Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Vapor-X.

Raduje me vest o ASIC-u, graficke vec sada imaju alternativu. Scrypt N - adaptive.

Ne znam sto te raduje...ima sad Scrypt N ali je pitanje da li ce ti coini da zazive tj dal ce biti isplativi za kopanje.

A ovi sell wallovi na bitstampu samo nicu ..jedan od 1000 BTCa ...sad vec mogu da se kladim da ovaj sa Goxa kupuje za 150$ i onda prodaje za 579$ ..pa imal bolje seme za bogacenje..kad uzme jedno 30-40 miliona $ pustice widraw preostalih coina i boli ga uvo.

Poslednja izmena:
Evo vam info iz prve ruke, dnevno kinez moze da izbaci oko 150mh/s, sto je smesno kao 150 boljih kartica, mesecno 4500, otprilke kolko se proda u Srbiji mesecno. I to je u idaelnim uslovima bez potencijalnih pehova i zastoja usled nedostatka repromaterijala.Po meni je pravo pitanje koliko ce brzo ostali proizvodjai asica uspeti da ovladaju proizvodnjom brzih asica, tako sledecih mesec dva ne ocekujem neki skok dificulta.

ako je moja teroija dobra kad izadju asic uredjaji (kazu da ih vec ima) postace ne isplativo kopati sa grafama, dif ce skociti nenormalno kao sto se desilo sa BTC, vjerovatno ce onda LTC da skoci najvise mislim da ce on postat glavna valuta sto dalje znaci sve sto se sad nakopa pretvarat u LTC i cekat vjerovatno ljeto i ogroman skok LTC-a.
Mozda grjesim ali ovo mi izgleda dobitna kombinacija.

ako je moja teroija dobra kad izadju asic uredjaji (kazu da ih vec ima) postace ne isplativo kopati sa grafama, dif ce skociti nenormalno kao sto se desilo sa BTC, vjerovatno ce onda LTC da skoci najvise mislim da ce on postat glavna valuta sto dalje znaci sve sto se sad nakopa pretvarat u LTC i cekat vjerovatno ljeto i ogroman skok LTC-a.

pu,pu,pu, cuo te bog pa kad se to sve lepo izdesava a neki od nas postanemo milioneri ( u €) i odlazimo svi u zasluzenu penziju na Kanarska ostrva i tamo cemo da se prisecujemo kako je nekad diff na LTC bio 40 a za noc se sa 1Mh kopalo ~ 20 kom..

Poslednja izmena:
More bićemo srećni što smo sa 10mHs-a košali po 3LTC-a dnevno....

ljudi ko je dovoljno dugo u ovim pricama ne moze da nije do sada primetio da LTC prolazi kroz sve faze kroz koje je vec prosao BTC tako da samo trebamo biti strpljivi i kad dodje trenutak UZMEMO SVOJE...

ja sam jako kratko u ovoj prici ali mi se isto prividja da ce se to desiti sa LTC-om... Mada sa druge strane, sve to mi deluje previse lako, mnogo vise njih bi se obogatilo nego u slucaju ekspanzije btc-a, sto nece da moze :)

to je 9x 280x, 2700-3000 kartice, 400-450 za napajanja, 500 evra sve ostalo. 3600-4000 s tim što imaš hardver koji nečemu vredi i koji može da kopa i druge stvari osim scrypta.

za struju sam odmah rekao.
hoću da kažem da ovakvi asici neće dići diff na 50000 jer za toliki hashrate mreže treba isto novca kao i do sad.
Kapiram ja sta ti pricas ali aj kupi grafike za te pare. I za napajanja si nategao cifru maximalno. Ne zanima me cena na nekom americkom sajtu, zanima me cena u radnji.
Naravno da diff nece da skace od ovoga nesto primetno. Ipak su to uredjaji koji se jos uvek ne proizvode masovno ali prica je krenula. Za koji mesec krenuce jos neko, pa ce krenuti brzi uredjaji itd. Ovo je tek pocetak. Imamo jos fore da kopamo grafikama a lako cemo preci na nesto drugo.

ko ce da zavlaci safciger svaki put kad pali rig... morao bih izmedju dve kartice da ga zavucem, i to neki jako dugacak safciger da imam....no nbt. Zanima me ovo:

http://www.ebay.de/itm/Computer-PC-...er_Computer_Graphikkarten&hash=item3a85fbae39

valjaju li sta ove powercolorke 280x?

Ja koristim powercolorku 280x, daje 758Kh/s na 1090 gpu, 1500 mem, 1130 v i to baš rock solid. Nisam mnogo menjao, možda možeš čupati i više. Po mom ukusu fan ima malo turbulencije ako ga držiš na max u zatvorenom kućištu pa to zna da zasmeta ako si pored kompa. Navikneš se ali ako imaš izbora gledaj nešto tiho da nađeš

Eh, pa ja sam to jos u oktobru pricao i spremio dugorocni plan. Ni na 48$ nisam hteo da prodam nijedan coin. Sve su sanse da bude bas tako, kao sto Bojan kaze, sve faze iz BTC-a ponovo s LTC-om prolazimo i to je super. Ko bude strpljiv uzece dobru lovu.

