Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jel su se i tebi obrnule vrm temperature sa tim biosom? Tj da je vrm2 sad topliji od 1?

Vojkane puscaj,nece da skodi ;) i tnx
Mickey videcu kakva je situacija cim navatam slobodnog kolegu. I kako da proverim koja mi je memorija na grafickoj...koja se uopste pokazala kao bolja?!

Poslednja izmena:
@Vojkan, meni je i generalno bio topliji VRM2 od VRM1, a nisam probao druge BIOSe, sem dva V39 sa techpowerup sa kojima ne rade karte, ovo ostalo sam samo menjao napon na originalnom BIOSu koji je i bio na kartama.

@proday, koliko sam shvatio, Hyunix su ranije i bolje verzije nego ove novije sa Elpidom.

http://www.mediafire.com/download/voj4j1rlk0ucfz4/MemoryInfo+1005.rar

pa ti si znači samo undervoltovao svoj bios? pa nije to to onda... ok spusti i to temperaturu ali sa ovim modovanim spadne temperatura VRMa i na istom naponu. probaj ovaj moj 39 ako te ne mrzi, za elpidu je... možda ti ne ubije kartu :D

Da li je napon od 1,1V dovoljan na svakoj Asus R9270-DC2OC-2GD5 karti? Pokusavam da namestim rig sa 4 asus karte vec neko vreme, medjutim ne ide mi od ruke. Probavao sam sve zive confige, smanjivao OC samo grafike ispod defaulta i desava se da rig kopa 1-2 (max 3 sata) i zablokira. Menjao sam meoriju, hard disk, plocu, napajanje, ostavljao samo 2 grafike u rigu, medjutim isto se ponasa. Ima li neko ideju sta bi mogao da bude problem?

Da li je napon od 1,1V dovoljan na svakoj Asus R9270-DC2OC-2GD5 karti? Pokusavam da namestim rig sa 4 asus karte vec neko vreme, medjutim ne ide mi od ruke. Probavao sam sve zive confige, smanjivao OC samo grafike ispod defaulta i desava se da rig kopa 1-2 (max 3 sata) i zablokira. Menjao sam meoriju, hard disk, plocu, napajanje, ostavljao samo 2 grafike u rigu, medjutim isto se ponasa. Ima li neko ideju sta bi mogao da bude problem?

Moje dve R9270-DC2OC-2GD5 rade na 1.1 na 1060/1460 bez problema. Najduže da sam ih puštao do sada bez prekida je bilo 10 dana (i tada nije bilo grešaka, ali sam menjao nešto na konfiguraciji).

Ali ne mora da znači da je kod tebe 1.1V dovoljno, podigni malo pa probaj sa većim. Jel tebi cgminer prijavi greške na kartici ili ti se računar kompletno zablokira?

Ja sam u startu recimo imao sw problem sa teamviewer-om, rig savršeno lepo radi, ali čim probam da se nakačim preko TV, on se zamrzne, bez ikakvih greški u logu, plavog ekrana i sl. Reinstalirao OS i posle toga sve bilo OK. Doduše i ja sam kriv, iskoristio sam image sistema od drugog riga sa sličnom pločom, umesto da instaliram od nule, pa posle izgubio dodatnih x sati na zezanje.

pa ti si znači samo undervoltovao svoj bios? pa nije to to onda... ok spusti i to temperaturu ali sa ovim modovanim spadne temperatura VRMa i na istom naponu. probaj ovaj moj 39 ako te ne mrzi, za elpidu je... možda ti ne ubije kartu :D

Hoću, hvala, nego se ne postiže baš sve odjednom - za vikend sam tek spakovao mašine, pa pustio u pogon pon uveče, sinoć sam se malo pozabavio potrošnjom da vidim koliko može dole napon sa default biosom, probaću večeras i ovo što si poslao sad kad imam sa čime da poredim.

Imam problema da podesim kod prijatelja Asus 270x DCU II top da radi stabilno preko 370 KHs. Ubacio sam Bios sa Asus sajta za koji kazu da popravlja performanse cak probao i sa drajverom koji je na download strani.

