Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ta slabija(jeftinija) Raidmax napajanja zaobidji u sirokom luku, bez obiza na w koji isporucuje. Seasonic, CM ili eventualno neki TT.

Raidmax 850W tera mesecima 4x 270x
Raidmax 1000W tera mesecima 3x 280x
Raidmax 1200W tera mesecima 4x 280x

Informacija iz licnog iskustva i nemoj pricati gluposti..
naravno da ne treba da kupi neki shittech, tj neko kung fu napajanje.. ali raidmax je dosta dobra prica.. barem modeli od 850W pa na gore.. a moj favorit medju napajanjima je definitivno TT.. ove izvikane i marketinski potkovane brendove zaobilazim..

opet se ogradjujem.. to je moje misljenje.. i moje licno iskustvo sa doticnim napajanjima.. :D

Decko je lepo rekao slabija raidmax napajanja, verovatno je mislio na 535/636/735 modele.

Mada opet, pre bih uzeo V850 za 3x280x nego raidmaxa od 1000W.

Raidmax 850W tera mesecima 4x 270x
Raidmax 1000W tera mesecima 3x 280x
Raidmax 1200W tera mesecima 4x 280x

:D

Seasonic 760w Platinum tera 3 komada Toxic 280x, plocu Asrock i nekog celerona vec 10 dana bez greske :)

edit: temperatura SS oko 30 stepeni za sve to vreme

to je 9x 280x, 2700-3000 kartice, 400-450 za napajanja, 500 evra sve ostalo. 3600-4000 s tim što imaš hardver koji nečemu vredi i koji može da kopa i druge stvari osim scrypta.

za struju sam odmah rekao.
hoću da kažem da ovakvi asici neće dići diff na 50000 jer za toliki hashrate mreže treba isto novca kao i do sad.

Ja stvarno nerazumem da potrosis tliko para za tako malo MH/s. Ja sam porucio masinu za kopanje BTC od 3TH/s za $5999, napajanje ukljuceno. potrosnja 1200W.

Prosvetli me, vidis da sam nov u ovome. Masina se isplati za 52 dana pri ceni od $560 za BTC. Sta treba da znam jos?

Poslednja izmena:
za početak da nisu isti algoritmi pa 6 mhs na karticama koje kopaju scrypt nije isto kao tvoja 3 ths koja kopaju sha256
onda u tvom slučaju treba da uzmeš u obzir i drastičan rast diffa svakih 12ak dana.
a ni cena baš nije stabilna ovih dana :D

ali dobro, tu su altovi i nada u bolje sutra

preko cega merite temperaturu na PSU?

PS sto se tice raidmaxa ovih 535, 635 i sl crkavaju kao ludi

Poslednja izmena:
Drugari ima jedan problem sa dva nova riga.
Problem je isti, na oba riga, a to je da grafike koje su povezane na drugo napajanje neće da rade, jednostavno ih Smos ne prepoznaje.
Ovo mi se prvi put desilo, doduše nikad nisam koristio ova napajanja.
Rig izgleda ovako

GA-H61M-DS2H F7 bios
Intel® Celeron® Processor G1610
4GB Ram
Sapphire Dual-X 280X
Asus 270X DCu2 Top
Asus 270X DCu2 Top
GPS-700A8
GPS-700A8

Dodatno napajanje radi sve vreme pomoću kratkospojnika
Nije mi jasno šta se dešava, zašto se grafike ne vide, bez obzira da li je jedna ili dve grafike nakačeno na to dodatno napajanje, dok na prvom rade normalno (280x + 270x)
Da li se nekom dešavalo ovo, i imate li neku ideju do čega može da bude.

Poslednja izmena:
Prosvetli me, vidis da sam nov u ovome. Masina se isplati za 52 dana pri ceni od $560 za BTC. Sta treba da znam jos?

