Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Inace kopam sve zivo :D eth,etc,lbc,sc,xre,vtc.... nesto ubodem ali vecinu promasim :( nikako da se sinhronizujem sa trgovcima :D
Sa Gainwardom sam prezadovoljan ... konkretno gtx750ti GS ... recimo lbc oko 310M i trose oko 340-360w iz zida sve zavisi od temperature (6 komada)
Sobna 30 a karte izmadju 51-53 C ... 1333-1345 Mhz kako koja.... Seasonic gb620w bronza... odavno i mene i sebe otplatile......
Evga mi je ubedljivo najbolja ali mi je tesko doci do nje, uglavnom preko ili amozon varijante... Asus me vise puta razocarao Mhz pri dnu a najtoplije...
Msi mi se svidja zbog temp. i ati i NVidia....gigashit jedino izbegavam mada sam imao gtx750ti i R9 380 i sa srecom ih se resio :D

nekih 30w po testovima. 130 vs 160 ili 150 vs 180, zavisi od sajta
nitro 220€ u UK

Ja svoje nitro 250€ platio,iz Austrije... još da dođu hahaha

Poslano sa mog MI 4LTE koristeći Tapatalk

vtx 290 non referentne, isplati li se za 210e sa nasom garancijom?

s.aliexpress.com/2Avq6VJb

Što se mene tiče bolje je dva napajanja od 750w nego jedno od 1000w po istoj ceni. Rig od 6 karti, manje drugog hardvera i lakša kontrola rigova. Praktično simulacija dva raila i ukoliko crkne jedno napajanja moći će da radi bar pola riga. Ti beše ne voliš powered risere? Sa ovim ćeš morati.

Poslednja izmena:
Jel jos neko ima problem sa Seasonic-vim PCI-e kablovima, sad mi se jos jedno istopilo i to na PSU-u konektor, a napajao je samo MSI 1070 bez dizanja napona, jos sam proveravao kabal se uopste nije grejao kao ni konektor, jedva sam ga iscupao iz napajanja kad je garfika krenula da se spucava, cak je i jedan pin na grafici poceo da topi jer je sva struja krenula preko trece zice od +12v

Opet sam pisao seasonic-u i sad im trazim 4x cabla da ima i u rezervi, sad i vise nikad seasonic

Pogledajte prilog 206238
Isto se to meni desavalo i izgorela 3kom Chieftec od 750w...pa sam otvorio napajanje prevezao direktno zice na rednu i sad nema problema

Sent from my MX5 using Tapatalk

Ali onda gubis garanciju

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ljudovi problem:

Vec duze vremena mi se jedan rig restartuje, pa onda kao nece da vidi sve kartice , u pitanju je AsRock H61 BTC Pro ploca sa naravno 6X7950 dva napajanja CM M2 1000w (koje tera plocu, hard i 4x7950) drugo je CM 750W koje tera preostale dve kartice.
Jutros u tu plocu flesnuo najnoviji bios i onda od tada prijavljuje da nisu molexi upodeni u plocu i nece da butuje racunar iako molexi jesu ubodeni, kontam verovatno je riknula ploca... Stavio novu AsRock H97 Anniversary i tu se ponovo desava da ploca ne vidi sve karte sad kao radi sa 5 kartice ali su samo 3X7950 na CM 1000w i sad pogledao u gpuz kad ne lezi vraze naponi na 12V su redom po karticama 11.81 , 11.56 , 11.12V to je dakle dolazni napon u kartice i to na tri, kolki bi bio da su 4 ubodene samo mogu da razmisljam i kontam mozda je to napajanje uzrok problema i nestabilnosti a na kraju i riknjavanja H61 ploce....
Ovu H61 sam probao i na drugo napajanje i isto se ponasa , prijavljuje da nisu ubodeni molexi tako se od nje verovatno rastajem (u garanciji je Madjarskoj) a CM M2 1000W je u domacoj, misljenja iskustva???
-Naravno svaku od kartica koje ne prepozna H61 ploca kad odensem i ubodem u moj desk racunar odmah radi normalno...

4x 7950 na LBC moze na stocku da povuce 1200W, mereno iz uticnice, ako se undervoltuje trose 900W, proveri da ti se neki kabal/spoj ne greje, sto se loce tice da li ti je gpu u slotu ili svi na extenderima?

Ta ploca je stara 11 meseci i do sad je radela sa svim kartama na extenderima... Probao da ubodem kartu u slot i nekad vidi kartu nekad ne, skroz random se ponasa... Napominjem od kad sam flesnuo zadnji bios prijavljuje da nisu ubodeni molexi, probao i sa drugim napajanjem isto... Mislim da je riknula zbog ovog CM jer obara napon a kao sto znamo dok pada napon raste A... A A topi i vari... :(

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Flashni ti ponovo bios u nju
To je boljka ovih ploca i eventualno promeni napajanje i extendere

@nesicu
7950 na Lbc NE mogu da povuku 300w max povlace oko 200w provereno jedino ako ti je napajanje lose, meni rade 5x7950 na Cm V1000 bez problema

Poslednja izmena:
Ja pucam na extendere.

