Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Na ethu sam ih drzao skroz opusteno jer nije bitan takt gpu-a dok je ovde na LBC-u takt gpu-a sve.

pa i nije druze moj kod lbc je bitan tzv sweet spot, jer karta daje vise na manjem clocku :)

na ati -ju na pr karta baci vise na 900/750 ili cak 600 nego na 1020/1500

Kod mene nije tako dajem tw kome god hoce nek proba ima razni kartica i nijedna ne daje vise na 900/750 u odnosu na 1020/1500

Kod mene na eth daju 6 kartica par MH više kad se spusti na 850/1500 sa 980/1500, na 800 i niže već počinje da pada hashrate.

pusti on on prica za LBC...ja bi to cudo volio da vidim kao i neku sliku gdje on kaze da R9 280X daje 180MH/S

Hvala. Nadam se da je ovo potrošnja za LBC? Mislim, meni je <800W iz zida za 6 kom 380ica.

naravno LBC (wolf) zna da povuce ko scrypt na 2xx i 79xx grafama, za 380 ne znam ali i one vuku dosta vise, mada i dalje ima algova koji vuku vise

Da da lbc. Na 1000 mhz gpu daju 5% više i troše oko 100w više jer napon ide dinamički gore dole sa taktom (msi). Temp target 75, ventovi 800 rpm na prve 3 i 1000 na poslednjoj (za setup sa shota).

Poslednja izmena:
Jel ima neko R9 280X Vapor-X Tri-X?

Trebalo bi da je hladnjenje bruka ali koliko cujem zakljucana je voltaza? Jel postoji neko resenje preko VBE7 da se to spusti?

Imam ja 1100/1500 zakljucan napon 1.2v. Moze se spustiti ali mene je zezalo nesto, kazu da sam63 to moze srediti nisam ga pitao.

Hladjenje jeste vrhunsko nema sta cak i tako zakljucana rame uz rame sa drugim 280x koje su otkljucane

Poslednja izmena:
Drugar nesto jeftino nasao, $110 cini mi se.

Trebalo bi da se moze srediti, na 1.2V kontam da srce struju kao luda.

ja bi je uzeo za tu lovu svaki komad koji ima na stanju, vrhunska karta, ma guta struju logicno na 1.2v

I ja sam mu rekao neka pazari, trebalo bi u medjuvremenu da se nadje neko resenje.

A R9 280X Windforce 3X kakva je? Jel i njoj zakljucana voltaza?

BTW, sve 7950/70 i R9 280x su mi prosle kroz ruke sem GB WF3X i Vapor3X. Uvek te dve sam nekako zaobilazio. Verovatno jer ni jednu takvu drugu nisam imao u rigu pa se ne bi slagale. :S::p

Poslednja izmena:
Jel ima neko R9 280X Vapor-X Tri-X?

Trebalo bi da je hladnjenje bruka ali koliko cujem zakljucana je voltaza? Jel postoji neko resenje preko VBE7 da se to spusti?

Ja sam uspeo da je ispresavijam, na 1.1 radi al klokovi ne mogu da se diraju=nestabilnost...Ne greje se mnogo i kopa lbc 140 bez problema...Kupio je klincu da se igra, al posto se pokazao u skoli, tata se igra rudarenja :)

Poslednja izmena:
Jasno.

Na 1100Mhz baca 140LBC?

Znaci srce ali i zaradjuje. :)

Ko bi rekao da cemo u '16-oj gledati graficke sa kojima smo '12 rudarili bitcoin. :)

Kakvi su sad ovi novi "lepsi" usb ekstenderi, crni, zuto crni, svetlo plavi itd...? Koristio neko?

La jel ce taj drugar da ti uzme sve, nece da ostane tom prodavcu ni jedan komad?

Drugar je u Austriji i nasao je preko ebay-a cini mi se. Neki gamerski klan kao rasprodaje opremu. Reko' to je kopalo u nekom kamenolomu 3 godine min.

Jasno.

Na 1100Mhz baca 140LBC?

Ko bi rekao da cemo u '16-oj gledati graficke sa kojima smo '12 rudarili bitcoin. :)

Ima ja jedan rig sa R9 280X vapor-x tri-x. Odlicno rade, a i odlicno se hlade :) u poredjenju sa ostalim sapphire karticama, a i sa tom gigabyte windforce x3. Imam i njih, a i one su zakljucan. Mozda sam sa njima i najnezadovoljniji. Slabije kopaju od sapphire kartica, a hladjenje nikakvo.

Nego R9 280x vapor-x trix kod mena na LBC bacaju 136 MH. Rig sa 4 kartice vuce oko 1100 W :) temperatura kartica oko 65 stepeni. Poredjenja radi, sa gigabyte rigom muka oko odrzavanja temperature u rasponu od 70 do 74 stepena iako je rig na boljoj ( hladnijoj ) poziciji nego sapphire rig i jos su spusteni tatkovi.

Poslednja izmena:
Jasno.

Na 1100Mhz baca 140LBC?

Ja sam ocekivao da je to cao zdravo. Ali 2015. me demantovala...Medjutim BTC je izgleda cao zdravo za sada, pa se namnozili razni "developeri", "inovatori", nazovi kako god, i dali raji leba i igara, mining isplativiji no ikad i svi srecni... a 2016 sam napravio povrsinski kop sa tendencijom ulaska u okno na jesen :)

Naravno da je nebitna. Ustvari, oni to sada prave random. Čak kada naručujete najčešće ste i upozoreni da ne znaju koju varijantu će te dobiti na adresu.

Na ebay ponegde moze da se bira, pre kupovine odaberes duzinu i boju. I onda order. Tako da mislim da salju sta se naruci ali moguce ako nemaju onda salju random.

Kapirao sam da narucim na cg, tamo je do 200 eura sve bez carine i pdv-a, samo 1 euro postaru kad donese.

Narucivao sam xy puta i telefone (nove) itd i nikad vise od euro nisam dao.

Ako jos neko hoce neka mi javi, pa da narucim za sve. Jer meni trebaju min 60cm a ako naleti i 80 vrh

P.s. Ne bas 1.000 komada :D

Poslednja izmena:
Ima ja jedan rig sa R9 280X vapor-x tri-x. Odlicno rade, a i odlicno se hlade :) u poredjenju sa ostalim sapphire karticama, a i sa tom gigabyte windforce x3. Imam i njih, a i one su zakljucan. Mozda sam sa njima i najnezadovoljniji. Slabije kopaju od sapphire kartica, a hladjenje nikakvo.

Nego R9 280x vapor-x trix kod mena na LBC bacaju 136 MH. Rig sa 4 kartice vuce oko 1100 W :) temperatura kartica oko 65 stepeni. Poredjenja radi, sa gigabyte rigom muka oko odrzavanja temperature u rasponu od 70 do 74 stepena iako je rig na boljoj ( hladnijoj ) poziciji nego sapphire rig i jos su spusteni tatkovi.

Ja ima samo jednu 280x Tri-X, i na 960/1500 daje 118 mhs na LBC, neznam na kojoj je voltaži, GPUZ kaže 0,875v, što je nemoguće, to mi drugar sredio, temp ide do 65 C, al kad je napolju 35 i više

Skini bios sa gpuz, učitaj ga u vbe i videćeš napon

Nazad
Vrh Dno