Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

290x je ispala iz izbora zbog struje.

E sad, koji iliti čiju 270X uzeti? Grine, koje si ti imao? Asus ili MSI Gaming - MSI Hawk?

Tc 8192,int 13,g 2,w 256
klokovi 1080,1500 daju meni oko 750,a 1020,1250 oko 710

Ako moze asistenicja/pomoc iz prve ruke?

Pitanje za rudare, ici ce se na dve masine.

U svakoj po 4 komada r9 270 asus dc II
i u svakoj masini ce biti jedno sisonik ili korsa napajanje,
koje ploce preporucujete kao i koji cpu
i koliko kojeg rama?

Fala.

Ako moze asistenicja/pomoc iz prve ruke?

Pitanje za rudare, ici ce se na dve masine.

U svakoj po 4 komada r9 270 asus dc II
i u svakoj masini ce biti jedno sisonik ili korsa napajanje,
koje ploce preporucujete kao i koji cpu
i koliko kojeg rama?

Fala.

Ploča koju nađeš (da može da primi 4 kartice) bukvalno, procesor najjeftiniji, rama barem 4gb, isto najjeftinijeg i najsporijeg mogućeg.
Izbegavaj am3+ ploče, jer su procesori užasno skupi za njih, iako su ploče jeftine...probaj sa nekom fm2 varijantom, mislim da imaju najbolji odnos cene i toga što nude...na primer ova

Poslednja izmena:
tek sam sad provalio, prekinuta je internet konekcija na mining kompu, proverio sam modem i kablove, nista nije dirano od kad sam postavio i sve do danas je radilo, na ploci ne svetli ona lampica za internet port. jel moguce da je crko internet port na ploci o_O

edit: pa dan, ko bi drugo nego keva o.^ "nesto" dirala na modemu u vezi telefonske konekcije i zeznula ionako slab krimpovani kontektor...

Poslednja izmena:
Nemoj asuse uzmi safirke 270 bez x bolje su inuzmi neku fm2 plocu

Sad ste me istripovali sa molexima. Jel moze ovako:610W single rail 49A, 2x270X direktno u plocu? Napajanje ima jedan 6pin i jedan 6+2pin i dva kabla sa moleksima. Povezao bih karte na plocu i pci power konektore ali bi mi trebalo da druga dva vezem na molekse? Jel i to rizicno. Ne bi trebalo da bude to je 75W po kablu.

To nece biti problem jer su 270x u pitanju i jos ih bodes u plocu. Znaci preko ploce ce dobijati 75w i preko primarnog 6 pina pcie jos 75w, ovaj drugi sto je prikacen na molex ce biti rasterecen jer karta tesko da vuce preko 150w.

I ako hoces spusti klokove na 1050/1400 i napon na 1.163v i trosice i manje od 150w...

To nece biti problem jer su 270x u pitanju i jos ih bodes u plocu. Znaci preko ploce ce dobijati 75w i preko primarnog 6 pina pcie jos 75w, ovaj drugi sto je prikacen na molex ce biti rasterecen jer karta tesko da vuce preko 150w.

Ako je preko ekstendera, onda kartica vuce 25w preko njega? Molex na ekstenderu je za 50w?

Tako bi trebalo. 25w bez ekstendera, 75w sa ekstenderom.

No, on ce direktno bosti u plocu tako da nema brige.

Ima neko modovan napon u biosu za Asus 280x top?

Potvrđujem, i ja koristim identična podešavanja, prva navedena i dobija se 757Kh/s sa 1090/1500 Mhz

Nema para za koje bi ova karta radila na ovim podešavanjima ! **** me dan kad sam je uzeo. Jel treba nekome 280x ?

Neće preko 690 nikako da pređe...sve moguće kombinacije na defaultnih 1.144v

Poslednja izmena:
Tako bi trebalo. 25w bez ekstendera, 75w sa ekstenderom.

No, on ce direktno bosti u plocu tako da nema brige.

Cek malo, kad je (recimo 270x) kartica u slotu, ona vuce iz slota koliko w? Ima 2x6pin.

Kad je na ekstenderu sa molexom, vuce koliko iz slota a koliko sa molexa ekstendera tj. iz napajanja?

Još to nisam probao, ali bi i sa tim drajverima (13.12) trebala da rade normalno, jer je to poslednji zvanični drv, zar ne ? Sa betom 14 radi za vrlo malo bolje...675 i nema teorije preko...
Stavi 1020/1465, ako ne daje preko 700 reinstaliraj sistem:)

Nema para za koje bi ova karta radila na ovim podešavanjima ! **** me dan kad sam je uzeo. Jel treba nekome 280x ?

Neće preko 690 nikako da pređe...sve moguće kombinacije na defaultnih 1.144v

Probaj možda da koristiš običan cgminer 3.7.2 bez tog gui programa. Čisto da znaš 100% da imaš sve kao što je kod drugih. Isto malo smanji tu voltažu moguće je da se karta previše greje pa snizi snagu da bi ostala ispod temperaturnog limita.

Probaj 1065/1750 meni tako daje 730. Standardne klokove koje vecina koristi ne voli i ponasa se kao tvoja na tim klokovima.

Da li je moguce da fabricki bios koji sam dobio na R9270-DC2OC-2GD5 nije pogodan za kopanje? Undervoltovao sam karte na 1,1V, 1,163V isto se desava, takodje sam izmenjao sve komponente i pokusao da kopam samo sa 2 karte (ukupno 4) i nista, rig kopa pola sata do 2 sata i posle toga zamrzne.

Vrh Dno