Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kako nece da ti podigne sistem, ja imam iste grafike i podigne normalno ali u rezoluciji 640x480.. kada ubodem HDMI iz npr TV-a onda mogu normalno da biram rezoluciju..

Kada se promeni rezolucija dok je uboden HDMI, da li ta rezolucija ostaje i kada se izvadi HDMI kabal, ili se vraca na pocetnu 640x480?

Ljudi jel se kupuje oprema ili se čeka pos? [emoji12] Sapphire RX480 8GB oko 292e kod Mađara. Digli su cene. Da li prestaju da se štancuju ove grafe kada izađe vega?

Kada se promeni rezolucija dok je uboden HDMI, da li ta rezolucija ostaje i kada se izvadi HDMI kabal, ili se vraca na pocetnu 640x480?

ostaje veća rezolucija, mada je glupo da se čovek cima zbog adaptera od par stotina din, ako si već dao stotine hiljada na rig....

ostaje veća rezolucija, mada je glupo da se čovek cima zbog adaptera od par stotina din, ako si već dao stotine hiljada na rig....

aha, hvala! ma nije problem u adapteru, imam ih tri, nego nemam monitor da mogu da ga povezem preko HDMI kabla! A ima li neki adapter da ne ide na HDMI?

Da li moze neko da mi kaze koja bi mi bila dobra podesavanja za R9 380 2gb sa Samsung memorijom, trenutno je hashrate za zcash oko 180h/s. Temperature su oko 70 stepeni.

Moze li neko da mi kaze kako da klokujem Sapphire 480x? Pokusavao sam preko msi afterburnera, ali mi ne dozvoljava! Mogu li preko necega drugog da promenim klokove, ili nista nije moguce dok se ne moduje bios?

U afterburneru odes na settings
Tamo imas dole Extend official overclocking... to cekiras
A posle na unofficial overclocking mode stavis without powerplay

Reset racunara i probaj sad.

Čim izvadiš kabl monitora i restartuješ rig, smanji se rezolucija. Dotle ostaje viša.

Poslednja izmena:
aha, hvala! ma nije problem u adapteru, imam ih tri, nego nemam monitor da mogu da ga povezem preko HDMI kabla! A ima li neki adapter da ne ide na HDMI?

Problem je u adapteru druže samo je pitanje šta ti imaš, predpostavljam hdmi na dvi, tebi treba po jedan HDMI na VGA adapter po rigu na kartici koja je u primarnom 16x slotu i svi tvoji problemi su rešeni...

Jel ovo nestasica asrock pro btc ploca? koliko vidim nema ni drugih ok ploca za rig od intela trenutno?
ako nema pro btc, koja je druga ok alternativa kod intela?

sto se amd tice vidim da ima asrock btc ploca...ne znam koliko je ona ok opcija?

ga 970 ds3p, dobra ploča za 5 grafa a i sempy cpu nekošta više od 1000din...

Slažem se!

Ova AMD BTC je FM2+ i mogu samo 4 kartice 1na1 (na M verziji)...

Poslednja izmena:
ta 970 ima 4 pcie slota i 2 pci slota ako dobro vidim?

inace za pro btc stvarno vazi da je nestasica? koliko sam video i pre par dana je nije bilo

Poslednja izmena:
da 970 ds3p ima 5 slota, 2 velika i 3 mala, sve radi kao sat na njoj...

da. corav sam :D sad sam video. hvala. To deluje ok. 5 kartica na ekstender ili jedna na plocu a tri na ekstender

Novoj ploči GA-970A-DS3P (ako na ovu misliš) je ista cena kao za Pro BTC AsRock ako ne i viša, a polovnu teško da će naći, sem toga Pro BTC ima jedan PCIE slot više (za manje para)!

sempron cpu je 3k din jeftiniji od celly, a i pro btc je nema, svakako sam pre za nju al ako nema ova amd 970 je super

ta 970, ne moraju da se prespajaju pinovi kod nje da bi radio ekstender?

dakle opcija je ta ploca 970 ili asrock amd btc http://emmi.rs/matične-ploče-(mb)-mb-fm2-asrock-fm2a88x+btc.11.html?productId=58024

ili eventualno kod madjara pro btc ali ne volim kad nije domaca garancija

amd btc deluje mozda i bolje..isto kosta kao 970,jedino je nov cpu oko 4k ali to nije mnogo bitna razlika u ceni..polovan x2 am3 je i tako 1500-2000din

ps.ovo naravno uz pretpostavku da ne postoji neka mana koju ne vidim kod amd asrock btc ploce..sem malo skupljeg novog cpu-oko 4000din je najjeftinij fm2 cpu

nove ASrpck Pro BTC ploce su sve losije i losije, a sa FM2 i AM3 plocama NEMA ama bas nikakvih problema i rade isto , ako ne i bolje nego intel ploce za ovaj posao

Slažem se sa Phoenix257!
Mislim da AMD ploče bolje odrađuju posao. Ova 88X FM2+ košta koliko i Pro BTC a FM2 cpu koliko i Celeron a mislim da će sve bolje raditi!

Ja imam i novu i staru ASrock BTC ploču. Nisam primjetio nikakvu razliku. Obje rade bez ijednog problema. Naravno, popunjene su "do čepa".

Koliko maksimalno grafa mogu da napucam na win10 pro x64 i da ih uredno vidi?

na bilo koji win od 7-ce pa naovamo može toliko grafika koliko ti na ploči možeš da zabodeš, nemora x2 am3 cpu od 1500-2000din kad sempy košta 700-800din...

ali sam video da razlika x2 i semp bude oko 2,3,4 %...jer sam njemao jednozgrane am3 za x2 najjetfitnije..a tih npr 3% vise rekao bih brzo otplati cenu malo skuljeg cpu..bukvalno sam dva stara cel zamenio za x2 i svugde je bilo malog povecanja..

dakle onda je asrock btc amd + fm2 cpu za oko 13k moguce najbolja opcija

intela nema a i slicno kosta

a 970 nova je oko 9k i (dakle oko 10k sa cel, ili oko 11k sa dvojezgarnim cpuom)..sve u svemu nije drasticna razlika u ceni izmedju dve amd opcije...

ako nesto nisam pogresio?

na bilo koji win od 7-ce pa naovamo može toliko grafika koliko ti na ploči možeš da zabodeš, nemora x2 am3 cpu od 1500-2000din kad sempy košta 700-800din...
Šta ako kupim USB ekstendere/razdelnike?
Oću na 1nu ploču da nabijem svih 10 kartica koje imam.
Zato sam pitao/mislio da li će i koliko da ih vidi windows na toj ploči?

Vrh Dno