Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Meni sa 2 napajanja tako radi od ljetos.

@Vojkan i @Eddie ne znam sto ste se uhvatili potrosnje kad sam ja rekao da sam smanjenjem frekvencije mem cuvate karte i dobijate od svega po malo. Mada svako ima pravo na svoje misljenje. Ako je 2kh/s dovoljan razlog da "nategnete" mem slobodno :)

Pa ja sam već par puta pisao ljudima koji imaju 270(x) da probaju memoriju na 1250, i sam držim karte na toliko. Ali nemoj da si u tripu da ćeš bilo šta sačuvati tako :) dokle god je isti napon hardveru je svejedno.

Pa ja sam već par puta pisao ljudima koji imaju 270(x) da probaju memoriju na 1250, i sam držim karte na toliko. Ali nemoj da si u tripu da ćeš bilo šta sačuvati tako :) dokle god je isti napon hardveru je svejedno.

Hoces da kazes kako se mem an vecim taktovima grije isto kao i na nizim? Ok neka bude tako.

Moze li neko kratko objasnjenje kako pravite te power switcheve? Ja koristim varijante iz starih kucista tipa hdd led jumper pa onda nakacim swich na zice... Ali nemam vise tih jumpera a treba da pravim jos 4 riga za koji dan..
yqapy4as.jpg

e2u9anyd.jpg

Ovako sam ja resio:

I59910.jpg

Doduse u Srbiji ovo nisam video... :(

Sta ce vam to kada svako krsteno napajanje ima prekidac? Namestis u biosu da se komp pali sam po dolasku struje, a prvo paljenje na srafciger i kontakt :D

ma 2 zice i bilo koji (mikro)prekidac, pa makar i zalemio na pinove od ploce ako vec nema nigde kucista sa koga bi pocupao to.....sto je za ne poverovati, ali aaajde
Asus ploce imaju onaj beli "cesalj" za laksu montazu tih konektora na plocu, pa ako necete bas na plocu iz X razloga, udri na taj cesalj..

Ja sam prekidace uzeo za 300din u kopjuter sopu i resen problem,jeste da su sa neke kante ali koga to i tresuje vazno je da vrsi posao!

ko ce da zavlaci safciger svaki put kad pali rig... morao bih izmedju dve kartice da ga zavucem, i to neki jako dugacak safciger da imam....no nbt. Zanima me ovo:

http://www.ebay.de/itm/Computer-PC-...er_Computer_Graphikkarten&hash=item3a85fbae39

valjaju li sta ove powercolorke 280x?

Nista ne zavlacis samo spojis sa njim dva pina.

ma 2 zice i bilo koji (mikro)prekidac, pa makar i zalemio na pinove od ploce ako vec nema nigde kucista sa koga bi pocupao to.....sto je za ne poverovati, ali aaajde
Asus ploce imaju onaj beli "cesalj" za laksu montazu tih konektora na plocu, pa ako necete bas na plocu iz X razloga, udri na taj cesalj..

Ili zalemis dve zice na dva pina koja su za power i kad treba samo ih kresnes...

ok (safciger da bi doputovao do ta 2 pina mora da predje put izmedju prve i druge karte na rigu jer ispod ne moze, sto se kod mene naziva "zavlacenje" ) :)

zna li neko nesto za powercolor 280x?

A sto bi vi non stop palili gasili komp,kad on treba da radi 24h/7,a za slucaj da nestane struja jednom u 3meseca posluzice i srafciger.Razumeo bih da je to neki racunar na koji nesto radite ba ga palite gasite svakog dana,ali ovo sto treba da radi 24h ,stvarno mi niste jasni.Ja licno koristim srafciger i to mi treba u mesec dana jednom,zar je tesko zavlaciti se za toliko...

niste mi jasni da se vec 10 postova raspravlja o srafcigeru... zar je bitno kako se pali komp o_O ja posto nisam mogao da zavlacim srafciger sam na neki tamo dvopinski konektor produzio kablove i spojio sa tasterom, vec sam napisao da sam sve sleevovao u fullu, verovatno se sad pitate jel ovaj normalan ali sta cu kad sam perfekcionista. okacicu slike riga uskoro, nije da se hvalim da je nesto specijalno nego cisto kad vec svi postavljaju :)

ovo ima lošiji odnos $/khs nego grafike... jedino što malo struje troši

Jedno pitanje postovanom auditorijumu.