Problem je sto se javlja HW cim podesim intensity preko 13 i nece da prihvati thread concurrency preko 8192. Podesavano na svezoj instalaciji Windows-a 8.1.

Imate li ideju zasto nece da ide preko ovih podesavanja ?

Kad je vec prica o powercolor kartici ja sam jutros hteo da ucitam bios u vbe7 i dobio poruku sa slike.

Sta to znaci ? Probao sam da nadjem objasnjenje na google ali nista nisam razumeo.

Pogledajte prilog 136229

Ako neko ima isti problem evo resenja:

Instalirao sam VBE7 na windows 7 masini i prepravio Bios bez problema i ikakve greske. Vratio sam izmenjen Bios preko Atiwinflash-a na Windows 8.1 ent.

Dobijam stabilnih 440KHs sa naponom 1.163 kao sto je vec spomenuto ovde na forumu i oko 7 stepeni manje. Napon ispod 1.163 ispod baca strafte na ekranu i blokira sistem kada se upali cgminer.

Poigraj se sa ekstenderima, mene je jedan *****avao par dana na Win-u. Sad sam kartu ubacio u slot i radi bez greske.

1000W PSU, Corsair RM1000, jel to dovoljno za 3 x Asus 280x?

1000W PSU, Corsair RM1000, jel to dovoljno za 3 x Asus 280x?

Raspitivao sam se i ja oko Corsair RM1000, pa dobio ovde od iskusnijih kolega za rudarenje odgovor:

Sto se tice tog Corsaira (RM1000 ako na njega mislis), citao sam dosta kritika za njega i ljudi uopstre nisu zadovoljni. Navodno su samo neki problemi ispravljeni sa v1.1 verzijom koja se teze nabavlja. O cemu se radi, zapajanje nije predvidjeno da radi 24/7 kao sto je hx i ax serija. Predvidjena je za silent masinu, tako da se ventilator vrti na ~900 obrtaka pri full load-u ostavljaju ci napajanje na 60 stepeni. Ima neke cudne oscilacije takodje, itd... uglavnom sve mozes naci na netu. Ja sam odustao od njega i savetujem i tebi takodje.

Samo prenosim, ja sam odustao od istog. Ipak ovo gore bih dobro proverio na netu i ako se odlučiš da ga uzmeš proveri koja je verzija.

Spoji zelenu i crnu sa dodatnog napajanja na iste zice sa napajanja koje je na ploci. Oba napajanja ce se paliti istog trenutka kad upalis komp a to je potrebno da bi se karte uredno vidjele u OS-u. U biosu ukljucis da se komp pali poslije nestanka struje i nema da brines :)

Hvala na savetu.
Probaću danas, razlika je samo u tome što je u tvom slučaju dodatno napajanje se uključuje zajedno sa prvim (postavio sam sliku u prilogu za druge),
dok u mom slučaju radi sve vreme, bios je u startu namešten da se uključi po povratku struje.
Taj sistem kod mene radi od samog starta, na svim pločama koje imam, jedino mi ovde neće.
Ako imate iskustva sa novim pločama koje rade komotno sa dodatnim napajanjem, recite koji je model, da zamenim ove što imam.

$_57.JPG

Poslednja izmena:
Napon karte ili ekstenderi, zaista ne vidim sta bi drugo moglo da mi pravi problem. Mada ekstendere sam nove kupio pre par dana....

Probaj da podesis napon 1.163v... 1050/1400 i napon 1.163v i vidi kako se ponasa...Ovo ti kazem jer moje tri 270x nece ispod ovog napona da rade...pa moguce da ti zapali slicni cipovi na tim 270-icama...

Probaj da podesis napon 1.163v... 1050/1400 i napon 1.163v i vidi kako se ponasa...Ovo ti kazem jer moje tri 270x nece ispod ovog napona da rade...pa moguce da ti zapali slicni cipovi na tim 270-icama...

