Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Zeznuto mi preko telefona da postavljam skrinove dok vizim na auto putu. Inace,rigovi su na dobro provetrenom prostoru,gde kao rashladno sredstvo koristim spoljnu temperaturu

Poslednja izmena:
Stisni S u mineru i vidi ima li Incorrect sherova

Space da je slikamo termovizijskom kamerom

Imam jedno pitanje u vezi asic Avalon 6 3.50 HT/s.Da li se isplati rudariti sa njim i koliko bi se moglo zaraditi?

Ne i nista... ne znam cemu ovakva pitanja kada se odgovor na njih jedino moze dobiti samostalnom kalkulacijom i gledanjem u kristalnu kuglu. Odes na neki od kalulatora za profitabilnost upises parametre masine koju imas ili zelis da imas i vidis stanje zarade po danu, nedelji itd.

Izbacio mi je neke lude cifre u koje ja ne mogu da poverujem,da li ima neko neki kalkulator?

Kako cistite prasinu sa rigova, i na koliko cesto to radite? Vidim da ovo retko, gotovo nikad niko ne pita.

Da li mogu da fenom izduvam prasinu koliko toliko? Imam fen koji moze da izbacuje hladan vazduh, zato pitam. Da produvam malo prasinu iz riga, karti, ploce itd.

Fen ti neće ukloniti prašinu. Ima suviše veliki otvor da bi genetisao dovoljnan pritisak za uklanjanje prašine.
Imaš za te stvari kompresovani vazduh u spreju. Cijena je oko 4€ za 400ml.

Rig u gepek i pravac pumpa. Kompresor keva :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fen ti neće ukloniti prašinu. Ima suviše veliki otvor da bi genetisao dovoljnan pritisak za uklanjanje prašine.
Imaš za te stvari kompresovani vazduh u spreju. Cijena je oko 4€ za 400ml.

Tnx, nasao vec na netu ;)

Poslednja izmena:
Koliko često čistite ? Znam da je individualno ali otprilike?

ja kad nešto crkne pa moram da ugasim rig :D

Haha... Nema odmora za tvoj rig... [emoji4] Skuplja se brzo prašina...

@joca89 ja zimi ne cistim nesto precesto jer se i manje prasine hvata. Evo recimo ispirio sam masine negdje u novembru i za sad nema prasine na vidiku tako da ne vjerujem da cu ista dirati do februara, a ljeti sam znao i svaka dva mjeseca, mozda i manje dok nisam klimatizovao prostoriju jer sam koristio propuh u svrhu hladjenja pa se bas brzo nakupljala prasina na aktivnim i pasivnim dijelovima kartica.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja sam ranije uzimao kod nas. U zadnje vrijeme ih nabavljam preventivno preko eBay. Duplo je jeftinije.

Uzimao sam samo USB. Mogu ti poslati link od ovih koje sam online naručivao. Neki izgledaju bolje, neki lošije (tanji pcb), ali svi mi rade posao jednako.

Bice sad USB extendera, kod naseg kolege na forumu, ali ne bi da reklamiram, ne znam ima li obicni ja sam sinoc narucio 15 komada.

Jos je jeftinije ako narucis sa aliexpressa...

Vrh Dno