Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Meni stiglo za 25 dana od dana narudzbe. Naruceno sa aliexpressa. Mada sve zavisi kako te zakaci. Narucio sam extendere i slusalice 11.11 extenderi stigli za 25 dana sluske nisu jos. Ocekujem ih sutra ili prekosutra.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Treba da prelomim...."Cooler Master V1200 platinum" VS "EVGA SuperNOVA G2 1300W"... ako neko ima ova napajanja pa da ukratko prenese iskustva...

Imam Cooler Master, odlično napajanje. Imaš kablova za 6 kartica i dovoljno su dugački da možeš lepo da razmakneš kartice... Baš je tiho i dosta teško... Ne znam po kojoj ceni si uspeo da ih nađeš?

Poslednja izmena:
Odličan je i CM i EVGA. Za EVGA napajanja radi Super Flower i odlična su. Za CM ne znam.

Koje je sa jednom granom to uzmi...ako su oba sa jednom granom ja bi CM uzeo.

Ako su ti uslovi garancije jednaki onda EVGA SuperNOVA G2.

U poređenju realne snage:
Veću razliku ti pravi dodatnih 100W nego platinum vs gold sertifikat (za ta napajanja oko 25W).

Utisci u radu, buka, zagrijavanje to ti može odgovoriti neko ima oba. ;)

V1200 je Seasonic. Ja bih isao na njega

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Alea Iacta Est!!!
CoolerMaster Vanguard 1200 Platinum da kupuiš pod O-BA-VEZ-NO! Ima EE 93%+ što se na godišnjem radu solidno odrazi.

Moj glas za CM V1200Platinum!

Treba da prelomim...."Cooler Master V1200 platinum" VS "EVGA SuperNOVA G2 1300W"... ako neko ima ova napajanja pa da ukratko prenese iskustva...

EVGA ima samo dvije molex grane, cim uzimas tako skupa napajanja pretpostavljam da ides na 6x gpu rig, ja bi prije svega obratio paznju na kablove da se izbjegnu koje kakvi adapteri.

To sto se tice kvaliteta suvise je bilo sta pricati i jedno i drugo sami vrh bude li radilo prvi 10 dana radice godinama.

Hvala svima na odgovorima/predlozima...ako V1200 bude pokazalo kao ova V850 što imam ja ću biti više nego zadovoljan :)..

edit:
@neo mani se kockanja ;)

Poslednja izmena:
za 6 grafa bi uzeo leptira 1600W umesto ova dva. Imam V1200 ali nema razlike kad se poredi potrosnja u odnosu na 2xV850 osim sto se vise greje i brze vrti fan. Sto se tice efikasnosti jedino na leptiru ce 6 grafa da radi na oko 50% opterecenja i da ustedi ovo sto spominju 93% efikasnosti ili vise. Za nvidie 1060 je optimalno V1200 ako je zaista ta potrosnja od 90W po karti. Ako uzmes V1200 upali hybrid on za fan malo ce usporiti broj obrtaja.

Malo mu je 1600W za 6 kartica :)

ja kad sam uzimao tog leptira 1600w bio je jeftiniji i od EVga 1300 i CM v1200, ali je problem sto ga je tesko naci, cim se pojavi razgrabe ga. Svakako posto je jeftiniji odlican je izbor naravno bolji od oba gore pomenuta, ali opet kazem tesko dobavljivo, ne znam gdje je uspio naci i ova dva (V1200 i Evga 1300)

trenutno ima fina cijena za Super flower 1200w Leadex platinum

Moj kolega ima to Super Flow 1200. Odlično napajanje.

Flower je cvet :) a simbol firme je leptir. Ali i svakom slucaju,imaju odlicna napajanja pri vrhu sa kvalitetom

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

ja kad sam uzimao tog leptira 1600w bio je jeftiniji i od EVga 1300 i CM v1200, ali je problem sto ga je tesko naci, cim se pojavi razgrabe ga. Svakako posto je jeftiniji odlican je izbor naravno bolji od oba gore pomenuta, ali opet kazem tesko dobavljivo, ne znam gdje je uspio naci i ova dva (V1200 i Evga 1300)

trenutno ima fina cijena za Super flower 1200w Leadex platinum

I sad je jeftiniji 1600W leptiric gold, kod naseg najpoznatijeg madjara (ako su mu azurne cene u oglasu, sad sam bacio pogled)

Poslednja izmena:
ja mislim da ga nema, jedino da mu je ostalo negdje na stanju, ali cisto sumnjam. Obicno treba mu poslat poruku posto se dostupnost brzo mijenja. Ovdje gdje oni nabavljaju sad nema u ponudi, generalno ova bolja napajanja se i ne mogu naci u domacoj ponudi.

Unormalila se cena malo i odmah se ulaže u hardver... [emoji23]
Pre desetak dana bila kuknjava... [emoji4]

Nema ga leptir gold 1600, ja sam hteo da uzmem ali bapisao da nena i da nije dobavljivo jer ga nema kod dobavljaca

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

... generalno ova bolja napajanja se i ne mogu naci u domacoj ponudi.

Ovo je naša realnost, a ne vidim zbog čega je tako. Ako već postoji potražnja, a mi smo dokaz da postoji. U posljednjih godinu dana ekipa sa foruma je uzela 50+ napajanja i najveći dio toga je sa strane.
Jasno mi je zašto se kalkuliše sa karticama. Imaš 7-8 mjeseci da je izbaciš iz radnje i već onda počinje "čekanje" novog modela. Ali napajanja, pa tu je rok prodaje cc 5g. Zar je i to malo?

Ne znam mislim da vecu zaradu imaju na Raidmax-ima Lc powerima i slicnim kad nema ovi kvalitetni, onda narod uzima daj sta das, dosta ljudi je gadljivo na "stranu" garanciju i uzimaju samo domace, bez obzira sto je raidmax. tu oni vide priliku, uzmu Raidmax na Kilo i valjaju ga po dosta visokim cijenama.

Bas tako

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

'Ajmo opaske. ZA i PROTIV? Zašto da kupim ili ne kupim, i koju da odaberem (za sada samo za ZCash)???
GIGABYTE nV
MSI nV

Dodas jos love i uzmes 6GB model sad ces skuplje platiti, ali ce ti se to vratiti nekad kad budes rasprodavao kartice. U tome periodu u kome budes kopao visa ti je zarada na 6GB modelu. Razliku u cijeni ces vratiti kroz mining, a plus kad budes rasprodavao 6GB otice za dana dok te 3Gb kartice ni sada nisu nesto pozeljno kod gejmera.

Ako ces bas uzimati ja bi taj gigabyte, mislim da je @mica uzeo kaze da je dobra za zec-a

GA 6GB mi je min. 30e skuplja od 3GB i to mi je u startu 300e više. Predlog ti je dobar i konstruktivan tako da ću razmisliti o 6GB modelima. Nekako mi ovaj GA izgleda naj krštenije/cena...
Iskreno se nadam da će se mining sa nV omasoviti i biti podržan kvalitetnijim minerima.

Sent from my 8079 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno