Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

da li mene to zezaju ili sam ja lud, a jel postoji nitro+ 480 4gb kojoj je mem na 2000mhz ?
Na safirovom sajtu ne postoji :D

Roberto sta si uspeo da izvuces ne rece nam :)

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Koliko bi se isplatilo uzeti jedan rig i staviti ga u dom, struja mi je besplatna. Koliko vremena je potrebno za povrat uloženog?

Isplatilo bi se, otplatio bi ga za manje od godinu dana, ako ti je struja besplatna.

Nije baš tako jednostavan odgovor. Vjerovatno je da bi se isplatilo, možda za godinu možda i za više, ali... uvijek postoji mogućnost da isplativost padne na vrijednost koja nije isplativa ni sa besplatnom strujom. ROI 3 godine je već nešto što kartice možda neće preživeti.

:d neki ***ac se povećava što utiče na opterećenje kopanja kartica?

Koliko bi se isplatilo uzeti jedan rig i staviti ga u dom, struja mi je besplatna. Koliko vremena je potrebno za povrat uloženog?

Proveri instalacije, to je dom brate ... 180V iz uticnice, bez ozbiljnog napajanja za peglanje, iskakace masine ko bubuljice na tinejdzeru.
I da neko ne uperi prst na tebe sa pretpostavkom gudrodilera ;)

Ovo je tema za hardver pa rekoh da pitam ovde koliko je pametno da se napajanje Super flower 2000w Leadex Platinium stavi u eco mode dok majnuje 6 komada rx 480?
Gledao sam na netu napajanje cak i kad je optereceno sa 1250w fan se ne vrti u Eco modu....

Na tom napajanju se ukljucuje OCP zastita tek na nekih 2600-2700w, to je strasno napajanje. A sada da li je pametno da se ne ukljuci fan, to nisam bas siguran. Nista ne fali ako bude vrteo fan.

Nego sto bi kupovao to napajanje za kopanje?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

ja imam 1600w SF gold na rigu sa 7 kartica sad je potrosnja oko 1kw ali konstantno drzim ukljucen fan ne moze mu stetiti sto radi, bolje da radi nego da se kvrcka na visokoj temp, ovako je hladan ko led :)

Planiran je bio za 8 kartica, ali sticajem okolnosti gura 7 komada bez po muke.

Roberto_Baggio-
Mislis na 1600w-1700w?
Napajanje je ubica :D.
Kad se pokrenu 6 komada rx 480 zajedno sa procesorom i maticnom i ramom sve to zajedno trosi 1000w a to je 50 posto snage napajanja a poznato je da su napajanja najefikasnija na 50 posto.
Drugi razlog je sto cu mozda rudariti i sa 7 karti rx 480 sto bi bilo oko 1200w....A ko zna mozda u buducnosti bude moglo da se rudari i sa vise od 7 karti...
Mogao sam da uzmem i napajanje od 1600w za par desetina evra manje ali onda bi napajanje bilo optereceno 60 do 65 posto sa 6 rx 480 a kada bi se dodala i 7 karta opterecenost bi bila oko 70 posto.
Ovde su mi na forumu predlagali da uzmem i 2 Evga napajanja od 850w ali nisam hteo da se petljam sa tim.

Goldi-To je ekstra potrosnja ali ti si naucnik za rudarenje pa namestis da ti karte jako malo trose a puno daju,a ja nemam to znanje tako da ce kod mene trositi ceo rig vise za 100 do 150w....
I hvala sto si mi odgovorio na pitanje :)

Poslednja izmena:
Ne, mislim na onoliko koliko sam napisao . Ako misliš na super flower 2000W 8pack Edition, onda to napajanje moze da vuce toliko. To napajanje moze da gura dva riga, zato te i pitam sta ce ti to za kopanje. :)

Uh ako moze 2 rig-a odjednom onda ekstra da ne kupujem ponovo napajanje kad budem pravio drugi rig :)....
Sad sam shvatio lepo si napisao ono moze da isporuci mnogo vise od svojih 2000w :)....

Mogu to mnoga kvalitetna napajanja. Tu mu se ukljucuje zastita, znaci to mu je neki peak. Ali u loadu gura sigurno preko 2kW. Sasvim ti je dovoljan Corsair 1000W RMx ili Leadex 1600W u zavisnosti koliko kartica u rigu imas.

Corsair od 1000w malo teze je dovoljan za na primer 7 kartica....
1600w slazem se da je dovoljno ali eto ja sam ipak hteo 2000w da ima lufta.
Razumem te sve sad i ovo moje iz opisa ima peak od 850w iako je deklarisano na 800w.
Pa mogu i druga kvalitetnija napajanja tacno.

Ok, ako je rec o 7 kartica, onda taj Leadex 1600W.

na kojoj maticnoj gurate 7 kartica?
To sa onim sto od jednog pcie pravi 3 ?

Ima par extremnih maticnih ploca XL ATX formata koje imaju 8 pciex slotova. Uglavnom na njima, ili pomocu 3x pcie adaptera

Jel radi kako treba taj 1 na 3 pci adapter?

Radi bez problema bar tako Goldi kaze znam da je negde napisao da to i on koristi....

Pa ne bih prikačio više od jednog riga. Ne verujem da bih podigao nešto potrošnju struje u domu sa 300 stanara. I zar sobe imaju posebna brojila? Ne bih rekao.

Kako radi ovaj 1 na 3 pcie adapter? Mogu li plocu sa dva pcie izlaza spojiti dva ova adaptera i piciti 6 grafickih?

Da li neko zna gde ima ASROCK H81 Pro BTC R2.0 ploca da se nadje, niko nema na stanju?Moze link na pp ili ovde ili neko od vas ako prodaje.

Na stanju da nadjes su ti sanse gotovo nikakve, poruci pa kad stigne(naravno madjari i u zavisnosti od prodavca 7-14 dana se ceka osim ako ne ubodes dan-dva pred njegovo porucivanje i odlazak pa cekas 2-3 dana)

Vrh Dno