Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nema tu šta da "ima ili nema logike". Tako je zapisano ponašanje karte u VBIOS-u (u zavisnosti od ASIC-a), kako bi se termalne karakteristike sa istim hladnjacima, zadržale u dozvoljenim granicama.

Poslednja izmena:
Hoces da kazes,da bios prepozna kvalitetniji čip,pa mu doda napona ,da ne bi bio puno hladniji od onog losijeg?

:D

Hoces da kazes,da bios prepozna kvalitetniji čip,pa mu doda napona ,da ne bi bio puno hladniji od onog losijeg?

Mora tako (ovo poslednje je samo posledica), jer ne želi da rizikuje da neki primerak ne radi na tom i tom naponu. Fiksno i automatski za sve čipove.

Uopšte ne razmišljate o tome koliko bi koštalo sve, pa i vreme, na proveru svakog čipa posebno, pa podešavaj svaki VBIOS za svaki primerak čipa. Mislim, postoje i takve karte sigurno, ali se one ne prave u milionima komada.

Već sam sto puta napisao, fabrički napon ne treba mešati sa najmilimalnijim naponom za rad, koji zavisi od silicijumske lutrije.

Poslednja izmena:
Dosadasnja praksa je pokazala da veci asic ima vecu potrosnju, veci potreban radni napon, vise se greje i vise se OC-uje...
U mom slucaju...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Poslednja izmena:
Ali i obrnuto - gpu sa većim asicom može bolje da se undervoltuje, nekoliko 7970 safirki koje imam, a imaju asic preko 70, rade na oko 900 MHz na ispod 1 volt.

Pa imam i ja takvih 7970 ali imam i 7950 ica koje imaju nesto nizi asic a rade na 956 mv

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Poslednja izmena:
Ja sam imao rekorderku,sapphire 7950 asic 84,7,kopala ltc na 0.94v 1000/1250.
Sto ce reci,ne da asic nema veze,nego da izgleda gpuz isti neocitava kako treba.

Zašto mi Asus GPU tweak ne dozvoljava da uradim undervolt na 380?
Opcija voltage je jednostavno disable.

I koja je normalna "radna" temperatura ovih kartica?

Poslednja izmena:
Koristi verziju sa diska koja stize uz grafiku..
***, disk sada jaje tu. Ko će znati koja je to verzija :)
Sa trenutnom verzijom mogu samo da podižem voltažu. Offset ne može da ide u minus?!?

Poslednja izmena:
Sigurno da radi,ali i sigurno da ga ne "trpi" svaka ploca.

za te pare se moze kupiti polovna ploca sa 4 pci-e....ako je starija sve sa cpu i ramom

Pitam informativno, a i mora da je to dosta jeftinije na stranim sajtovima

Pa to, i meni izgledalo zanimljivo jer nikad nisam video nesto slicno. Niti mi je jasno kako ce to win da prepozna

to sa ebay-a NE stize, ali s obzirom na cenu btc pro ploca NIJE isplativo

ovo meni ima samo smisla za ploce sa jednim pcie ili eventualno 2-3...za ploce sa 4-6 nema jer ne verujem da to moze da sljaka + sto treba staviti i KW na tu masinu :)

dobro je za ljude koji imaju neki stariji komplet neka mini itx ploca sa 1xpciex 16 i recimo jednim pci-e x1 uz ovakav adapter mogle bi se staviti 4 karte.
Ovo stavljati na plocu sa 4 ili 6 slotova i nema bas smisla treba napjanje od 2 kw :)
Sve kad bi recimo H81 BTC pro ploca podrzavala ovaj adapter znaci moglo bi se staviti 8 kartica - trebalo bi nesto bas mocno da to napaja a sklapati 2 napajanja i ovakvu budzevinu uhhh trebalo bi dosta srece da proradi sve :d

I mora da se mjenja produži. Ne može onaj kinez na 2kw :)

Ima li neko safire 7950/7970/280/270..., ako kojim slucajem nije tesko da mi premeri ventilatore, dimenzija koja mi treba je sa slike i ovakvi ventovi kao sa slike? Hvala

image.jpg

ja narucio pre 10tak dana par kompleta za backup ,cudo da si kupio nesto polovne ti volis garanciju?

Nazad
Vrh Dno