Ja sumnjam da je do napajanja jer sam i ja imao slične simptome. Tek kada sam izmenio napajanje ne drugi rig koji je radio preseliše se i simptomi. Meni je crklo EVGA G2 od 1000W. Da li je ploča crkla nemam pojma jer si je ipak i flešnuo ali bih ja prvo na tom rigu probao neko ispravno 1000w napajanje i gledao kako se ponaša.

Nisam razumeo ono da kada napon pada raste A. Šta je A? Jačina struje? Zašto bi ona rasla kod izvora napona kome pada nominalni napon?

Koji ekstenderi kod dva napajanja, powered ili unpowered?

Poslednja izmena:
A je Amper (jacina struje) i kad potrosacu pada napon on i dalje pokusava da se napoji odredjenom kolicinom energije i tad raste A ...
Extendere od uvek koristim bez molexa...
Izmenjao ceo set znaci samo su sotale grafike, ploca i napajanje, stavio nov HDD, novu plocu, procesor i DDR...

Poslednja izmena:
@fenix, sace me teras da idem do riga, ceo rig trosi iz uticnice

A (amper) x U (napon) = P (snaga u W)

Ako konstantno imas potrosaca od 120W, tj.10A x 12V = 120 W , smanjuj napon i vidis da moras da povecavas struju (A)

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Probaj ti to pa mi javi, to nema nikakve logike. Za taj zakon održanja snage u strujnom kolu kod koga je potrošač sasvim ispravan a struja raste kada pada napon prvi put čujem u životu.

Probaj sa sledećom osnovnom formulom u elektrotehnici:
I=U/R pa javi šta ispada kada se smanjuje napon.

P. S. Kompjutersko napajanje je 'relativno' konstantan izvor napona a ne struje ili snage. Za konstantan izvor snage takođe bi mi bilo prvi put u životu da čujem.

Poslednja izmena:
a koliki ti je R, ovamo ti je P konstantno a ovde se R menja zagrevanjem , nego da se ne pravim pametan mnogo ima pametnijih ljudi ovde pa neka razjasne ako ih ne mrzi

Ako se R smanjuje što ne isključujem ali smatram malo verovatnim i voleo bih da čujem objašnjenje onda bi mogli biti u pravu.

Da ne ulazimo u debatu , vec je 100 puta objasnjeno, pitanje:

dali je mnogo, uopste dozvoljeno da padne napon na V12 grani za ~1V???
ako jeste onda napajanje vise da odrzava stabilan sistem i zato puca rig, to sto je H61 prestala da vidi kartice, znaci uopste ih ne prepoznaje kao uredjaj koji je uboden u nju to je verovatno posledica padanja napona takodje, vidite stavio sam ganc novu H97, nov HDD, NOV DDR, ceo set novih extendera, kartice provereno rade ali napon i dalje pada i evoje ni ova H97 nece da radi sa 6 kartica, sutra cu da stavim novo napajanje od 1000W pa cu da vidim onda kolika je stabilnost i dali uopste hoce da radi sa 6 kartica...

Ja mislim da je 1V mnogo. Mislim da je ok da probaš to drugo 1000w pa javi rezultate.

P. S. Da ne ulazimo u debatu je ok, ja samo želim objašnjenje, priznajem grešku ako sam je napravio i neko me demantuje.

P. S. 2 Verovatno je i suvišno da preporučim da kod dual psu setup-a izbegavaš unpowered risere jer na grafi mešaš dva izvora napajanja.

Poslednja izmena:
ma ne radi nikako nija bitan napon na kartama , klok ili slicno inace da poguram tvrdnju da sa padom napona raste jacina struje :
kao sto se vidi u ova tri slucaja su sa padom napona rasle A i padao napon na GPU...

Poslednja izmena:
evo kod mene kako je, dok je bila na drugom napajanju terao sam je na -146mV (12V grana mi je bila veca nego sad) sada na ovom napajanju jer je manji 12V napon teram je na -118mV, preko toga puca mi rig

Pogledajte prilog 206489

5% je tolerancija, ali napon se meri unimerom, ne gpuz-om

Nego gde ti to ploča prijavljuje za molexe? Ja ih nemam ubodene i ništa se ne buni

Flashni ti ponovo bios u nju
To je boljka ovih ploca i eventualno promeni napajanje i extendere

@nesicu
7950 na Lbc NE mogu da povuku 300w max povlace oko 200w provereno jedino ako ti je napajanje lose, meni rade 5x7950 na Cm V1000 bez problema
Kako si to spojio? Mislim i na pcie konektore i na ekstendere

5% je tolerancija, ali napon se meri unimerom, ne gpuz-om

Nego gde ti to ploča prijavljuje za molexe? Ja ih nemam ubodene i ništa se ne buni
Pa ako budes flesnuo 1.4 bios i tebi ce da prijavljuje... Nego el mozes ti da mi das tajvtvoj bios od asrock h61 btc pro???

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno