Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

bice, ali pitanje je hoce li i struju pokrivat, kad se ova silna snaga sa etha krene selit po ostalim coinima uhhh znamo svi kako ce to izgledat.

bice, ali pitanje je hoce li i struju pokrivat, kad se ova silna snaga sa etha krene selit po ostalim coinima uhhh znamo svi kako ce to izgledat.

Možda se samo preseli na ETC ;)
Svakako se po isplativosti prate na drugu decimalu.

ma kakav crni etc da se snaga etha tj 17Ths prebaci na etc zamisli odma 17x veci diff tj 17x manja zarada

A Zec?Sta ce biti sa njim?Koliko vidim na menjacnici prilicno stabilan novcic vec neko vreme,plus manje struje trosi od Eth-a....

Tu i jeste glavna razlika u kartama, jer je osnovna verzija cak bila sa 6pin napajanjem pa je jos vise vuklo sa pci-e, zato je potrebno da bude kvalitetna veza sa riserom da bi moglo da izdrzi, po meni moleks kablici koji idu uz USB riser i vuku preko sata konektora je tanka i treba je pojacati i ne smeju vise od dva na jednu granu.

E sad ono sto mene muci, juce sam po prvi put napravio rig sa 5 karti i do sad nikad nisam isao na pricu sa 5 i ako kopam 5 godina, kombinacija je asrock btc pro + 5x asus rx480/8 pod W7, i normalno 4 rade ali petu ne vidi, koji je zec, probao sam svasta, ali priznajem nikad nisam terao sa 5 i ne znam .

Jel si ubacio onaj mod za win 7 da možeš više kartica da teraš? Za win 10 ti to ne treba...

Da li je neko od starijih rudara imao iskustva sa pločama Gigabyte GA-X48-DQ6?
Ima 5 slotova i koristio bi je u kombinaciji sa E8500 procesorom.

samo jedno blic a osnovno pitanje :) jel usb ekstenderi ista struje vuku preko usb sa ploce ili ne(tj da sve uzimaju preko molex/sata)?

pitam jel imam neku staru plocu sa 6 slotova pa se pitam da li na nju mogu 6 x 470..planiram da reorganizujem rudnik. pa bih stavio nove grafike na tu plocu (razlog je nedostatak pro btc ploca naravno :D )

^ne

ne trebaju ti molexi na BTC plocama kad koristis USB extendere.

Da neko nema iskustva sa GA-MA770T-UD3?
Nasao sam na par foruma da gura 5 karti, ali nista detaljnije, medjutim meni sa petom pravi probleme, ili bsod ili majner ne moze da pristupi karti, do cega bi moglo biti?

Nisam uspeo da nateram 5 karti na W7 i ako sam instalirao 6xmod jer onda nema slike na monitoru, bio je neki stos sa BTC pro plocama da se nesto setuje u biosu pa ako se neko seca neka napise, morace da radi W10 na kraju, VladaO kaze i da ce biti veci has na W10 cak i ako bi proradila W7

Koji Windows i koji Driver za rig sa 280x kartama biste predlozili? Pretpostavljam driver 15.12, a za Windows sam nasao razne podatke.. Jel to uopste bitno?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Drugari hoce li mi neko reci koje rx470 i rx480 imaju hladjenu memoriju? Ja sto znam to su, sapphire nitro + i xfx gtr 480, ima li jos neka iz ovih serija?

Drugari hoce li mi neko reci koje rx470 i rx480 imaju hladjenu memoriju? Ja sto znam to su, sapphire nitro + i xfx gtr 480, ima li jos neka iz ovih serija?

Pisano je vec poprilican broj puta, imas jedan post gde je goldie sve objasnio.

Koristi search opciju :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

@gaca
Ja sam pokusavao 6 komada na Win7. 5 je proradilo na jedvite jade, ali nestabilno. Win10 proradio bez ikakvih problema cak i bez instalacije drivera za grafiku...

win10 sam skine driver i instalira. 6kom nove serije rx470-480 ne moze da radi na win7, 5 je granica. Stara serija 280-380 i te rade bez problema.

Na pro btc ploči h61/h81 rade sve 6 grafe pod win7 lagano bez ikakvih problema, normalno samo jedan reboot posle 6gpu mod-a, nebitno da li su pitcairn/tahiti/tonga/polaris grafe, usb ili obični extenderi. Očigledno postoji neki problem kod vas, započetak instalirajte normalan win7 sp1 x64 win, nemojte neke lite varijante....

Poslednja izmena:
Ma markoz kupio nek ploce od @zeljka pa ga to hebe :d :d :d

probano na vise ploca h81 btc i setupovima i sa normalnim windowsima 7 x64 sp1. Ako je neko uspeo da natera 6kom polarisa na win7 sa obicnim extenderima svaka cast. Meni posle nekoliko puta dosta, win10 radi bez ikakvog problema i modova, edituje se gpedit po potrebi i vozi...

@goldi
ako mislis na one biostar to se pokvari cim se ukljuci :p

@nesic1 Samo jedno VELIKO HVALA, ljudino, spasao si me

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Vrh Dno