Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

A šta koristite za risere kad je u pitanju x16 slot? Jel i tu treba riser sa napajanjem?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako neko ima da proda Usb 3.0 Riser 16x to 1x neka mi posalje poruku..

Da li je neko podesavao bios za RX 470 karte? Nisam ranije modovao bios, pa pokusavam da shvatim ovaj deo: "Using Polaris Bios Editor open your bios, copy/paste the 1500 strap timings to 1625, 1750 and 2000". Pokrenuo sam Polaris BIOS editor, ali ne vidim gde i kako da promenim ove tajminge za memoriju.

Koliko sam ja video na netu trebalo bi da samo tu vrednost tj. "value" kod 1500 prekopiras u ove ostale

valjda kopiras iz kolone 1500
paste u kolone veceg takta da pocinje sa 777
znaci da bi se osetio boljitak moram dici klokove memoriji,nebi to radio na stok
po meni je silovanje OC na 24/7

To je isto kao da sistemski ram tipa 1866 cl 9-9-9 zategnes na 2100 cl-8-8-8 ako je dobra memorija radice, moze raditi godinama nece joj nista biti. Da li je bas siljenje vrjeme ce pokazati :d

Za razliku od HeX editora Polaris editor je prelagan, zna bukvalno svako da radi sa njim.

Ako mem na kartici nema hladjenje onda i nije kao sistemska. Samo da ne bude kuknjave poslije kad pocnu karte da zabadaju :D

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Jel moguce da su nekako zakljucali Bios na novim kartama, da ne moze da se menja? Pre 2-3 godine sam 20 puta menjao bios na ovaj nacin nikad niej bilo problema, sad konstatno dobijame error message: Adapter not found. Probao sam sa vise verzija atiwinflash-a, pokusao sa integrisanom kao primarnom i nece.

Jel moguce da su nekako zakljucali Bios na novim kartama, da ne moze da se menja? Pre 2-3 godine sam 20 puta menjao bios na ovaj nacin nikad niej bilo problema, sad konstatno dobijame error message: Adapter not found. Probao sam sa vise verzija atiwinflash-a, pokusao sa integrisanom kao primarnom i nece.

pa jesi probao da otkljucas rom , komanda je -unlockrom 0
nisam ovo odavno radeo ali 0 bi trebal da bude broj kartice
izvadi drugu kartu iz ploce i flesuj samo sa jednom ...
sto to flesovanje moze da podje po zlu sa dve ili vise karte zbog nepaznje ne mozes ni da zamislis a kad mu stavis -f ima da uflesuje i u frizider...

Poslednja izmena:
Pokusao sam i tu komandu, dobijem istu gresku.

Pokusao sam vec sa najnovijom verzijom. Mozda ploca u mom racunaru nesto *****ava - Msi z97 krait, pokusacu direktno na rigu da promenim bios, tamo je Asrock h81 btc ploca.

Poslednja izmena:
Primetio sam vrlo nezgodnu stvar sa RX4xx karticama. Kod kopanja sa Claymorom sve je u redu, GPU je skoro stalno na 100% i sve radi kako treba. Medjutim, kada se kopa LBRY Wolfovim minerom, u mineru je hash rate korektan (155 za 480 i 135 za 470) ali GPU-z kaze da je gpu usage grozan, ispada da 50% vremena ne radi. U istom rigu imam i R9 280x i one rade sa GPU na 97% zakucane, i daju oko 130MHs sa Crimson 16.8.3 driverima. Probao sam i ove jucerasnje, situacija je ista. Ono sto je dobro u najnovijim, nema potrebe za potpisom drivera, odnosno prepoznaje i karte sa modovanim biosom.

Kolko natezanje za tih 160?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Resih problem sa flesovanjem biosa,problem je bio do ploce, na H81 BTC se normalno flesuje, ali je tu drugi problem :). Nakon promene biosa, kad restartujem komp, dobijem neku poruku tipa drajver i grafika ne funkcionisu kako bi trebalo.... Probao sam sa 16.8.2 RC4 I 16.7.3 drajverom,i isti je problem.Instaliran je Win 10 64 bit OS, racunam da bi bolje trebao da radi sa novom serijom grafika I drajverima neko stari dobri win 7. U bios Polaris editoru sam kopirao latencije prema uputstvu : Copy paste the 1500 strap timings to 1625, 1750 and 2000, nista drugo nisam dirao. Kada ponovo vratim stari bios grafika radi normalno i ne svadja se sa drajverima.

moras imati 16.9.1 driver i onda sve radi kako treba moze editovat bios i sve radi u fullu

Danas sam sklopio prijatelju masinu i imam par neresenih problemcica, koje planiram sutra da resim. Pa ako neko zna i voljan je da pomogne, slobodno neka napise da mi ustedi vremena i patnje. :)

Uzeo sam mu 4X Asus R9 380 2GB Strix OC, a rudarice ETH.

E sad, prvi problem je sto ne mogu clock ispod 950 mhz da pomeram. Kako to da resim, ranije nisam nikad imao taj problem.

Drugo, jel moguce da je voltaza zakljucana i da ne postoji resenje da se spusti malo? Moze power target ali na 99% vec obara clock.

Trece, claymore ili genoil? Probao sam claymore prvo ali izbacuje problem u kreiranju DAG-a jer je memorija 2GB. Genoil sam probao ali daje 18,8 mh/s i ne reaguje na promenu clocka i memorije.

I ako neko moze da okaci .bat file za te 2gb verzije, posto nisam imao susreta sa tim kartama.

1. Ja na 4gb strixu nisam uspeo core da spustim ispod defaulta, mislim da je zakljucan
2. Voltazu mozes da mu spustis sa GPUTweak 2, ja sa AB nisam mogao
3. Moze i Claymore samo u .bat dodas sledece pre pokretanja minera :
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

Vrh Dno