Da li je napon od 1,1V dovoljan na svakoj Asus R9270-DC2OC-2GD5 karti? Pokusavam da namestim rig sa 4 asus karte vec neko vreme, medjutim ne ide mi od ruke. Probavao sam sve zive confige, smanjivao OC samo grafike ispod defaulta i desava se da rig kopa 1-2 (max 3 sata) i zablokira. Menjao sam meoriju, hard disk, plocu, napajanje, ostavljao samo 2 grafike u rigu, medjutim isto se ponasa. Ima li neko ideju sta bi mogao da bude problem?
pa ti si znači samo undervoltovao svoj bios? pa nije to to onda... ok spusti i to temperaturu ali sa ovim modovanim spadne temperatura VRMa i na istom naponu. probaj ovaj moj 39 ako te ne mrzi, za elpidu je... možda ti ne ubije kartu![]()
Kad je vec prica o powercolor kartici ja sam jutros hteo da ucitam bios u vbe7 i dobio poruku sa slike.
Sta to znaci ? Probao sam da nadjem objasnjenje na google ali nista nisam razumeo.
Pogledajte prilog 136229
Da li je napon od 1,1V dovoljan na svakoj Asus R9270-DC2OC-2GD5 karti? Pokusavam da namestim rig sa 4 asus karte vec neko vreme, medjutim ne ide mi od ruke. Probavao sam sve zive confige, smanjivao OC samo grafike ispod defaulta i desava se da rig kopa 1-2 (max 3 sata) i zablokira. Menjao sam meoriju, hard disk, plocu, napajanje, ostavljao samo 2 grafike u rigu, medjutim isto se ponasa. Ima li neko ideju sta bi mogao da bude problem?
1000W PSU, Corsair RM1000, jel to dovoljno za 3 x Asus 280x?
Sto se tice tog Corsaira (RM1000 ako na njega mislis), citao sam dosta kritika za njega i ljudi uopstre nisu zadovoljni. Navodno su samo neki problemi ispravljeni sa v1.1 verzijom koja se teze nabavlja. O cemu se radi, zapajanje nije predvidjeno da radi 24/7 kao sto je hx i ax serija. Predvidjena je za silent masinu, tako da se ventilator vrti na ~900 obrtaka pri full load-u ostavljaju ci napajanje na 60 stepeni. Ima neke cudne oscilacije takodje, itd... uglavnom sve mozes naci na netu. Ja sam odustao od njega i savetujem i tebi takodje.
Spoji zelenu i crnu sa dodatnog napajanja na iste zice sa napajanja koje je na ploci. Oba napajanja ce se paliti istog trenutka kad upalis komp a to je potrebno da bi se karte uredno vidjele u OS-u. U biosu ukljucis da se komp pali poslije nestanka struje i nema da brines![]()
Poigraj se sa ekstenderima, mene je jedan *****avao par dana na Win-u. Sad sam kartu ubacio u slot i radi bez greske.
Napon karte ili ekstenderi, zaista ne vidim sta bi drugo moglo da mi pravi problem. Mada ekstendere sam nove kupio pre par dana....
Probaj da podesis napon 1.163v... 1050/1400 i napon 1.163v i vidi kako se ponasa...Ovo ti kazem jer moje tri 270x nece ispod ovog napona da rade...pa moguce da ti zapali slicni cipovi na tim 270-icama...
Napon karte ili ekstenderi, zaista ne vidim sta bi drugo moglo da mi pravi problem. Mada ekstendere sam nove kupio pre par dana....
Probaj da podesis napon 1.163v... 1050/1400 i napon 1.163v i vidi kako se ponasa...Ovo ti kazem jer moje tri 270x nece ispod ovog napona da rade...pa moguce da ti zapali slicni cipovi na tim 270-icama...
@proday, evo moje tri varijante iz teme o R280x, karte imaju Elpida memoriju. Potrošnja iz zida smanjena na 1030W (992/1250) odnosno 1070W (1020/1464). Samo je jedna karta zbog ventilacije na 90+ stepeni sa VRMovima, ostale su na 80-87.
Originalna verzija BIOSa od kojeg su pravljene ove tri je 015.042.000.001.000000 (113-2104XTLBG6A-V43). Probaj pa javi vredi li čemu ili da tražimo još neki bolji.
Treba mi modovan bios za Vapor X ali moje imaju Hynix memoriju. Ovaj tvoj bio neće da flashuje.
Pa to je isti bios kao sto sam ti dao samo sto sam ga ja modovao i spustio napon sa 1200mv na 1100mvTnx Apple, ja sam vec flesovao sa ovim biosom: http://www.techpowerup.com/vgabios/146769/msi-r9280x-3072-131009.html ali probacu i tvoj, mozda se bolje pokaze.
EDIT
Uspeo sam da ocitam vrm temperature sa hwinfo64 i one su oko 60c, sto za msi nebi trebalo da je lose?
Pogledajte prilog 136594
Jel si undervoltovao bios na 1,163v ili si menjao napon preko nekog programa? Meni afterburner ni trix ne dozvoljavaju da menjam voltazu. Ako si undervoltovao bios, ostavi ga ovde, pa da probam sa njim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari