Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Upravo stigla nova Gigabyte RX 570 4G...
testiranje pocinje nocas..
javljam sta je uradjeno i koliko je izvuceno od nove kartice...
hvala..

:mad::mad::mad::mad:

Xfx rx480 4gb RX-480P4LFB6, tri kartice uzete, hynix...
Eth
1)29.2
2)28.9
3)28.8

1140-2020 -96

Potreban savet.
Drugaru namešten rig (2 kom) od MSI RX 470 4GB Hynix. SVe radi super osim jedne kartice koja promenom ROMa daje 2-3Mh/s :D (klokove drži normalno 1150/1990)
Kada se vrati originalni ROM i nameste pomenuti klokovi, ona vrati oko 22Mh i tako radi. Znači, jedino sa originalnim ROMom daje normalnu količini Mh/s
Menjano sve živo, (riseri, kablovi, slotovi...) i non stop tako.

Ima li neko ikakav savet za ovu problematiku???

TNX

Da vrati karticu... [emoji4] Šta se dešava na nižim klokovima?

Isto je i sa nižim...
Čim promenim bilo šta u ROMu i preflešujem ga, kartica obori Hashrate a klokove drži normalno (one koje sam ja iz ABa postavio).
Kada vratim originalni ROM sve radi kako treba ali je Hashrate nizak (oko 22Mh/s čini mi se).
Osnova za reklamaciju nema, što je najgore...

?

Reče menjano sve živo, da li su brisani drajveri sa ddu i instalirani ponovo ?
Da li je reinstaliran windows ?

Reinstaliran je windows. Prvo sam to odradio :)
Drajvere nisam dirao jer je friški win postavljen i opet isto (samo ta kartica).
U pitanju je WIN8.1 x64 koji razvaljuje kako radi (ne treba 6GPUmod a update i Defender se zabrane nim klikom...)!!!

neko predlaže da se posle flešovanja grafe, drajveri obrišu sa ddu, i ponovo instaliraju

Drugi rig radi savršeno a, inače, isti postupak odrade svega (instalacija, setovanje i dr.), ali, probaću i to u toku dana.
Ne znam u čemu je fora :(

gde kupiti ventove za sapphire 7950 toxic i 7870 dual x? nikad mi se na asus nije deslio a bilo ih je mnogo vise od sapph
dal mogu losi ventovi da zakucavaju karticu,kao kad nema dovoljno napona,tipa to kad treba vise V da bi pokrenuo vent?il to radi odvojeno od napona za cip

Drugi rig radi savršeno a, inače, isti postupak odrade svega (instalacija, setovanje i dr.), ali, probaću i to u toku dana.
Ne znam u čemu je fora :(

sve isto samo malo drugacije...druge karte...igraj se malo kokovi, voltaze zajedno, pojedinacno....ja zadnji rig koji sam sastavio skarabuzio sam ga kad je sve stiglo bukvalno da je neko pipnuo rig sve bi se srusilo....i sve radilo iz prve(naravno svez win, drajveri koji trebaju, modovani biosi, nasao kartama sweet spot) i radilo tako jedno 7-10dana i kad sam imao vremena sklepam alu ram i samo sam prebacio opremu na njega i muka jedno nedelju dana...radi 10 sati pukne, radi 2 sata pukne, radi 24 sata pukne...sve probao menjao mesta nove extendere da bi na kraju ispalo da sam na jednom gpu morao da dignem nesto malo voltazu, spustim mem klok i evo radi
mozda bi trebao da flesujem taj bios opet ali radi i ne diram nista (barem sam ja u tom fazonu)
zato kazem sistemom eliminacije sve menjaj ako imas prilike i mogucnosti i nacices problem.

Ja dobijam:

RX470 Nitro+ 4GB
1125/1960 = 28,8-29 Mh/s
1125/1980 = 29,3 Mh/s
*Strap 1375, voltaze 0.088-0.09, potrosnja 69-70W u GPU-Z, a to je u praksi ~105-106W.

RX470 Nitro+ 8GB
1125/2140 = 29,8-30 Mh/s
*Strap 1625, voltaze 0.087-0.09, potrosnja 71-73W u GPU-Z, a to je u praksi ~108-110W.

Xfx rx480 4gb RX-480P4LFB6, tri kartice uzete, hynix...
Eth
1)29.2
2)28.9
3)28.8

1140-2020 -96

Fora je, kod 480 kartica sa hladjenom memorijom,nema nikakve veze ako je hynih. Strap 1500, oko 2000 memorija, i bacace oko 29mh.

