Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

U pravu si na nasem domacem trzistu je jadan izbor i tako je vec godinama i za Madjare znam da se ceka 2 nedelje i ja sam toliko cekao.

Onda ti nista drugo ne preostaje nego da reklamiras napajanje i objasnis im problem.....

Ili mozes da kopas sa 3 kartice ako ti radi stabilno i da narucis drugo napajanje i posle 2 nedelje tebi stigne novo napajanje a to sto nece da ti radi sa 4 kartice posaljes na servis,ja bi tako uradio....

A taj Enermax kad ti naprave mozes da koristis za drugi rig tako je najbezbolnije.

Ovako da saljes na reklamaciju pa da vise od mesec dana budes bez napajanja to ne ide gubis i vreme i novac od rudarenja.....

Poslednja izmena:
Da li se iko sjeca ko je pisao da u Biosu H81 BTC ploce ima neka opcija da se ukljuci i da ne treba onaj HDMi to Vga adapter.

Znaci 6x RX 480 nece da upali rig, kad stavim adapter ili monitor upali na prvu.
Isto 4x RX 480 na asus H81 plus ploci nece da upali stavim monitor ili HDMi to Vga adapter i odma upali.

Da li stvarno ima neka opcija u Biosu ploce da ne trebaju onda ovi adapteri, ako iko zna gdje je post i ko je pisao da javi :) koristio sam search ali bez uspjeha.

Ja imam ovih ploca ali nisam nasao ovakvu opciju :D

Da li ima neko Corsair rm1000i, da okači sliku pinout iz napajanja? Treba mi dodatni kabal za 5 grafiku...

Imam ja, samo nisam sad pored riga. A i nisam te baš najbolje razumeo, koji dodatni kabal ti treba? Ja gurao do skora 6 grafika sa njim bez ikakvih dodatnih kablova

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko sam skontao ima dovoljno kablova za 4 grafike, pci-e. Treba mi još jedan kabal pa da znam tačno kako izgleda...

Nisi dobro skontao. Ima dovoljno za 8, jer su u pitanju 4 kabla sa 2 x 6+2 pina, ako me sećanje ne vara

Pogledaću kasnije pa ću ti javiti

Mislim da ima za četiri, jer piše 8 u specifikacijama, a to se valjda gleda četiri PCI-E 4*6 + 4*2...

Pa dobro, ti misli kako hoćeš. Ja ti lepo kažem da sam do nedavno terao 6 grafika sa kablovima koji su došli u kompletu, znači ništa dodatno nisam kupovao ili pravio.

Loše sam napisao, mislio sam 4*6+2, i da to oni računaju kao 8 priključaka. Na cooler master v1200 u specifikacijama piše 12, a ima 6*6+2... Ili ja grešim i ne shvatam to kako treba...

Loše sam napisao, mislio sam 4*6+2, i da to oni računaju kao 8 priključaka. Na cooler master v1200 u specifikacijama piše 12, a ima 6*6+2... Ili ja grešim i ne shvatam to kako treba...

To je isto kao rmx, uhvati Mixera da ti napravi jedan adapter sa 4+4 za procesor na 6+2 za gpu, jer svakako dobijas 2 naposnka kabla za procesor a treba ti samo jedan.

Sve sto napravi je vrlo dobrog kvaliteta, mozes cak i napomenuti da je za rudarenje pa stavi neke deblje kablove, u svakom slucaju adapter je 3 puta jeftiniji od tog kabla koji nigde neces naci original.

Poslednja izmena:
Ali ako ima onda nema potrebe. Sada mi nije jasno da li ja nisam lepo shvatio specifikacije...

Pa na svakom kablu (4 kom) imaš po 2 (6+2) priključka.....znači možeš 8 grafika nakačiti...2 grafe na 1 kabal (ovde se lepo vidi na trećoj slici)...samo pogledaj da je single rail napajanje jer sam negde pročitao da ima multirail sa istom oznakom a to bi ti moglo zakomplikovati stvari..

Poslednja izmena:
Ja nisam povezivao tako, jer sam mislio da je preveliko opterećenje tako...

Hvala. Prednost dodatnog kabla je što mogu i više da ih razvučem. U svakom slučaju ako neko može neka slika deo koji ide u napajanje, jer imam jedan višak PCI-E pa da znam da li su isti... Ostaje i ova opcija za konverter od cpu-a...

Hvala. Prednost dodatnog kabla je što mogu i više da ih razvučem. U svakom slučaju ako neko može neka slika deo koji ide u napajanje, jer imam jedan višak PCI-E pa da znam da li su isti... Ostaje i ova opcija za konverter od cpu-a...

Moze da bude isti ulaz a ne mora pinovanje da bude isto (redosled) jedino da nađeš šemu na netu ili da sačekaš da dođe pa unimerim ispitaš da li je pinovanje isto.

Hvala. Imam višak PCI-E od cm v1200. Pokušaću da nađem i njegov pinout...

Edit: U svakom slučaju hvala svima na pomoći. Makar sam razjasnio svoju nedoumicu...

Poslednja izmena:
Da li se iko sjeca ko je pisao da u Biosu H81 BTC ploce ima neka opcija da se ukljuci i da ne treba onaj HDMi to Vga adapter.

Znaci 6x RX 480 nece da upali rig, kad stavim adapter ili monitor upali na prvu.
Isto 4x RX 480 na asus H81 plus ploci nece da upali stavim monitor ili HDMi to Vga adapter i odma upali.

Da li stvarno ima neka opcija u Biosu ploce da ne trebaju onda ovi adapteri, ako iko zna gdje je post i ko je pisao da javi :) koristio sam search ali bez uspjeha.
ja imam isključivo h97 i svaki rig se pali bez hdmi to vga adaptera. Možda je do modela ploče.

Pa na svakom kablu (4 kom) imaš po 2 (6+2) priključka.....znači možeš 8 grafika nakačiti...2 grafe na 1 kabal (ovde se lepo vidi na trećoj slici)...samo pogledaj da je single rail napajanje jer sam negde pročitao da ima multirail sa istom oznakom a to bi ti moglo zakomplikovati stvari..

RM1000i ima softversku opciju prebacivanja Single rail/Multi Rail.

Dobro da ste mi skrenuli pažnju na single rail VS multirail... Kakva je prednost kod maining-a single rail?

Moj drugar ima neki cpu-jčić na H81 ploči koji ima integrisanu VGA i tako se pali rig. Namestio je u BIOSu da Int VGA bude primarna. Probaj tako (jedino što ne znam koji mu je cpu na ploči ali znam da je najjeftiniji sa Int VGA).

Cpu integrisani upaljen hoce da pohebe ostale postavke grafika, ili blokira neke opcije

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

E, kad smo kod dodatnog hladjenja... Nesicu, šta koristiš u te svrhe? :)

Cpu integrisani upaljen hoce da pohebe ostale postavke grafika, ili blokira neke opcije

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока
Nikako.
Rade mu kartice ko doxa a integruša je blokirana iz AB ;)
Probano sve... (za sada i do sada nema problema)

Poslednja izmena:
Samo da potvrdim ono što već svi znaju. Sapphire Nitro+ RX kartice "cure".
Sadržaj nije električni provodnik što je i očekivano.
Ono što spriječava prljanje ostatka opreme, recimo matične ploče, je PRAŠINA. Ta divna prašina koja se skupi na hladnjaku i ispod njega tako lijepo apsorbuje i pokupi svu tu pastu da nema opasnosti da se to dalje širi :)

Vrh Dno