Sve je to ok ali zasto mislite da ce LTC da preuzme tron od BTC-a? Tacnije da ovaj drugi nece "napredovati"...

Ko je rekao da ce preuzeti tron BTC-u? Samo mi reci gde si to procitao?

Verovatno sam pogresno shvatio onda. :)

Verovatno nije on napisao ono sto je mislio. Nece LTC prestici BTC. Mozda skoci procentualno vise nego BTC ali da ga prestigne nema sanse. BTC i LTC su kao zlato i srebro...

Kapiram ja sta ti pricas ali aj kupi grafike za te pare. I za napajanja si nategao cifru maximalno. Ne zanima me cena na nekom americkom sajtu, zanima me cena u radnji.
Naravno da diff nece da skace od ovoga nesto primetno. Ipak su to uredjaji koji se jos uvek ne proizvode masovno ali prica je krenula. Za koji mesec krenuce jos neko, pa ce krenuti brzi uredjaji itd. Ovo je tek pocetak. Imamo jos fore da kopamo grafikama a lako cemo preci na nesto drugo.

Ima sve to da se kupi po tim cenama na oglasima. Po americi ima i za manje novce. Ne znam što te ne zanima, pa nisam ja pričao o nebitnoj srbiji nego globalno. I eto na kraju kažeš isto što i ja. :D vremenom će verovatno svašta doći ali ovo što se sad prodaje svakako nije kraj gpu rudarenja.

Mene više brine to drugo što si napisao. Da, ima već i sada šta da se kopa osim scrypta (sha 3, scrypt jane, adaptive n...) samo koliko će to biti isplativo? Bilo bi svakako lepo da se ponovi ista priča kao sa btc asicima..

Pa svi ako predju na neki treci coin izgurace i njega i taj algoritam. Ako svi gpu rudari krenu da rudare neki coin pogurace ga u nebesa kao sto su i btc i ltc.
Velika je razlika kad kopa 1000 ljudi nesto jednom grafikom i kad kopa 100.000 ljudi i presele velike farme.

nego da li sad gomilati grafe ili ne šta je mišljenje :)

Pitanje za pocetnicki rig, interesuje me samo kako ovo radi, nemam nameru da se bogatim ili nesto slicno...

Kako bi ovo funkcionisalo:

Amd le1600
Biostar Ta790gx 128 (crossfire)
2 ili 4 gb rama
2x r9 270, Sapphire verovatno
Antec True power trio 650w (seasonic)
hard, i ostale sitnice

Da li ce ovo biti funkcionalno u sledecim crtama:

Napajanje, da li moze da gura dve obicne 270ke jer one bi trebale da vuku nesto preko 300w, procesor i ploca mislim da nisu problem.

Koju bi valutu imalo smisla kopati sa ovom masinom u kontekstu zarade od 50-60e mesecno (cisto, kada se odbije struja)..

nego da li sad gomilati grafe ili ne šta je mišljenje :)

ako si procitao 10-tak zadnjih postova onda si iz njih i trebao da izvuces zakljucak, po meni je sad vreme za izrabljivanje postojecih rudnika jer mislim da ce se novi sad tesko otplatiti u nekom razumnom periodu ~6 meseci...

sad bi mogli da pogadjamo cene grafika u narednih mesec dana :p kao sto smo to radili sa ltc diffom

Kod mene dva metatrona od po 750w jedva teraju 4x 280x sa plocom, mem i cpu.
Teraju ih do 680khs svaku, sve preko toga gasi se jedno ili drugo.
Dal je moguce da je LC metatron tolko g***o ili ja gresim negde?

LC Hyperion je dosta bolji, Metatron je mislim andison i nije bas nesto...

Kod mene dva metatrona od po 750w jedva teraju 4x 280x sa plocom, mem i cpu.
Teraju ih do 680khs svaku, sve preko toga gasi se jedno ili drugo.
Dal je moguce da je LC metatron tolko g***o ili ja gresim negde?

a ja pomislio da radimax 635w moze da tera 2x 280x ...nista bez 750w minimum

Ja koristim powercolorku 280x, daje 758Kh/s na 1090 gpu, 1500 mem, 1130 v i to baš rock solid. Nisam mnogo menjao, možda možeš čupati i više. Po mom ukusu fan ima malo turbulencije ako ga držiš na max u zatvorenom kućištu pa to zna da zasmeta ako si pored kompa. Navikneš se ali ako imaš izbora gledaj nešto tiho da nađeš

Jel kopas na winu ili smos-u? I koje su ti temp i vent %? Hvala unapred!

@vidojeLTC

Nemoj ni da pomisljas na tu varijantu.. Ta slabija(jeftinija) Raidmax napajanja zaobidji u sirokom luku, bez obiza na w koji isporucuje. Seasonic, CM ili eventualno neki TT.

za 2x 280x nista manje od coolermaster b700, to je minimum

Cooler Master B700 je apsolutni best buy za ~65e. Sigurnih ~630W, i sa lakocom tera 2xr9 280x.

Vrh Dno