Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ako je samo 30e razlika, bolje je ici na 6gb modele. Evo kako se ponasa Gigabyte G1 Gaming GTX1060 3gb na ZEC-u, na default podesavanjma,temperature su malo vece jer se kartica nalazi u zatvorenom kucistu. Potosnja nesto ispod 100w.

@neogeo odgovorih ti slično kao i ostali, ali na Zec temi jer si i tamo postavio suštinski isto pitanje.
;)

Zec je jedan od rijetkih novčića koji je dobar i za one koji kupe i one koji ne kupe nV kartice. Prvima donosi zaradu, drugima donosi bolji diff ;)

Poslednja izmena:
Ok.
Hvala na odgovorima i pomoći :)

ovo je default na 2k mhz?

Default gpu takt za ovu kartu bi trebao da bude 1847 mhz, verovatno AB nesto brljavi. U svakom slucaju kod Nvidije automatski opada ili raste gpu klok smanjivanjem/povecanjem power limita u AB-u. Citajuci po stranim forumima, nv dozvoljava znatno veci klok u odnosu na ati karte,od +100 do +200, Memorija takodje moze da se shibne na +500-600-700. Prekljuce mi stigla karta tako da nisam stigao bas da je testiram.

Ova karta je u pitanju (samsung memorija):
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=6026#kf

Poslednja izmena:
g1 boostuje ovako preko 2000mhz konkrentno kod tebe 2050mhz, sto je odlicno, onaj obicni WF Oc model boostuje nize ali moze se i on nastimat na slicne taktove, generalno na zecu dobra karta medjutim na ETh i ETc ja sam probao kratko jedan model 1060 3GB i nisam prebacio 20mhs sto i nije najbolji rezultat. prica sa da ce izaci neki miner za monero, ali generalno kasni podrska. Recimo kad je LBC izasao nije Nvidija kopala kasnije je izasao odlican miner, ali cijena otisla u bunar, i ze zec je slicno bilo u pocetku nije bilo valjanog miner za nvidiju... za neku manju investiciju oprobat sto da ne ali ja ne bi bas puno ulagao u 1060 3GB modele.
sa 6Gb modelom ja sam izvukao

ETH/ETC=24mhs
ZEC/ZCL=280sol
LBC=200

To su jako dobri rezultati u poredjenju sa cijenom i potrosnjom.

Paaa mogu vam reći da onda vredi dati 30e više za 6GB (nisam 100% siguran ali mislim da su mi rekli da GA 6GB imam na 260€)...

Drug hoce da krene u majning, pa me pitao za savet a ja bas i nisam strucan za to pa cu proslediti pitanje ovde.

Dakle, on razmislja da li da uzme 2xr9 280x polovno ili jednu rx 470 nitro pa kasnije da doda jos jednu.

Kakvo bi mu napajanje trebalo za 2x280x? Ja mu rekoh da bezi od raidmaxa i jeftinih TT-a i da ide na nesto kao Evga 750 GQ.

Takodje ako moze neko od majnera da napise kolika bi razlika bila u potrosnji struje r9 280x undervoltovane i rx 470 undervoltovane jer i struja ulazi u matematiku.

Zahvalan sam unapred na odgovorima.
Edit: dolaze u obzir i Nvidia karte ako se isplate.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa šta očekuje da iskopa sa jednom ili dve kartice? [emoji4]

Ne znam sta ocekuje :D
Poslao sam ga ovde da cita i da se informise.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ima i tema "Novajlija u svetu rudarenja i treba mu pomoc". Tamo smo svi "kukali" kad smo pocinjali- pa moze i drugar da proba malo :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kaži mu da spremi minimum nekih 1400e... [emoji4]

Poslednja izmena:
Kaži mu da spremi minimum nekih 1400e... [emoji4]
Bas tako, to bi bilo otprilike dobar dan, ja dosao da se igram i prosao najbolje moguce.

Pogotovo sto je isplativost manja sada nego pre 5 meseci kada sam ja usao u ovo sve... a citam o istom otkad se btc pojavio, pa nikad nisam imao hraborsti da stisnem zube i kazem e hajde malo da se igramo.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Svi smo mi manje vise tako pocinjali, tako da nema sekiracije , ovo je kao i svaka druga kocka ulazis sa onim sto mislis da mozes da izgubis. S tim sto trazi i mnogo znanja i zivaca, "ko ne riskira ne moze ni da profitira".

Ako ćemo biti pošteni prema onima koji još nisu upućeni u tematiku, samo rudarenje ne zahtjeva mnogo znanja.
Čak je vremenski period za sticanje potrebnog znanja kod nas na brdovitom Balkanu mnogo kraći od vremena potrebnog za pristizanje potrebnog hardvera.
Ono što zahtjeva, i što jeste meni neka draž ovoga, je praćenje situacije oko isplativosti, trenda, pojave novih coin-a, pool-ova, minera,...

E sada onaj dio sa kojim ja strukom i znanjem nemam nikakve veze je trgovina sa nakopanim "blagom" u cilju maksimizacije dobiti. Ovaj dio vjerovatno zahtjeva i iskustvo i znanje.9 Koliko? E to ja ne znam ni procijeniti i zato su ovi forumi dobri jer svako može "prepisivati" ono o čemu ne zna baš mnogo.
Fenomen foruma je taj da su ljudi uglavnom raspoloženi da izađu u susret, što dodatno olakšava posao i ljudima koji dolaze iz sasvim drugih okruženja.

Prodaja i kupovina spadaju u domen umetnosti osecaja infoa osobina karaktera osobe itd. Tako da je to tesko prepricati na forumu. Stalno ucenje :)

Narode,moze mala pomoc...cime kontrolisete napon na 380 Saphire Nitro (Backplate) verzija? Probao i AB 4.3 i Trix,ali bez uspeha...u AB nisam uspeo da je otklucam,dok je u Trixu "otklucana" ali se vraca non stop na deff vrednosti...

Da....sad cu probati sa drugim drajverom...

Je l' postoji neko bolje hladjenje za referentnu safirku RX 480?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jesu bucni ti sunoni? Mislim na one 12V?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Isti djavo i sa drugim drajverima....ako neko ima iste karte,moze info koji AB koristi i koji drajver...

Reseno,Goldi se javio na PM,trebalo je samo da upalim opciju u AB "third party" koju sam pored svega nekako izostavio :)Fala Goldi!;)

...ma cuj fala 0.05BTC :p salim se imam ja te karte pa sam sve iskusio sa njima imam biose i za hynix i elpidu pa ako kopas Eth dobro ce ti doci, ako vec nisi modovao javi poslacu ti na mail. :wave:

Goldi smem li ja na chifteka starog oko 4-5 god 750w da stavljam jos jednu rx 470 4g trenutno imam 3?

Nazad
Vrh Dno