Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

16.10.2, 16.9.2. 16.11.5 - ne vidim ja tu razliku isti je djavo, na svakom radi pa radi. Moze da ti se zadesi da u tvojoj kombinaciji ploca/driver/karta/extender nesto zeza, ali jako retko je to driver

Evo raspakovao sam ASUS 480 8G strix i nema sta da se kaze SAPPHIRE je patuljak prema ovoj, ovako adhok mora biti i hladjenje bolje, mislim da ce biti greota da je bacim pod vodu, kad i ovako bi trebala da bude ladna ko spricer, jedino sto me kopka dali bi manje trosila ako bi bila na temp 15 stepeni. Marko, znam da je glupo pitanje , smem li da diram stiker na srafu za gpu, kopka me hladjenje mem i da li su stedeli na pasti . Sad cu da je pustim na sobnoj i da vidimo kolko ce da oladi. Stvarno nemam reci, ovo je vrh, nikad nisam favorizovao ni jednog proizvodjaca , ali mogli su da stave dual bios i moram da pogledam kolika je razlika u protoku ventova jer je ovde 9 ana SAPPHIRE 10 stim sto su ovde tri devetke :-devil-:

:-devil-: Karta nema sta ,10 stepeni hladnija od safira

Evo raspakovao sam ASUS 480 8G strix i nema sta da se kaze SAPPHIRE je patuljak prema ovoj, ovako adhok mora biti i hladjenje bolje, mislim da ce biti greota da je bacim pod vodu, kad i ovako bi trebala da bude ladna ko spricer, jedino sto me kopka dali bi manje trosila ako bi bila na temp 15 stepeni. Marko, znam da je glupo pitanje , smem li da diram stiker na srafu za gpu, kopka me hladjenje mem i da li su stedeli na pasti . Sad cu da je pustim na sobnoj i da vidimo kolko ce da oladi. Stvarno nemam reci, ovo je vrh, nikad nisam favorizovao ni jednog proizvodjaca , ali mogli su da stave dual bios i moram da pogledam kolika je razlika u protoku ventova jer je ovde 9 ana SAPPHIRE 10 stim sto su ovde tri devetke :-devil-:

cooler2.jpg

Dovoljno je pogledat ovaj hladnjak i zakljucit da je asus bolje ohladio gpu od sapphire-a, e sad da ne bude sve tako bajno i krasno mislim da su mogli bolje ohladiti memoriju

cooler3.jpg

Znam video sam te slike, ali ono sto sam video dok hladim safirke mem se manje greju nego kod 280x

Moze li se popraviti zujanje zavojnice na karti i da li je to uopste isplativo raditi ako moze?

Velika vecina karti sada ima taj problem jer po oglasima uglavnom su karte iz rudnika tako da ja kupujem samo novo

meni se nije desilo nikad da karta prozuji,doduse mazio sam ih vise nego kolege,al opet nije prozujala neka kolko se secam
ova moja je skoro nova i nemoze se reklamirati kazu

ed8c84ab6f3dcb4078b713d6a1499a13.jpg

Stigao fan za manje od nedelju dana [emoji122]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bravo:) jesi li se obratio direktno proizvodjacu?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

@fingon82 Da, da, dirketno proizvodjacu. Okacio sam pre par stranica prepisku sa njima.

@Kapuero Vracam, naravno. Javljam koliko ce to kostati.

Pitao sam ali izgleda da nisam pitao dobro, pa ću ponovo. :) Naime, na koliko overklokujete RX470 Hynix memoriju? Na kom kloku Vam radi za ETH?

Poslednja izmena:
Nemas potrebe toliko da natezes, ja recimo drzim memoriju na 1898. Nije poenta nategnuti dokle ide...

Ok. Meni radi na 2000. Nadam se da nije mnogo. Daje tu negde oko 28.6.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Vrhunski rezultat. Vecina nece preko 1900. Da li je mnogo ne zna se,koliko znam ni jedna ne ocitava temperaturu mem cipova. Guraj pa dokle stignes :)
Imas strix-ove 470?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@forum1nick I to su se otvorili lepo za postarinu - 50.5 USD pise na samoj koverti. Zato je i stigao tako brzo

@Fingon82 Malo koji Strix 470 hoce preko 1900, 2000 je misaona imenica :). Pojavile su se Strix 470 sa elpidama, one mogu sigurno na 2000, ali opet kazem nije vedno cediti karte. Na Asus Strixu 470 4gb je temperatura pcb-a vec preko 100c, na leto ce biti interesantno.

Poslednja izmena:
Pa to sam i napisao,1900 je realni domet :) aj daj neki link za 100c pcb,bas me zanima? Naletao sam na 80-90 infoe

Merio kolega sa foruma pre neki dan, kaze 110c izmereno na pcb-u.

Vrh Dno