@LaPrestige

koja memorija

Poslednja izmena:
Pa to sam i odradio. Ne mogu više od ovoga a da rade stabilno... Počne hash vremenom da opada i završi na 0 ili gpu faild...
Sapphire rx 480 mi daje oko 29.3...

@fingon82

Na 4GB modelima Elpida, na 8GB Samsung naravno.

Elpida je super.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

meni hynix 4gb prodisao sa mod biosom i 16.9.2 driverom, 1100/2040 28.5 mhz,reko super spustio na 1995 i ostalo na 28mhz,super za kartu od 25k din
na starijem drajveru nekom nije moglo preko 1900mhz

A sta bi hteo da modujes ? Trebalo bi da moze sa istim programima kao i 4xx karte da se moduje.

evo da malo i ja napisem konponente od svog riga :D

6x Gigabyte rx470 g1 gaming 4gb (samsung)
riseri ver 006
asrock h81 pro btc
ssd120gb samsung
intel pentium
4gb ram kineski neki haha
rm1000 corsair napajanje

uz modovanje 170mhs potrosnja 850w

Ispada ~28mhs po karti , jesi sad uzimao karte ili ?
Potrosnja ~120w po karti sto je isto ok.

@JEz1
Koji klokovi, voltage i strap za memoriju? :)

Pozz!

Zdravo ljudi :)
Sastavljam rig pa me zanimaju vasa misljenja... koju rx 470-icu uzeti...Dvoumim se izmedju asusove strix i gigabajtove g1...Ne bih nista cackao oko njih pa bi najverovatnije sve radilo na stock-u ili na fabrickom oc-u...Inace ostatak konfiguracije bi bio:
Asrock h81 pro btc r2.0,g1820 ili 1840,4 gb ddr3,ssd corsair od 60 gb i 2 napajanja chieftec gpe 600s eco...Hvala unapred na odgovorima...

Zdravo ljudi :)
Sastavljam rig pa me zanimaju vasa misljenja... koju rx 470-icu uzeti...Dvoumim se izmedju asusove strix i gigabajtove g1...Ne bih nista cackao oko njih pa bi najverovatnije sve radilo na stock-u ili na fabrickom oc-u...Inace ostatak konfiguracije bi bio:
Asrock h81 pro btc r2.0,g1820 ili 1840,4 gb ddr3,ssd corsair od 60 gb i 2 napajanja chieftec gpe 600s eco...Hvala unapred na odgovorima...

Uzmi Sapphire on je najbolji,i bolje uzmi jedno jako napajanje a ne 2 chieftec od 600w chieftec za rudarenje ne valja pogotovo ne 600w...Znaci gledaj da uzmes neki Super flower,Seasonic,Evga ili od jeftinijih Antec,Raidmax...

Sa koliko karti planiras da rudaris?

Ovo ostalo sto si napisao je sve ok i maticna i ssd i procesor i ram,ali moras da odradis undervolt rx 470 inace ako ne odradis ima da sprzis ta dva chieftec napajanja od 600w plus rx 470 ima da ti vuce masivnu kolicinu struje bez undervolt-a i plus kartice ce ti davati jako malo mh/s ako ih ne flesujes....I obavezno nabavi usb risere jesu skuplji od ekstendera obicnih ali vrede svaki dinar.

Poslednja izmena:
Uzmi Sapphire on je najbolji,i bolje uzmi jedno jako napajanje a ne 2 chieftec od 600w chieftec za rudarenje ne valja pogotovo ne 600w...Znaci gledaj da uzmes neki Super flower,Seasonic,Evga ili od jeftinijih Antec,Raidmax...

Sa koliko karti planiras da rudaris?

Ovo ostalo sto si napisao je sve ok i maticna i ssd i procesor i ram,ali moras da odradis undervolt rx 470 inace ako ne odradis ima da sprzis ta dva chieftec napajanja od 600w plus rx 470 ima da ti vuce masivnu kolicinu struje bez undervolt-a i plus kartice ce ti davati jako malo mh/s ako ih ne flesujes....I obavezno nabavi usb risere jesu skuplji od ekstendera obicnih ali vrede svaki dinar.

Nisam nesto sad ni pri kesu,jedino Raidmax cobra ili vampire...Za pocetak dve pa bih za nekih 2 meseca jos 4 dokupio.Mada ne verujem da bi mi neko Raidmax napajanje od 1000W bilo dovoljno za tih 6 kartica...Da li se gubi garancija ako se odradi undervolt i flesuje? Inace bih kupovao komponente preko kp-a,od madjara

Nazad
Vrh Dno