Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Onda ništa ispod iz ne treba ni gledati.
Da li je neko probao kakvo je poboljšanje sa i7 procesorom?
Pretpostavljam oko 7% :)

Ma ne nista ne uzimaj...necea dobiti mnogo plusa u smislu povecanja sol/rate. Jedino ako imas neki polovan da nadjes za 20 evra uzmi.

Ma ne nista ne uzimaj...necea dobiti mnogo plusa u smislu povecanja sol/rate. Jedino ako imas neki polovan da nadjes za 20 evra uzmi.
Eto, vidiš šta napravi ;)

Drugo, ne vezano za HW, čestitke za ove posljednje BTC prognoze. Mogao bi i češće tamo da se oglasiš.

Uzeci ovaj najjeftiniji g1820 :)

Ima li neko preporuke kako da napravim kuciste za rig, od cega mi je najlakse napraviti?

Ima li neko preporuke kako da napravim kuciste za rig, od cega mi je najlakse napraviti?
Vidi imaš na forumu baš za rig-ove pa prekopiraj neko, mislim da ima i sa dimenzijama. Mada možeš i da kupiš za male pare

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Ne pravi dok ti ne stignu komponente moj savet ;), mozes napraviti od letvica imas temu pa pogledaj tako je najlakse i najjednostavnije

Poslednja izmena:
Pa osnovu svakako može napraviti. Tu oprema ne utiče na osnovne dimenzije.
Kada oprema stigne onda je nervozan dok se Rig ne uklopi, posebno ako je prvi ;)

Poslednja izmena:
Negdje na forumu sam pročitao da rx serija na matičnoj h81 pro btc neće da radi sa 6 grafika ako su priključene preko običnih ekstendera, puno cu čekati da mi dodju usb ekstenderi a obični će mi doći za 24h.

Negdje na forumu sam pročitao da rx serija na matičnoj h81 pro btc neće da radi sa 6 grafika ako su priključene preko običnih ekstendera, puno cu čekati da mi dodju usb ekstenderi a obični će mi doći za 24h.

Paz sad ovako od komada do komada ploce, negde ces se provuci bez usb, negde ti treba jedan

Ljubitelj sam H81 pro btc ploca, ali sa RX sam jedino imao probleme na njoj.
Do cega je nisam do kraja ustanovio, ali ponasa se bagovito. Ne radi se o jednoj ploci vec o rudniku.

Ljubitelj sam H81 pro btc ploca, ali sa RX sam jedino imao probleme na njoj.
Do cega je nisam do kraja ustanovio, ali ponasa se bagovito. Ne radi se o jednoj ploci vec o rudniku.
I ja isto tako, rudnik, i od 6 kartica-jedna zakucava na mod biosu, i nema sanse da proradi na istom clocku kao ostale. Morala je ici na 1990 mhz na kom radi za sad bez problema. Probao sve zivo sa driverima , modovima, rizerima ...- sanse nema da proradi. Bice da je do Samsung memorije na nekim Rx modelima problem. Jedino resenje, ako je uzeta kod nas - zamena. Nema to veze sa BTU

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa goldi je pisao u 480 temi da je to do Samsung memorije, nema veze sa h81 btc pločom...

Tako je, @goldi je dosta puta vec pisao o tome u temi "AMD radeon RX 480 "
Pogledaj tamo

Poslednja izmena:
Moze da ima i te kako veze sa h81 BTC Pro plocom. Ima bagovitih ploca, ovo se posebno odnosi na poslednji uvoz. Neke od ploca nece jednostavno da rade sa 6 kartica, ako vam zapadne takva mozete samo 5 kartica da gurate na njoj.

Ima slucajeva da je problem u BTC plocama, cuo sam i to, ali koliko znam za tih par slucajeva- ne radi im uopste ta 6ta kartica, tj-jedan od slotova. Ali nema bagovitog ponasanja. Ili radi slot ili ne radi, bar u ovih nekoliko slucajeva. Kad je tako brljavljenje sa klokovima-problem je bio u samsung memorijama.

Poslednja izmena:
Ima slucajeva da je problem u BTU plocama, cuo sam i to, ali koliko znam za tih par slucajeva- ne radi im uopste ta 6ta kartica, tj-jedan od slotova. Ali nema bagovitog ponasanja. Ili radi slot ili ne radi, bar u ovih nekoliko slucajeva. Kad je tako brljavljenje sa klokovima-problem je bio u samsung memorijama.

Kakve su to "BTU ploče"? Mislim, znam šta BTU označava kod klima i drugih grejnih tela ali nem' pojma šta/kakve su BTU ploče kod rudarenja...;)

Obicni ekstenderi ti prave problem, neke RX kartice vuku vise struje sa slotova. Ovaj problem se ne pojavljuje na starim serijama kartica. Zameni usb ekstendere i resices problem.

Poslednja izmena:
Mada...moze rig da posluzi i kao grejno telo ovih dana :)

Rade sve 6 grafe, nebitno koji su extenderi, može i mešano....

ne moze. jedino sve na usb i onda nema problema sa rx. drugachije od toga moze samo prividno da radi, tripovi su neminovni. pa ko hoce da se cima, neka izvoli

Izgleda da mi je riknula jedna rx480 karta, sinoc kada je zaledio Francuski server na dwarfu, prebacio sam na ruse i pustio miner, koji je po Logu ubrzo zablokirao i kada sam resetovao rig, jednu kartu ne vidi uopste. Ukljucio sam kartu u moj privatni racunar i sistem se ne diže a dobijam beep code 1 dugo 2 kratka sto znaci da je karta.

U domacoj garanciji je, samo me interesuje da li ce praviti problem jer je silent modovan bios za eth a stock je stock... karta se inače ne pojavljuje u device manageru nikako, star je 3 meseca.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Vrh Dno