Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kad je dodatno napajanje kratkospojeno, ono radi stalno, tj. pali se kad dođe struja, tako da nema nikakvnih problema

a kako je meni napajanje od 500w sa grafikom samo i spajalicom pocelo da vrti kuler procesora,kontra mu struja krenula,od grafe kroz rajzer u plocu,do tad sam vec probao tu foru sa 5870 na 300w napajanju i radilo je,primarno je u oba slucaja bilo 600W-

a kako je meni napajanje od 500w sa grafikom samo i spajalicom pocelo da vrti kuler procesora,kontra mu struja krenula,od grafe kroz rajzer u plocu,do tad sam vec probao tu foru sa 5870 na 300w napajanju i radilo je,primarno je u oba slucaja bilo 600W-

pa zato sto ima vas sto rpzite napjanja, ploce, extendere... struja je usla kroz extender jer nije odsecen +12v vod!, zato vecina tako koristi USB extender jer je kod njih na svakom 100% odsecen

kod nekih novijih napajanja postoji ta smart zastita, gde sekundarno napajanje ukoliko vuce samo 12v (za gpu) samo se izgasi posle par sekundi.. valjda kapira da je neki kratak spoj u pitanju..

kako god da prespajas sekundarno napajanje, bilo adapterom, bilo spajalicom, pazis da sekundarno napajanje ima bilo kakvo opterecenje na ostalim granama.. ja sam to resio kacenjem hdd-a na sekundarno napajanje.. to tako radi godinama..

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zanimljiv info, dobro je za imati na umu kod dual psu. Imaš možda neki model kao primer?

Koliki je diff. za LTC i koliko dnevno $ donosi jedna 1060?

Greška, mislio sam na LBC

Ali koliko to bude u $, pošto nigdje ne mogu da nađem kalkulator za LBC

Hvala

Ja sam na rigu od 4 grafike stavio cak 3 napajanja od 700 i 730 wati tj duplo vise nego sto treba ...dok su bili 2 po 700W oba napajanja su bila konstatno vruca ili bas vrela a potrosnja ukupna u zidu 1050-1100 wati ..kad sam stavio trece sad su sva 3 napajanja ladna ko led a potrosnja ukupna u zidu 950 wati

Moze li se nekako spustiti napon na MSI 280x kartama? U AB mogu da spustim napon ali gpu-z i hw monitor mi ocitavaju 1.2V.

Poslednja izmena:
ja naso 2kw serversko za 100 evra, ponudio sam mu 2komada da mi proda za 160 evra :p

mnogo je to Marko , mnogo ;)

@goldi
Bice sad i grafika i napajanja za dzabe

nece skoro biti , nemojte se dzabe nadati

Moze li se nekako spustiti napon na MSI 280x kartama? U AB mogu da spustim napon ali gpu-z i hw monitor mi ocitavaju 1.2V.
To je to nmz ispod -100 napon da ide a to sto pise u gpu-z nije tacno. Uverices se i sam kad stavis merac :)

Hvala Apple, nesto sam se istripovao :D

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

jel bre feniksu trolujes me jel, napajanje je 2.8KW za 80evra

Gde to ima, hocu ja jedno :D
Pod uslovom da postoji neki tutorijal kako da izvedem 12v i masu, lemim profi, al nemam alat za merenje :D

Ima tuto, nasao sam valjda :p da IBM napajanje a blejd i to jedino da vidim sutra kad sam za komppom, cek prvo ja da vidim da nije ispala

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ako je napon smanjem mora pasti temperatura za 3-4C ako se to ne desi, napon se nije smanjio, za GPU-z ne znam ali meni na ove kartice koje sam imao svugde je registrovao pad napona nakon smanjenja (ako uspe)

selektuj u ab-u u monitoringu da ti ochitava i napone... on ce ti jedino pravi info dati.
1.2V shto pishe u GPUZ je samo broj koji govori neki okvirni def startni napon i u gpuz stoji uvek na 1.2.
kad stavish na -100mv u ab-u on load ce ti biti negde oko ~1.056v

Vrh Dno