Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Gde mogu da nađem extendere od 40cm? Trenutno sam uzeo obicne sata 25cm ali su mi prekratki, tj 2 bi mogla da dovate ali je taj sata kabel pljosnat pa ne mogu da ga izlomim toliko...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Znaci 3 puta 90 w to je 270w to kazem kad su rx 480 8gb undervolt-ovane ovako trose 390w + 3 puta isto 90w to je isto 270 recimo bez undervolta po testovima rx 470 8gb trosi 130w,e sad 270w + 270w je 540w sa undervolt bez undervolt je 390w + 390w to je 780 w + cpu intel i ploca i hard to je sve zajedno ne vise od 900w bez undervolta dok sa undervolt-om trose oko 700w dok kopaju i onda u cemu je problem da corsarir napajanje od 1000w ne moze da izgura nabrojane kartice?
Ja mogu da ti posaljem sliku dok moja rx 480 8gb kopa potrosnja ne prelazi 130w dok je gpu 100 posto opterecen...
Ti me ispravi ako gresim i napisi koliko to trose rx 480 i rx 470 pri rudarenju mozda ja nisam u pravu kad nisu undervoltovane ali undervoltane bi trebalo da mogu na 1000w Corsair bez problema....

Poslednja izmena:
lepo je to druze + + + = a u praksi... Izvinjavam se uz duzno postovanje...

@ picasso

de probaj ti da otkacis jednu kartu pa da pustis to da radi sa 5 cisto da vidis da radi, ja tih kartica nemam al imam 380-ice koje rade po 6 bez problema...

Pa ne kazem ja da sam 100 posto u pravu nema sta da se izvinjavas inace student-u trose 2 rx 470 i 2 rx 480 710w iz zida znaci da bi 3 rx 470 i 3 rx 480 trosile oko 1050w samo sto student kopa i etherium i sia zajedno a to trosi i vise struje znaci onda mu je ipak bolje da uzme napajanje od 1200w sa tim bi bio miran i moze da kopa sta hoce slucajno sam prelistao par zadnjih strana izvini ti :)...

goldi nacionalista :d :d

ccc pa sto ja teram onda dve karte na 700W, bas nista ne znam :p

@picasso, kako ti se pobnasaju asusi koliko daju?

Vi koji imate 6x470 karte probajte ethos (http://ethosdistro.com).
Neki tvrde da na Evga 1000w i ethos-u guraju 6x470 karte sa potrosnjom od 750w.

Pa da samo na ETH i lazu cim zinu svi racunaju ofrlje, ima onih sto citaju iz GPU-z pa se posle prave ludi...
Moze rx 470 da se smanji sa undervolt da se delimicno zrtvuje klok GPU i napon na istom, ali 6 na 1000W moze samo na ETH sve ostalo je za slikanje dok ne eksplodira, 6x bi bile na limitu u dual minu, naravno moze i da se to spusti ali zrtvujes klok koji je za dual mine itekako potreban, pa lupis klok 1000 i ima da trosi dosta manje

1000W za 6x470, to se ni ja ne bi usudio. Ustvari možda i bi, ali sa tuđom opremom. :)

stavi 5 na 1000w i jednu na napajanje od 400w koje ce da ti pokrece plocu hdd cpu ram.. i eto nemas problema :D
p.s citao sam da su se rx 470 najbolje pokazale za sada u miningu za eth dostizu cak 29mh sa modovanim biosom jel ima neko ovde 470 i kakvi su utisci jel isplatljivo ili nije?

Nije realno 29MH. Realno je 26-7. Poterao sam ja za slikanje 29, i to na vrh primerku karte, ali stabilno to nema sanse da bude. Mislim da je 26.5-27 realni max za 90% karti.

pa i 27 nije za bacanje za karte od 4gb nzm koliko mogu da poteraju od 8gb 470 mozda one idu do 29?

Da podelim rezultate sa novim bios-om . Potrosnja se povecala kao i temp.

pa i 28,5 nije lose za 4gb, jesi je testirao na duze staze da nema problema sa zakucavanjem,pucanjem drajvera itd?

Za 4gb je odlicno, mora da se doda napon kao sto se vidi iz prilozenog i onda nema zakucavanja. Ja sam oborio napon i klokove zato sto je veca potrosnja i zagrevanje.

ma da stigao je da lupi print screen, njemu dosta :)

:DDDDDDDDDDDDD

Inace sa ovim rom-om na drugim forumima guraju i 29Mh danima bez zakucavanja.

A i realno mene zanima samo optimalan odnos a ne ovi max brojevi ovo je cisto zbog ega :-devil-:

Poslednja izmena:
Uglavnom da :D , da ne spamujem vise temu zbog kaznenih poena. Uglavnom kod mene je nekih 27Mh i 65°C na 1050/1930

meni samo nije jasno zasto silite rigove sa tom 6-tom kartom koja uvek pravi problem, kad sa 5 karti sve radi iz prve i NIKADA nema problema

Jel ima neko RX470 Saphire Nitro+ 4GB GDDR5 , koliko ide eth hasrate stock I koliko moze da se dogura sa kojom potrosnjom?

Nazad
Vrh Dno