Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nadji neki desktop gde mozes da ih ubodes pa probaj svaku posebno i znaces na cemu si...

EDIT:

sta rekoste koje R9 380 dozvoljavaju promenu napona???

Poslednja izmena:
Izgleda ja jedini kome msi ne mrda [emoji102]

Kod mene MSI radi promena napona. Da li imas poslednju verziju AB-a (valjda 4.2.0)?

da, 4.2.0 podešen kao na slici

ne znam da li ima veze što mi to nije jedina karta, a nije ni primarna? imam ovde neku 5450 koja baca sliku u x16 slotu, jedan sapphire tri-x 280x i 1 msi gaming 380.
ranije nisam imao problema kada sam imao razne 280x karte uz 5450 koja je primarna, doduše koristio sam trixx i to neku matoru verziju.

Pogledajte prilog 196010

ne znam da li ima veze što mi to nije jedina karta, a nije ni primarna? imam ovde neku 5450 koja baca sliku u x16 slotu, jedan sapphire tri-x 280x i 1 msi gaming 380.
ranije nisam imao problema kada sam imao razne 280x karte uz 5450 koja je primarna, doduše koristio sam trixx i to neku matoru verziju.

Pogledajte prilog 196010
Ne znam da li ima veze ali kod mene su 15.12 drajveri?

@Vojkan mislim da trebaju noviji drajveri da bi radilo. Samo nemoj stavljati hotfix jer ovaj zadnji ubija hash
Jel provjerena u praksi informacija za ASUS R9 380 da moze da se mjenja da ne bude ono prividno mice slajder a nista se ne desava :)
Za asus licno nisam provjerio ali cuo od kolege sa foruma.

I na tarabi pise pa nije. Zakljucan asus sa 1 osmopincem

Pogledajte prilog 196010

Ne znam da li ima veze ali kod mene su 15.12 drajveri?

nema veze trebalo bi da radi nesto drugo je problem
Pogledajte prilog 196025

Msi r9 380 Gaminig model sa 4Gb radi sigurno sa 15.7.1 driverom ima slika negdje na predhodnoj strani, ono sto ne znam da li na kartama od 2Gb radi spustanje napona.

@shaolin jel kod tebe 2 ili 4Gb model?

eeeventualno ako postoje mozda razlichite revizije... pa na jednoj hoce, na drugoj nece.

@goldi sa 4gb
inace nabavljane su desetine karti bas ovog modela i nikad nisam cuo da ne moze cak je to bila jedina karta od 380 koja je imala opciju spustanja napona inace 15.7.1 je prvi drajver koji je podrzavao 380 i samo je na ovoj msi mogao da se spusti napon. Tako da jedino sto kaze demios da je neka sveza serija stigla sa zakljucanim naponom sto bas nema smisla nikako jer im je ovo karta pravljena za mining...

Poslednja izmena:
Ako MSI 380 2GB nije primarna/display karta, onda ne radi kontrola napona. Na dve ploce sam prebacivao da integrusa bude primarna i samo tada je slajder zatamnjen. Ako 380 "daje sliku", onda moze da se namesti +/- 100mV.

Kod Vojkana se desava isto, 5450 je primary display kartica.

Ako nekome radi kontrola napona na MSI 380, a da mu npr. integrusa daje sliku, voleo bih da saznam u kakvim uslovima, posto kod mene nece.

Poslednja izmena:
Neko da dadne predlog za 1150 plocu sto prija to bolje mislio sam H97 aniversary ali nakon @demios-ovog iskustva odustao sam sta naruciti?

Ajde neko iz iskustva ne mogu da nadjem H81 btc pro, hajde neko ko ima neku dobru plocu provjerenu znaci da narucim.

Sta mislite o B85 aniversary? ima li iste probleme kao H97?

Pa i oni savjetuju H97 aniversary a kako demios kaze teski krs od ploce, od 4 ploce jedna crkla 3 neispravne kud ces dalje :)
Ima i B85 ali mozda ima iste probleme maltene iste su ploce zato mi i treba neki provjereni info iz prakse neko ko ima neku 1150 plocu ali da je provjerena.

Kad ste kod H97 Anniversary....pre par dana mi je stigla nova plojka kao zamena za crknutu, i brzinski je probah na extender i radi... nisam imao mogucnosti da isprobam detaljnije, a rig neki mi se ne rastura nikako zbog probe samo.

Inache, kad sam bio pitao lika od koga je uzeta plocha, shta se deshava sa reklamacijom, rekao mi je da je plocha popravljena i da mi vracaju istu nazad... ali kad je stigla, vidim drugi SN, ganc nova .... bem li ga ....

mozda je bila samo neka losha serija... kako god, ja i dalje predlazem da se izbegava u shirokom luku.

Poslednja izmena:
Nista otkazao sam je sto je sigurno sigurno.
Nego demios znas li kako skinuti taktove na R9 380 kartama htio bi ih na 900Mhz ali ni sa jednim driverom nece?
Moze li kakva brzinska pomoc :d?

Bgmi ce biti problema ljetos Koliko znam prvi driver koji ovu kartu prepoznaje je 15.7.1 i naravno svi noviji nakon njega, medjutim ni sa jednim driverom se ne mogu spustiti taktovi (mogu samo podici) tako da bi se mogli naci u problemu sa temperaturama.

Nije mi samo jasno da izabce toliko drivera a da se ne moze srediti driver koji ce spustati taktove ispod def. potpuno ne razumljivo.

Koja je verzija 380 najzahvalnija za kopanje? Kakav je MSI?

Manje vise sve su slicne samo bi ti ja savjetovao modele sa 4GB. MSI R9 380 4Gb je dobar, mada sve modele muce isti problemi spustanje taktova, ako imas dobre uslove tj hladnu prostoriju onda i nemas potrebe da ih spustat medjutim kad dodje ljeto bice gusto.
Znaci 4Gb modeli Nitro, Gaming ili G1, Strix svedno samo obezbjedi dobru hladnu prostoriju ili dobro hladjenje kad dodje ljeto jer sad za sada nema spustanja taktova i editovanja bios-a.

Trebaju mi dva (ispravna :D) široka x16 extendera...u zamenu dobija dva extendera x1 sa ili bez mulex-a (po izboru)....NS ili okolina...predlozi na pm...

Vrh Dno