Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

veoma los naziv - usb ekstender :D...mislim da smo(mnogi) svi kad smo prvi put videli naziv pomislili da to znaci da se grafika kaci na usb,a ne na pcie :)

Jbm ti život, koliko kritičara na 1nom mestu :D :D :D, a što bi rekao Bora "Kritičar pesnika javno vređa..."

@karanovicz: Pričao @goldi..., ali, ovo je 1157 strana teme. Koće sve da lista. Lepo od tebe što si podelio linkove da se pogledaju (tj. ja). Hvala na pomoći. Rezime: Win ne radi lepo sa više od 8 kartica odjednom!
@sasami: Ne vidim razlog za sarkazam?! Ubodeni su i u PCIE i u USB. Ja znam šta sam pitao, a znaju i drugi. Ako ti misliš da je to za sprdnju, svaka čast.
@solomonbg: Loš naziv koji se u nas odomaćio. Lakše ti je reći ekstender no riser ili još duže extender riser... Opet, šta god da kažeš, svi znaju na šta si m islio :)

Poslednja izmena:
Znam da je dugačko za listanje al' bio si u to vreme na i forumu i u tematici, samo te nije interesovao taj deo pa si preskočio (lekciju)....zato i jesmo tu da podsetimo kad zatreba pomoć ;)

Jbm ti život, koliko kritičara na 1nom mestu :D :D :D, a što bi rekao Bora "Kritičar pesnika javno vređa..."

@karanovicz: Pričao @goldi..., ali, ovo je 1157 strana teme. Koće sve da lista. Lepo od tebe što si podelio linkove da se pogledaju (tj. ja). Hvala na pomoći. Rezime: Win ne radi lepo sa više od 8 kartica odjednom!
@sasami: Ne vidim razlog za sarkazam?! Ubodeni su i u PCIE i u USB. Ja znam šta sam pitao, a znaju i drugi. Ako ti misliš da je to za sprdnju, svaka čast.
@solomonbg: Loš naziv koji se u nas odomaćio. Lakše ti je reći ekstender no riser ili još duže extender riser... Opet, šta god da kažeš, svi znaju na šta si m islio :)

maximalno 8 kartica ali starije karte tipa 280x
Maximalno 7 kartica noviji tipa RX 470 480, znaci ne moze 8 uvijek zavisi od kartica. Cuo sam da je bilo problema i sa 8x GTX 1070 mislim da je @demios probao tako da 10 neces sigurno moci na windowsu, bez obzira na plocu i razdjelnike.

Neznam zašto si shvatio da te *****avam, lepo sam napisao šta i kako...

Ok. Lepo-lepo. Idemo dalje (zvučalo je sarkastično) i idemo dalje. Forum je ovo i treba jedni drugima da pomažemo...

evo ja cu da pomognem tako sto savetujem vlasnike grafa gde vrm n ije hladjen sa glavnim hladnjakom vec imaju poseban mali hladnjak da poboljsaju hladjenje svojih kartica jer naponska na istim uz pojacani fan profil idu i do ... kada se nakaci kuler da duva u zadnju stranu na mesto vrm temp pada na safe vrednost

ambijentalna ~30'C, 1125/1950@981mV, 62% fan
img_20170118_145022.jpg

isto je i za modele koji nemaju hladjenu memoriju, potreban je dobar protok vazduha da bi se to hladilo
img_20170118_151631.jpg

Poslednja izmena:
Može li mi neko ko ima napajanje Cooler Master v1200 da mi kaže da li može da fino napaja 6 rx 480 8gb i da li ima dovoljno molex/sata grana? Vidim da znaju žice da zagore, ali vjerujem da je ovo napajanje dovoljno da pogura ovih 6 kartica i 6 usb extendera?

Ја га немам али мислим да може да изгура.

na tom od 1.2kw nece sigurno,al na ovom od 750W se desilo,nepaznjom vrv,meni se desavalo davno da nema dobar kontakt molex na 6 pin,pa pocne da topi,iako vrv nije prejaka potrosnja,jednom sam cak i zamenio strane zici pa crnu spojio na lutu i obrnuto,al bio tu drugar i skontao,rig nije hteo da upali

Može li mi neko ko ima napajanje Cooler Master v1200 da mi kaže da li može da fino napaja 6 rx 480 8gb i da li ima dovoljno molex/sata grana? Vidim da znaju žice da zagore, ali vjerujem da je ovo napajanje dovoljno da pogura ovih 6 kartica i 6 usb extendera?

Moze 6 kartica idealno za 6xRx 480

Vidim da ovamo u temi pišu da su zagoreli kablovi jer je stavljao po dva ekstendera na grani... Ja misli da nije zbog togo nego zbog napajanja koje je bilo preslabo... Ja držim isto po dva na svakoj grani v1200 psu...

koliko je ok 480 kartica na raidmax 1200w? 4 ili max 5 kartica je ok za ovo napajanje?

On je drzao koliko sam shvatio na sata grani, vjerovatno sa sata to molex adapterima (koji su upitnog kvaliteta), ne znam kako ti drzis v1200 ima dovoljno konektora

raid 1.2kw može lagano sa 6 rx-a, čak imam jedan rig od 6 rx-a sa 1kw raidom i radi lepo mesecima, ali mora da se vodi računa o naponu ako kopam eth mora obavezno dole bar -50mv (oko 0.93-0.95V) pošto je knap, na zec ili xmr ide lagano sa potošnjom do 700-750w, dok na eth ide do 860w sa smanjenim naponom za gpu....

Poslednja izmena:
Ako se uzmu xfx rx470 4gb moze napon i na 0.88v ;)

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Pretpostavljam da razlika ne postoji ili je jako minimalna, ali mozda se javi neko ko je merio pa ti kaze tacno.

@sasami
hvala na odgovoru. super, u tom slucaju sa max 5 kartica nece biti problema. Ne bih isao na 6 kartica, nego bih da ostavim malo "lufta"...

kakve su nove nitro 480 8gb iz emmija? vidim da su na akciji sledece nedelje i posto jos nista nisam dokupio ovog meseca razmisljam se o 4 ili 5 tih kartica...samo bese videh da nove nitro nisu kao ranije? opet taj nitro je sad najjeftinija kartica 480 8gb...

Mozes mirno da spavas sa tim napajanjem. 785W iz zida 6kom eth na V1200 ako si zadovoljan sa 28mh po karti napon na grafama oko 930mV. Mozes kako oces da spajas usb ekstendere na bilo kom jacem V napajanju molex ili sata kablom svejedno samo prati kako koja grafa radi ove sto imaju samo 6pinac vise povuku struje preko molexa na ekstenderu i tu treba obratiti paznju ako se ne greju sata kablovi sve je ok radice bez problema i maksimalno kaci 2 ekstendera na jedan sata kabel no bar oni nisu deficitarni i najbolje je po jedan sata kabel na jedan ekstender.

Hvala svima na odgovorim, cekam usb ekstendere da kupujem komponente :) v1200 6x sapphire nitro 480 8gb, btc h81 ploca. I nadam se da cu biti roi za nekih godinu ako sve prodje planu

Sent from mTalk

Jos jednu stva da pitam malo iskusnuje. Ima li nekih boljih kartica od rx480, s obzirom da mi nije bitna potrosnja struje, tj imam besplatnu struju?

Sent from mTalk

Vrh Dno