Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da li je neko uspeo da podmaze debelog Asusa R9 280X tj. jedan vent preciznije :) ?

Ako je tri slot izduvas kompresorom na rupice na ventilatoru nabavi masinsko ulje moze za sivacu masinu po 1 kap u svaku rupu i uzivaj jos 2 godine.

Izduvavanje moze da pomogne a i sipanje ulja za finu mehaniku kroz rupice. Ja sam podmazivao jedan vent ali odozdo. Skinuo sam ona mala tri srafica, sipao dosta ulja unutra, razvrteo ga dobro prstom okretoan sve strane i salvetom pokupio svo ulje koje je izaslo. Nikad vise problem.
Moje su bile 7950 ali princip je isti ;)

Zato su i najjace kartice :-D sipanje u rupice posle izduvavanja na 10 ak komada delotvorno nikad problem od tada.

A jel moze da se podmaze ona sa 2 slota takodje dcu2t i kako? :)

problem.

dragonminer nece da se konektuje na lokalnu mrezu, samo mu svijetle lampice(blinkaju), ali ne moze da uspostavi konekciju.

radio je ok.. klokovan je sa 700mhz na 800mhz, default je bio 700.. mada nisam osjetio nikakvu razliku..

izvadio sam maloprije karticu vratio default sve u podesavanjima, mjenjao kablove(ne nove, vec ove iste zamjenio pozicije)...

predlog?

Da li je neko testirao u radu tj miningu R9 390X 8Gb karticu?
Konkretno na Scrypt-Jane, Quark i neoscrypt algoritmu.

Kako da zamenim mesta OpenCL uređajima?

juce mi se desilo da mi 270ka stane,potpuno ugasi ventilator,a nvidia750ti i dalje kopa,270ka u x16pcie,a 750ka na rajzeru,kad sam klimno mis,pali se monitor i 270ka pocinje da vrti,dal je to za reklamaciju?inace malo malo pa mi se restartuje komp,zbog nje.bukvalno stoji kao da je crkla,nikad to nisam video,inace je sveze nabavljen safir 270 dualx

neznam,u nepravilnim razmacima ode u ..rac,upaljen je cgwatcher koji to gleda i nekad odradi restart,nekad samo karta bude standby,dok nvidia kopa :),sacu da menjam drajver pa da vidim sta mu je,koji je najbolji drajver za 270ku?probacu 13.12 taj mi je radio lepo na starim kartama,koji drajver mi treba da bi mogao da underclokujem kartu sa A.B.-om?

Ima li neka fora da se sa zadnjim katalistima otkljuca kontrola napona. Mislim ona je otkljucana, ali nema efekta kada pomeras klizac.

Prvo stavis 13.12 pa posle kopiras dll od novih restart i gotovo,
Demios je objasnio

Znam za to. Nego sam mislio konkretno na zadnje kad su vec instalirani.

7950 je mama sa 23+ Mh/s a kosta 100e polovna...
Msli offtopic
Jel ima neko napajanje Chiftech 1200BPS i el moze da izgura 6X7950???

Poslednja izmena:
Tesko da moze 6 kartica, jedino ako su debelo smanjeni naponi i taktovi, idealno 5kom.

kartica ima na KP, ja juce uzeo par Giga 7950, jedna V1 druga V2...

sto se tice napajanja ovaj ciftek ima 2 grane od po 600W tako da mu je isto 4 ili 6 kartice, hteo bih napajanje koje moze da istera svih 6 x 7950 na ASROCK proBTC ploci... a ovaj ThermaTake 1275W ToughPower???

Usrecices se sa gigashit karticama samo tako ;)

1200 raidmax bi trebao da zavrsi posao sa tih 6 grafa..

Ja imam 6x 280x vaporx na asrock ploci sa 2 raidmaxa od po 1000 ili 1200w.. nisam 100% siguran.. i to tako fercera bez problema zadnjih god dana.. a i duze ;)

ma imam ja Gigashit kartica jos od kad su se pojavile, ove V1 su super dok je mali problem sa V2 jer treba u biosu sredjivati napon, no nebitno meni riknjavaju ove Sapphire 7950 i to precizno 1-2 meseca posle isteka garancije...

nego da idem onda na opciju sa 2 napajanja 800-1000W???

Ako ces 6 karti onda obavezno 2 napajanja osim ako ne planiras neko krme od 1600W i sl. Mislim da ti je i jeftinije i sigurnije 2 slabija da stavis ;)

jeste bolje je 2 manja i posle kad treba da ih prodas, kome prodati napajanje od 1600W ... :d

Delevicu :d
Mada njemu je i to malo. Ili 2KW ili nista! L
Edit: Kad malo bolje razmislim, njemu je i to malo :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno