Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Prvo se kupuje napajanje dobro od 1kw i matichna koja podrzava 6 kartica, e kasnije se kupuju kartice istog proizvodjaca i onda se dodaju u rig, pricam ovo za ljude koji nisu pri kesu a hoce da pocnu majning, i najbolje je da se sa manje kartica kopa etc da bi sto pre iskopao 1 ako kopas eth sa 2 karte trebace ti skoro pola meseca da iskopas 1 eth :)

Prvo se kupuje napajanje dobro od 1kw i matichna koja podrzava 6 kartica, e kasnije se kupuju kartice istog proizvodjaca i onda se dodaju u rig, pricam ovo za ljude koji nisu pri kesu a hoce da pocnu majning, i najbolje je da se sa manje kartica kopa etc da bi sto pre iskopao 1 ako kopas eth sa 2 karte trebace ti skoro pola meseca da iskopas 1 eth :)

Svi koji imaju manji broj kartica, trebalo bi da kopaju ETC, isplatljivost kopanja ETH i ETC je skoro ista ( ETC malo zaostaje, a ponekad je i isplatljiviji za kopanje) , a ETC mozes da iskopas 20 puta brze.

Zavisi kakve si srece mozda ti Madjari priznaju reklamaciju mozda ne sve zavisi od njihove volje,ali opet na Sapphire imas dva bios-a i ako se na jednom nesto pokvari prebacis na drugi bios i resio si stvar zato je Sapphire bolji od drugih brendova Gigabyte i Asus nemaju taj dual bios switch....

Ali opet ako planiras da kopas sa karticama koje neces da flesujes i undervoltujes,onda ti kartica duplo vise trosi nego kad se ne flesuje manje kopa za oko 20 do 30 posto,vise se daleko greje za 10 do 15 stepeni a sada dolazi i leto,onda posto vise trosi struje ni napajanje od 1200w nece biti dovoljno nego moraces da ides na napajanje od 1500w ili 1600w posto se od 1300w i 1400w ne prave napajanja,onda ti dolazi daleko veci racun za struju i ostaje na 6 kartica jako mala zarada.A kad kopas sa 2 kartice koje nisi undervoltovao i flesovao imas samo mozda samo 2000 ili 3000 dinara zarade a mozda i manje....

I nikako nemoj da stedis na napajanju za 6 kartica uzmi kvalitetno napajanje ne zali novac jer ako uradis suprotno odose karte na vecni pocinak.

Listu napajanja koje bi mogao da uzmes poslacu ti na pm jer je ovde zabranjeno reklamiranje.

Sa extendera molx pa na sata, Undervolt naravno.

A gde tako... [emoji20] Samo i isključivo direktno na molex. Ima 4 grane sa zasebnim molex ulazima...

Raidmax vrh napajanja :D

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

ETC previse varira, labilan je. Cim malo snage sa eth predje sa njega, gubi se i po 20-25%... Ako neko nema mhs i odmah planira da 'trguje' onda da, ali dugorocno je isplativiji ETH za sada

Poslednja izmena:
Tako je, isključivo direktno sa napajanja u molex ulaz risera... Što manje na jednoj grani to bolje. Idealno je jedna, ali na kvalitetnijim napajanjima mogu da prođu i dve grafike na jednoj grani. Jako su loši ti sata konektori... Ovo sa slike nikako.

Poslednja izmena:
Hm,nisam znao to pa zasto nam onda salju u pakovanju taj kablic za molex kad kupujemo usb risere?

Hvala ti inace na brzom odgovoru....

Bolje da ne šalju. Manje struje može da isporuči sata konektor od molex... A i pogledaj samo koliko labavo i nikakvo deluju ove žice kod ovog adaptera od risera...
Baci pogled na ovu temu, nije na istom mestu izgorelo ali bar smanjuješ mogućnost ako ubodeš direktno. Verovatno i napajanje nije vrhunskog kvaliteta...

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=392960

Poslednja izmena:
Pa dobro koje to napajanje ima odvojenih 5 ili 6 molex grana :/ najcesce kod novijih napajanja se dobije samo jedan modularni sa molex konektorima..
istina da sata moze manje struje, ali sasvim dovoljno, oko 13A

Poslednja izmena:
Pa na ovom raidmax ima 4 grane sa zasebnim molex konektorima, da je stavio 3 same i dve na jednoj smanjio bi verovatnoću da dođe do ovoga. Još je koristio sata konektore...

To stoji, ali je nekako jadno da 1200w ne moze da iznese 5 uv karti...
Ja kacim 2, u jednom slucaju 3 karte na sata granu, napajanje cm v1000

Poslednja izmena:
Pa jeste jadno da ne može. Jasno je da raidmax nije top napajanje, ali onda treba voditi posebnu pažnju i učiniti sve da ne dođe do ovoga...
Ja bih obavezno izbacio sata da sam na tvom mestu.

Poslednja izmena:
Nemam izbora, imam samo jednu modularnu molex granu, ali cu skinuti ovo sto ima 3 karte na jednoj, tu sam nepromisljeno postupio :D
Doduse, prednost je sto je klimatizirana prostorija pa karte ne dolaze ni do 50C

kolko ja vidim, tu je bio los modularni konektor, los kontakt, pa se grejao, nisu problem zice

Zbog toga treba gledati dobro specifikacije napajanja koje se kupuje. Cm v1200 je odlično, jer ima 6 zasebnih PCI-E kablova i ima 3 kabla sa molex konektorima... Bolje i da se karabudži i koriste kablovi koji su višak da se naprave adapteri i dodatni kablovi nego da dođe do ovoga...

Za kablove kome trebaju, kod @nesic1... [emoji12]

Evo Joco poslusao sam te stavio sam na molex :))) ali jedna karta mi stoji i dalje na sata jer ne moze da je dohvati kabl sa Molex-ima....

Sve lepo radi inace ja sam mesec dana koristio sata kablove na sve karte....

Ovaj super flower od 2000w daje samo 2 kabla sa molex konektorima al zato sa sata konektorima ima mnogo vise kablova....

To pitaj Nešića da ti prepravi te kablove... I meni je radilo tako dva meseca ali onda kada su svi rekli da je tako loše pa sam promenio... Sada još i nekako, ali ide leto, rastu temperature... Bolje sprečiti nego lečiti... :)

Kako da mi prepravi?Bolje da mi napravi jos kablova sa molex konektorima na napajanju ima 9 ulaza za sata/periferne kablove...

cpu 8 pin na 2x6pin pcie i extenderi sa pcie napajanjem moze da posluzi za 2 karte :D

Vrh Dno