Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Dve r9 290x underklokovane,undervoltovane,na jedno napajanje Silverstone Strider 700w? Hoce moci da ih pogura?

Polako ulazim u ovaj svet kriptovaluta, dosta toga citam vec godinama ali sam sve vreme mislio da je ne isplativo i evo sad odlucio da pokusam pa gde pukne da pukne.

Napravio sam sledeci set up.

4 x Sapphire rx 480 Nitro
AsRock H81 btc pro
Kingston HyperX 8gb
Intel G1840
Patriot Blast 120gb
Raidmax Rx-1000ae-b

Napajanje je GOLD plus, znam da moze da gure ove 4 grafike i koliko sam video svi uglavnom prave RIG-ove sa po 4 grafike, interesuje me da li ova maticna moze da izgura jos 2 ovakve karte ako dodje do kasnijeg upgrade-a. Ovo je trenutno najbolji izbor u EMMI-u, sto se tice napajanja jer imaju samo 3 razlicita kilovatna napajanja..

Za kraj sta mislite o set-upu da li treba nesto promeniti, dodati itd, takodje me interesuje gde mogu da nadjem one extendere za grafike, nisam video da ih ima u EMMI-u ili nekoj drugoj prodavnici.
Za pocetak bi kopao ETH jer je najpopularniji trenutno a za kasnije bih video sve zavisi od razvoja situacije. Hvala Vam na odgovorima i sugestijama unapred :)

Dve r9 290x underklokovane,undervoltovane,na jedno napajanje Silverstone Strider 700w? Hoce moci da ih pogura?

ja se ne bih usudio, imam jedan rig sa 290x i karta kad je na 1.05v na eth-u trosi oko 200w, ali u nekom trenutku ceo rig povlaci oko 1140W iz zidai onda se vraca na ~ 900w, sto ce reci da karta moze da povuce cak 280w

ja se ne bih usudio, imam jedan rig sa 290x i karta kad je na 1.05v na eth-u trosi oko 200w, ali u nekom trenutku ceo rig povlaci oko 1140W iz zidai onda se vraca na ~ 900w, sto ce reci da karta moze da povuce cak 280w
Cek...imas dve karte koje povuku iz zida 1140w???

Aha...koji su ti klokovi? Ovde je jedna 290x a druga obicna 290....

290x je gladna struje,
koja su ti podesavanja i klokovi za 290x

Gladnija od 7970 Lightning?

Na ethu moze samo je dobro undervoltuj podesi afterburner da taktovi ne setaju i spusti taktove posto hawaii kartice sa spustanjem taktova obaraju i napon pa samim time ide i potrosnja dole.

Pa kontao sam na nekih 900/1250 i napon koliko god moze dole,tipa da bude stabilno...

Ja imam 2 x Saphire 290tri-x i vuku oko 650w- 700w od zida, pre nedelju dana su bile iste tri u rigu i oko 950w je bilo potroshnja . ( ceo sistem troshi toliko, maticna, ram.... )
Claymore dual ...
ETH = 64 Mh/s
DCR = 9XX Mh/s
Core clock = 1100
Memory clock = 1300

Poslednja izmena:
vlatko spusti to na 900/1200 i napon kolko da i ima da trosi 530w
znas kolko uglja mora da se spali za taj kusur :)

spustaj i dizi taktove na gpu engine i memory i nadji se u kordinatnom sistemu kriptovaluta,gde ti daje dobro a malo da trosi,
kod mene 380ke 4gb na 860/1489 daju 21.3 a trose vrv 120w,mozda i manje,ceo sistem sa 4 nebi trebo vise od 600w
a pravi 3x380 i 1x280 80mhs

Poslednja izmena:
5 komada 380 na 850/1500 -70mv 750w iz zida na eth

Puno nesto kod tebe vojkane u mene 4x380 sve isto 850/1500-70mV =540w ispade da tvoja dodatna kartica vuce 210w sto ne moze biti.

R9_380x4-6da5c0.png

@Prisic
To ce na tom djubretu od napajanja da radi samo na ETH cistom, pokreni lbc , dual mine ili sutra nesto novo ima sve da se zadimi

@Prisic
To ce na tom djubretu od napajanja da radi samo na ETH cistom, pokreni lbc , dual mine ili sutra nesto novo ima sve da se zadimi
Hvala na sugestiji, sta predlažeš da uzmem? Računao sam da ako je 1kw napajanje i ima 80 gold plus sertifikat mora da valja bez obzira na ime.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nije djubre od napajanja bas toliko najvece djubre su kineska no name napajanja lc je kao klasu iznad znaci djubre klasa 2 Vojkane izvini sto ti ovo kazem za tvoje napajanje ali stvarno treba podhitno da ga zamenis nekim krstenim napajanjem ne bi stavljao 5 komada 380 na to napajanje ni da mi neko plati...
Corsair je medju najboljim napajanjima ali je i dosta skupo ali ima i drugih kvalitetnih Antec,Fractal Design,Evga itd.

Hvala na sugestiji, sta predlažeš da uzmem? Računao sam da ako je 1kw napajanje i ima 80 gold plus sertifikat mora da valja bez obzira na ime.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

u srbiji nista nema normalno i povoljno, ljudi uglavnom uzimaju corsair RMI/RMX 1000w, Zelman 1200w, itd iz HU

Koliko ima garanciju i daj da vidimo detaljne specifikacije i normalno uzimaj samo od svercera iz Madjarske ovde odavno nema nista normalno sto se tice napajanja mnogo slaba ponuda....

Nema trenutno CM 1250w u HU
Ima Corsair RMI 1000i za 185e
Zalman ZM1250 Platinum 1250W za 265e

Bilo je Zalmana 1200w povoljno za 177e al nema ga vani vise na stanju

vecina guraju corsair rudari jer moze da isporuci i vise od deklarisane snage

I najvaznije corsair ima svoj softver preko koga detaljno mozes da pratis napone potrosnju takoreci sve nemaju to bas sva napajanja....

Ja kupujem Enermax Lepa Max Bron 1000W, komotno tera 4xr9 380... Kosta 110e...

Enermax Lepa max bron 1000w to ne postoji?
Na netu pise samo Lepa max bron 1000w znaci Lepa ga proizvodi ne Enermax?
Ako si gledao testove i tera onda ekstra :)
Dzabe je za 110eura napajanje od 1000w.....

Nisam gledao testove gledam ga kod mene u rigovima...

Los vam taj setup za 380 ke:)

U cemu je razlika izmedju Corsair RMi1000i i RMX1000x? Vidim kolega od gore ima Corsair 1000i, a kod madjara ga nema, da li i RMX1000x ima takav program za ocitavanje potrosnje?

Vrh Dno