica sto se seckanja slike i tice i kada podigne os izbaci mi plavi ekran i problem atimpag.sys.Pokusavao sam da podignem sistem i samo sa jednom karticum,nekad uspe a nekad se zakuca pri ekranu dobrodoslice.Ima li neko resenje za ovaj moj problem,namuci se ceo dan i celu noc pokusavajuci da ga resim?Moja sumnja je na plocu ili neko podesavanje u biosu.

Poslednja izmena:
Jel ima ko iskustva sa xfx 480 8gb black serijom? Temperature, hash u odnosu na sapphire?

Ljudi ina li neko plocu asus h81m plus? Na navedenoj ploci sam instalirao windows 10 i povezao 3 xhx 470 kartice.Sistem sam instalirao na integrisanoj a zatim preko ddua uklonio integrisanu.Kada prikljucim hdmi na vga adapter na jednu od kartica i pokrenem plocu slika u biosu i tokom podizanja sistema secka,a kada se podigne sistem automacki seizgubi slika.Probao sam i sa win 7 ista prica sto se seckanja slike i tice i kada podigne os izbaci mi plavi ekran i problem atimpag.sys.Pokusavao sam da podignem sistem i samo sa jednom karticum,nekad uspe a nekad se zakuca pri ekranu dobrodoslice.Ima li neko resenje za ovaj moj problem,namuci se ceo dan i celu noc pokusavajuci da ga resim?Moja sumnja je na plocu ili neko podesavanje u biosu.

Gen1 u biosu ?

Ubodi jednu grafu u slot, očisti drajvere sa DDU, instaliraj nove, ako nešto zeza, stavi novi windows, kad to proradi, onda je digni na extender, probaj, i dodaj po jednu grafu, ako nešto zeza, menjaj u BIOS-u taj gen1, ako uopšte to postoji na tvojoj ploči

@abacus
@ciki022

Resio sam problem.Pogresio sam zato sto sam tri kartice stavio na x1 imao sam i cetvrtu za x16 ali ne mozde da se uglavi na plocu posto je blizu x1 pa sam ostavio tri na x1.Sada sam stavio jednu na x16 i dve na x1 ,tako radi.Cekam da mi stigne x16 na x16 riser pa da prikljucim i cetvrtu.Samo mi nije jasno kako ke sve radilo na x1 dok sam testirao,a kad sam ga premestio uopste nije htelo.Hvala.

Kupio sam:
4x xfx470 4gb 29 000 po kartici
Raidmax 800w Cobra (nisam imao para za bolje) 9500
Asus h81m plus Polovnu sa 4 GB rama i g3220 za 9000 din.
Extendere i HDD sam imao
Sve me je izaslo oko 1150 evr.
Nadam se da ce se isplatiti

@abacus
@ciki022

Resio sam problem.Pogresio sam zato sto sam tri kartice stavio na x1 imao sam i cetvrtu za x16 ali ne mozde da se uglavi na plocu posto je blizu x1 pa sam ostavio tri na x1.Sada sam stavio jednu na x16 i dve na x1 ,tako radi.Cekam da mi stigne x16 na x16 riser pa da prikljucim i cetvrtu.Samo mi nije jasno kako ke sve radilo na x1 dok sam testirao,a kad sam ga premestio uopste nije htelo.Hvala.

Pa priključi je na x16 slot sa x1 extenderom, nema razloga da ne radi

Nema vise nijedan extender,mislio sam da je prikacim direktno.Nisam znao da moze klasicni usb extender da se prikaci na x16 veliki slot.Prikacio sam cetvrtu na kucnoj masini dok ne stigne extender,onda je bolje da narucim kalsicni usb riser sa x1.Hvala na savetu.

ne bi da te plasim ali ja sam krv propiso sa tom plocom i na kraju je vratio(posto sam kupio ovde novo pa se mucio 4 dana i noci i vratio u onom roku koje imam da vratim za povracaj novca)...iste stvari su mi se desavale doduse ni ne sescam se bas ali znam da mi je pri instaliranju wina sve bilo ok i nakon stavljanja drajvera ja gpu plavi ekaran i to je to...do duse to je bilo pre jedno dobrih godinu ipo dana...cak sam i ovde trazio pomoc...znam ljude iz moje okoline koji imaju te ploce i radi savrseno...ali kupljene jedno pola godine posle mene i isli su usb extenderi(ja sam odna stavljao one "obcne")...to je jedina razlika koliko se secam necu da potenciram da je to ali to je razlika....ne zaboravi da u biosu stavis GEN2 ...probaj sve zive drajvere i srecno sta drugo :D da dodam da su onda stavljanje 380tke

@Zhex84
Gledao sam da ustedim,a video da moze da radi sa 4 kartice pa reko sto da je ne kupim kad vec nisam pri parama da kupim bolju.Za sada sve radi dobro sa 3 kartice,videcu kakvo ce biti sa cetvrtom.U bisu stoji gen na auto.

Imam i ja te male ploce rade fulj sa 4 x 480, evga 850 G2, preko mjesec dana bez restarta :D

Vrh Dno