1. Ono sto je 1TH za bitcoin to je 1MH za litecoin. Nemoj da mesas jedinice jer to dva razlicita algoritma.

2. To sto si narucio ce mozda da se otplati za 52 dana pod uslovom da krene da kopa ovog trenutka, da si dobro procenio skok diff-a i da cena ne pada. Problem koji imas je koliko ce taj uredjaj nastaviti da kopa posle tih 52 dana. Tek posle toga kreces nesto da zaradjujes a to ce biti jako malo. I posle 2 meseca to nece moci nista primetno da iskopa.
E sad, dok tebi masina stigne promenice se diff i odmah racunaj mnoooooogo manju zaradu od one koju si ti racunao.
Potrosnja struje takodje nije zanemarljiva, to je oko 7000din ako je masina sama na brojilu. Bice dobro ako povratis ulozeno, samo da ti to stigne sto pre inace si u problemu.
Srecno ;)

Kako si palio masinu, kojim redosledom?
Kod mene je situacija ovakva: upalim komp i u roku od pola sekunde moram da upalim drugo napajanje inace mi se ne vide karte. Probaj, 100% je to problem.

ja mogu da ti kazem kako to radi na win... prvo upalis napajanje koje napaja plocu (plocu ne palis), zatim upalis napajanje kojie napaja samo grafike, i posle par sekundi upalis plocu. tako meni win 7 vidi sve

Kod mene je dodatno napajanje radi sve vreme, a ploča je podešena da se uključi kad se vrati struja, tako da kad uključim napajanje koje je nakačeno na ploču, ona se odma budi i sve treba da radi automatski.
Tako mi je do sada radilo na drugim rigovima

Izgleda da zavisi od ploce posto neki od nas imaju razlicita iskustva. Kod mene to nece, ne prepoznaje mi grafike sa drugog napajanja kao kod tebe. Probaj rucno da palis. Prvo plocu i odmah za njom drugo napajanje i trebalo bi sve da radi.

Pa kad se struja vrati imaces masinu s grafikama na prvom napajanju, nije bas da nece ceo rig da ti radi. Stvarno nije strasan problem. Ne znam koliko kod tebe nestaje struje. Kod mene je 3-4 puta nestalo za godinu i po dana. Statisticka greska u racunici ;)

Upravo sam nakačili ovo napajanje na drugi rig kao dodatno, 7950+7850, sve prošlo iz prve.
Definitivno je do ploče, kakva glupost, da mi je neko pričao ne bi mu verovao.
Kod mene ume struja da bude problem, pa mi se ne sviđa ova varijanta. Videću da zamenim ploče.

Ili to ili jedno napajanje stavljaj na te ploce. Meni to radi po nekoliko meseci bez ijednog restarta tako da me ne pogadja uopste.

Kopam uglavnom nove coine, sto se na ovom forumu predloze,ali uvijek dobijem manje 2,3, puta manje nego
sto bi trebao,bar po ovim stranicama...
http://cointweak.com/calculator/index/scrypt
http://www.coinwarz.com/cryptocurrency

Osim sto me kradu koji jos moze biti razlog....hvala.
Brate promašio si temu skroz...ovo je tema za hardwer....
Tema:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?321770-Isplative-valute-kojih-nema-na-velikim-menja%C4%8Dnicama

Poslednja izmena:
smaram se na poslu i listam forum i ne vidim temu sa slikama rigova ! Jel nema ili nisam dovoljno listao? Bilo bi interesantno videti razne setupe domaće radinosti :) u temi samo za to.

smaram se na poslu i listam forum i ne vidim temu sa slikama rigova ! Jel nema ili nisam dovoljno listao? Bilo bi interesantno videti razne setupe domaće radinosti :) u temi samo za to.

Imaš dosta slika u temi za Hardver za kopanje, bilo je više puta ideja da se napravi tema samo za to, al nešto nije bilo entuzijazma.

Svi ionako trenutno samo bulje u kurs na menjačnicama :)

Poslednja izmena:
Koje su bolje Sapphire R9 270 dualx ili MSI R9 270X HAWK (ne gaming)? Hvala

Da li na saphire 280x dual-x moze da se menja voltaza bez menjanja biosa?

moze trixx-om koji vishe ne radi nego shto radi...onako generalno

Nazad
Vrh Dno