Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Odlicno napajanje, imao sam prilike da ga cujem uzivo jako je bucno.
Ako nije vec prepravljano ima zezancije da se to izvede. Za ovo znam da mora da se preveze nesto pinova da bi ventovi radili.

^^ nema veze sto je bucno vazno je da vrsi posao, danas mi javio decko da moze da mi don ese ispalo me oko 70-75 evra, videcu kakvo je kad stigne, nije nista prevezivano to cu ja da se zanimam kad stigne

Kupio jednu power Color R9 380 PCS 4g, malo djubrence sa malim RUZNIM ventilatorima ALI lagano se ne cuje kad radi i lagano odrzava u desku temperaturu od 70C na 900/1450 na 925mv... Zadovoljan...

Kolege, treba mala pomoc. Prihvacena mi je reklamacija r9 280x, i mogu da uzmem drugu grafu u vrednosti od 32.500 din, ako treba, mogu malo i da doplatim. Sta biste vi uzeli, tj. koji model r9 380(X), od 4 GB?

Kupio jednu power Color R9 380 PCS 4g, malo djubrence sa malim RUZNIM ventilatorima ALI lagano se ne cuje kad radi i lagano odrzava u desku temperaturu od 70C na 900/1450 na 925mv... Zadovoljan...
Moja radi na 850/900 0.850v ,ventilatori rade na 45% 1900-2000RPM(ne cuje se).Temperatura je trenutno 64 ide do 67 ali ne prelazi.Na ETCu baca 21,4MHs.

Poslednja izmena:
MSI 380 moze da se spusti napon preko Afterburnera, do -100mV, meni tako i rade, na eth/etc 800/1500, -100mv, ne prelaze 60c ventilatori od 30-36%

S obzirom da u glavnom kompu imam Asus strix r9 380, njoj moze da se smanji napon preko GPU Tweak II, ali ne i frekvencija GPU i mem :) (990 MHz i 1425 MHz), da li se sudara sa drajverom, ne znam. Ovako kopa ETH (16.2 MHash) na 62c (power temperature 68c), fan speed 47% (1630 rpm), napon -100 mV, sto program ocitava od 1023 do 1046 mV.
Sama u otvorenom kucistu.

@storm
uzmi si preporucene MSI kartice, mislim da su najbolje, najozbiljnije im je hladjenje to je definitivno...
Ja sam uzeo ovu PCS zato sto mi je dosla sa garancijom za 20k...

Testirao sam kartu i ima razlike u temp ~4C tako da ipak spusta napon iako gpu-z i hwmonitor ocitava 1.2V
Hvala svima na pomoci :)

Rekoh ti ;)

@Zex, gde si nasao za toliko, oglasi polovna?

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

S obzirom da u glavnom kompu imam Asus strix r9 380, njoj moze da se smanji napon preko GPU Tweak II, ali ne i frekvencija GPU i mem :) (990 MHz i 1425 MHz), da li se sudara sa drajverom, ne znam. Ovako kopa ETH (16.2 MHash) na 62c (power temperature 68c), fan speed 47% (1630 rpm), napon -100 mV, sto program ocitava od 1023 do 1046 mV.

Da sam sebi odgovorim, kopa 16.2 Mh/s zato sto je bio - li 10, kada sam ubrzao na -li 1, onda kopa 19.7 Mh/s.

Mislim da ce te MSI prijatno iznenaditi kako po pitanju nize temperature, tako i po pitanju mogucnosti kontrole napona, GPU i mem takta. Sa MSI 380 nema potrebe da spustas kartu i da ides ma 16.2MH/s vec ces uz bolje temperature imati 21MH/s

Ako je Elpida memorija malko manje, meni ide ~19Mh/s

^^ nema veze sto je bucno vazno je da vrsi posao, danas mi javio decko da moze da mi don ese ispalo me oko 70-75 evra, videcu kakvo je kad stigne, nije nista prevezivano to cu ja da se zanimam kad stigne

Javi kako ispadne, i ja mogu do jednog.

Poslednja izmena:
Jel jos neko ima problem sa Seasonic-vim PCI-e kablovima, sad mi se jos jedno istopilo i to na PSU-u konektor, a napajao je samo MSI 1070 bez dizanja napona, jos sam proveravao kabal se uopste nije grejao kao ni konektor, jedva sam ga iscupao iz napajanja kad je garfika krenula da se spucava, cak je i jedan pin na grafici poceo da topi jer je sva struja krenula preko trece zice od +12v

Opet sam pisao seasonic-u i sad im trazim 4x cabla da ima i u rezervi, sad i vise nikad seasonic

Pogledajte prilog 206238

Poslednja izmena:
Jel jos neko ima problem sa Seasonic-vim PCI-e kablovima, sad mi se jos jedno istopilo i to na PSU-u konektor, a napajao je samo MSI 1070 bez dizanja napona, jos sam proveravao kabal se uopste nije grejao kao ni konektor, jedva sam ga iscupao iz napajanja kad je garfika krenula da se spucava, cak je i jedan pin na grafici poceo da topi jer je sva struja krenula preko trece zice od +12v

Opet sam pisao seasonic-u i sad im trazim 4x cabla da ima i u rezervi, sad i vise nikad seasonic

Pogledajte prilog 206238

Bas cudno, ja imam Seasonic SS-660KM i do sada na 3 graficke nije bilo problema, doduse sve su isle sa 2x6 pincem.
Videcemo sutra kad mi stigne MSI 1070, ona ima jedan osmopinac.

Pogledajte prilog 206238
Imam ja 1050w ono i 6 pinci su mi bili sagoreli na 7950 undervoltovanim. I sada rade bez problema na istoj kartici vec 2 godine.

Ja kad vidim slike ovih konektora ja mogu da mislim samo jedno: LOS KONTAKT... Ili su pinovi na grafici tanki (mada mislim da bi tu trebao da postoji neki standard) ili se ove rupe na konektoru iz nekog razloga tokom upotrebe prosire....

pa to je seasonicov problem, niko se tolko ne žali na neka druga kvalitetnija napajanja

Hocu da uzmem gtx 1070 ... dvoumim se uzmedju Gainward Phoenix obican :D bez GS, GLH i Msi Gaming X ...
Dve bitne razlike... oko 100 eura Gainward jeftiniji ali ima samo jedan 8pin dok Msi ima 8+6 ......
Ostatak standardno Asrock h81 btc.... i Corsair HX1200i
Zanima me ako je neko probao neki slican model sa samo jednim 8pinskim... + jer mi je napajanje 4x2 pci-e konektori...
Dok recimo stariji model Corsair TX ima posebno svaki kabl za grafu... 6x 6+2
+ da li mi je hx1200i dovoljan za 6 x gtx1070 ili da uzmem jos i hx750i pa da ih podelim 4+2 ...

Vrh Dno