Nadam se da je to problem, da spasim sebe dodatne neuroze :D.

Napon karte ili ekstenderi, zaista ne vidim sta bi drugo moglo da mi pravi problem. Mada ekstendere sam nove kupio pre par dana....

I ja 6 komada 16-16 pustio u rad prije 10-ak dana, i evo, jedan vec prestao da radi....

Jesu Asusi u pitanju? Ako jesu isto mogu da potvrdim, dc2top meni radi samo na 1.163.

@proday, evo moje tri varijante iz teme o R280x, karte imaju Elpida memoriju. Potrošnja iz zida smanjena na 1030W (992/1250) odnosno 1070W (1020/1464). Samo je jedna karta zbog ventilacije na 90+ stepeni sa VRMovima, ostale su na 80-87.

Originalna verzija BIOSa od kojeg su pravljene ove tri je 015.042.000.001.000000 (113-2104XTLBG6A-V43). Probaj pa javi vredi li čemu ili da tražimo još neki bolji.

Treba mi modovan bios za Vapor X ali moje imaju Hynix memoriju. Ovaj tvoj bio neće da flashuje.

Jel si undervoltovao bios na 1,163v ili si menjao napon preko nekog programa? Meni afterburner ni trix ne dozvoljavaju da menjam voltazu. Ako si undervoltovao bios, ostavi ga ovde, pa da probam sa njim.

Treba mi modovan bios za Vapor X ali moje imaju Hynix memoriju. Ovaj tvoj bio neće da flashuje.

Jesi probao sa -fp -fs parametrima? Razlikuju se P/N kartica pa ne prolazi bez ovoga, doduše, ostaje pitanje da li će i posle raditi, ja sam probao sa techpowerup V39 biose i oba prolaze flash, ali ne rade kartice sa njima. Probaj njih, verovatno će raditi na Hynix memoriji, ali bi to trebalo da su default. Modovane nisam previše tražio.

http://www.techpowerup.com/vgabios/147049/sapphire-r9280x-3072-130912.html
http://www.techpowerup.com/vgabios/146790/sapphire-r9280x-3072-130902.html

Jel si undervoltovao bios na 1,163v ili si menjao napon preko nekog programa? Meni afterburner ni trix ne dozvoljavaju da menjam voltazu. Ako si undervoltovao bios, ostavi ga ovde, pa da probam sa njim.

Modovao bios preko VBE7...nisam trenutno kuci, na putu sam...ali nije tesko da ga modujes i sam....ili ako hoce neko ovde sa foruma da ti odradi....trenutno kucam sa moba...

Treba mi pomoc kako da ukljucim neintegrisanu grafiku na laptopu za mining? Sad radi samo integrisana Intel HD4500 dok ATI 8650 nije aktivna.

Ne leži vraže, sad sam našao kod mene jedan problem.
Stigla mije jedna 270x , pa sam morao da pravim drugi raspored.

Na jednoj ploči LC Power 6650 tera jednu MSI HD 7950 Twin Frozr III Boost OC i na drugom napajanju GPS-700A8 ista MSI HD 7950 Twin Frozr III Boost OC i Asus 7850 1GB i sve radilo, kako treba, danas zamenim 7850 za SAPPHIRE HD 7950 i mašina zakuca posle 2 minuta.

Ovo napajanje GPS-700A8 ima 2x8pin plus 2 molexa, tako da je u prvom slučaju MSI HD 7950 vezana direktno na 2x6pin, dok je Asus 7850 išla preko molexa. Posle zamene stavio sam SAPPHIRE 7950 direktno na 2x8pin sa napajanja, a MSI HD 7950 je išla preko molexa.
Kad mi je zabola mašina, probao sam samu MSI HD 7950 da radi preko molexa i ne može, mašina kuca.
Kako je moguće da single rail napajanje ne može da izvuče grafiku od 300w(mada nema ni toliko) preko molexa
Isto to napajanje tera 280x(direknto) + 270x(preko molexa)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno