Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jel bi mogla da se koristi m2n-e sli, sa athlon x2?
Kontam ako vec imam staru sli plocu, da zviznem dve grafe odmah. Jel problem sto je stari pcie?

Može sa m2n-e sli da kopaš, ali max 3 kartice bez obzira što imaš 4 slota... Treba ti i 4gb ram memorije i veoma poželjno extenderi, sad nekako i može bez njih al za mesec-dva teško....

Jel bi mogla da se koristi m2n-e sli, sa athlon x2?
Kontam ako vec imam staru sli plocu, da zviznem dve grafe odmah. Jel problem sto je stari pcie?

m2n-sli moze sa 4 grafe verovatno moze i ova sa 4, stavi 2 karte u slotove da radi i neki vent da duva izmedju i neka radi u punoj brzini ceo sistem pusti ove price o stednji za susna vremena, moze mala korekcija napona grafa i teraj...

Ma narucio bih extendere,nije to problem. Bitno je da moze vise od jedne grafe i da nece raditi slabije zbog stare verzije pcie.
A hladjenje nije problem, islo bi to u hladnu sobu, plus imam gomilu ventova,iskoristice se lepo.

4 grafike nažalost nemože samo 3, govorim iz iskustva :( sva 4 slota rade i možeš u bilo koja 3 da zabodeš kartice i radi, čim ubodeš 4-tu odmah se jedna nevidi :(
Nema veze što je stara MB, radiće bilo koja grafika na njoj samo je žička mod obavezan za extendere....

^ vjerovatno ekstenderi sa molex-om, ili spajanje pinova na slotu :)

Sa cim hladis te MSI odnosno gde ih drzis ako su na 1.2V i tim frekvencijama a samo 54C ???

Nisu na 1.2v ne prepoznaje ih dobro Gpu-z skinuo sam ih po -70mV a drzim ih u kuci, strasno dobro hladjenje imam jos u toj prostoriji i vapor-x i dual-x i toxic i Xfx ali nijedna ni blizu ovim MSI R9 280X Gaming karticama.

to shto pishe u gpuz nema veze sa kontrolom napona na njoj.
pravi napon pishe u afterburneru

Tacno pravi napon ocitava afterburner kada su u pitanju MSI R9 280X Gaming -imam i drugi modela R9 280X ali ove mi se najvise svidjaju mozda se moze jos skinuti napon ali neda mi se dirati dok je ovakva isplativost i ovo je slobodno mogu reci vrhunski s obzirom na Hash i temperature.

sta je potrebno uraditi da bi fino radila 2 napajanja na rigu?a da nije onaj 2glavi adapter,nekad sam bio koristio spajalicu cisto da ima power on,
jel treba jos nesto sem zelene i crne ko sto sam dosad radio,sad mi se nesto neradi ta varijanta,neko je spominjao da je spalio karte

il da probam monorail napajanje od 57a na 12 grani,
ocu da ukljucim 280,270,7870 x2,
sve je undervolt na 1v,kontam nesme preci 600w ceo 1155 rig

sta je potrebno uraditi da bi fino radila 2 napajanja na rigu?a da nije onaj 2glavi adapter,nekad sam bio koristio spajalicu cisto da ima power on,
jel treba jos nesto sem zelene i crne ko sto sam dosad radio,sad mi se nesto neradi ta varijanta,neko je spominjao da je spalio karte

Ja sam sprzio karte, ali sam premostavao oba 24-pinska sa crnom i zelenom, u zurbi sam zamenio boje. Macola slobodno koristi spajalicu, ta varijanta je bezbednija.

kao sto rece risim,tesko da si tako spalio,bice da je tu nesto drugo u pitanju

Moze biti da nije moja krivica, nego sklop nesrecnih okolnosti, sta je tu je, jedna je vec posluzila kao donator organa(ventovi) za 6970 i krece na decred.

Pitanje: koji mogu biti uzroci da se masina pali i gasi konstantno pri paljenju a nije ploca, moguce - (procesor,memorija, psu...)?

Poslednja izmena:
iz ranijih iskustava ja bih reko da je ram...ali nemora da znaci....meni su par puta donosili kompove sa takvim "simptomima" i 2 od 3 je bio ram samo sam izvadio neispravan stap i raido bez problema.

Jel koristi neko ovu plocu Assrock H81M-G i da li mu rade sva 4 slota. Imam problem da baca sliku na integrusu iako je podeseno da baca na pcie kada je jedna karta u glavnom slotu. Svaka preporuka dobro dosla.

Poslednja izmena:
Ja istu plocu htio da uzmem i negdje procitam da mora jedna karta biti ubodena u glavni pei-ex x16 slot u tom slucaju naravno mozes koristiti max. 3 karte (jedna na ploci i dvije na extenderima)

Ostali slotovi rade na ext dok ovaj glavni slot nece...

A kad ubodes direktno kartu na taj slot glavni slot i jos 2 na extendere radi li tad?

Nazad
Vrh Dno