Nisam izdrzao da ne probam da rudarim, iako sam dugo odolevao.
I evo vec se kajem, kako sam i mislio da ce biti.

Naime, zezao sam se tri - cetiri dana i prestao jer sam video da mi je neisplatljivo, ali ostao je jedan problem. Sada teze pristupam raznim sajtovima. Konekcija promasuje, uglavnom u "resolving host" trenutku, tako da nekada moram da kliknem po deset - dvadeset puta na link da bih se konektovao, Takodje, desava se da ne vidim sve slike na sajtovima, jednostavno kao da ih i nema. Tako je surfanje postalo prilicno mucno.

Naravno, prvo sam pomislio da je do grafike, jer se ona forsira u ovoj raboti. Medjutim, evo ima vec nekoliko dana kako sam prestao, a problem je i dalje prisutan. I to na sva tri moja kompjutera!

Znaci, nije stvar u kartici, nego u konekciji. Da li je u pitanju modem ili sama veza, ne znam.
Takodje, problem nije u sajtovima. Znam sigurno, jer je pocelo u trenutku kad sam poceo s rudarenjem.
Uostalom, nemoguce je da toliki sajtovi, a rec je o prakticno svima, odjednom postanu nepouzdani.

Moje pitanje vama: kako je rudarenje moglo da napravi ovako nesto, i kako da prevazidjem problem?

Hvala.

Poslednja izmena:
ovo ima lošiji odnos $/khs nego grafike... jedino što malo struje troši

Dali si siguran da ima losiji odnos? Idi vidi koliko kostaju samo grafike koje ce ti bacati 7MHash-a.
To je 10x 280x plus napajanja, plus ploce i procesori, plus memorije, ekstenderi i sve ostalo... Baci na papir sve to pa vidi jel mozes da kupis to za 4000e i da ti ne trosi 12.000din struje mesecno. Nema teorije!

Poslednja izmena:
Dali si siguran da ima losiji odnos? Idi vidi koliko kostaju samo grafike koje ce ti bacati 7MHash-a.
To je 10x 280x plus napajanja, plus ploce i procesori, plus memorije, ekstenderi i sve ostalo... Baci na papir sve to pa vidi jel mozes da kupis to za 4000e i da ti ne trosi 12.000din struje mesecno. Nema teorije!

to je 9x 280x, 2700-3000 kartice, 400-450 za napajanja, 500 evra sve ostalo. 3600-4000 s tim što imaš hardver koji nečemu vredi i koji može da kopa i druge stvari osim scrypta.

za struju sam odmah rekao.
hoću da kažem da ovakvi asici neće dići diff na 50000 jer za toliki hashrate mreže treba isto novca kao i do sad.

to je 9x 280x, 2700-3000 kartice, 400-450 za napajanja, 500 evra sve ostalo. 3600-4000 s tim što imaš hardver koji nečemu vredi i koji može da kopa i druge stvari osim scrypta.

za struju sam odmah rekao.
hoću da kažem da ovakvi asici neće dići diff na 50000 jer za toliki hashrate mreže treba isto novca kao i do sad.

tako su ljudi pisali i za ASIC pa kad se pojavio AVALON sve je otislo u k_rac i svi smo onda cutali.
budimo realni ako se ovo masovno pojavi na trzistu zli znaci AKO onda je kraj GPU scrypt mininga veoma blizu....

Poslednja izmena:
tako su ljudi pisali i za ASIC pa kad se pojavio AVALON sve je otislo u k_rac.
budimo realni akos e ovo masovno pojavi na trzistu zli znaci AKO onda je kraju GPU scrypt miningu veoma blizu....
VEc ima ..na bitcoin forumu vec masa ljudi ima script asice i vec ih overcklocuju i sta vec ne..cak developer UTC coina (koji trenutno kopam) za sve pare od premine kupio 25mh script asic mada nece da kaze koliko ga platio..meni ne pada napamet da kupujem bilo kakve asice ..teracu gpy dok god bude isplativo ali sam stopirao kupovinu novog hardwera.

ja cu u principu da kopam sve dok budem mogo da zaradim za struju i naravno stekacu koine za neko "lepse" vreme...

Jedno pitanje postovanom auditorijumu.

Nisam izdrzao da ne probam da rudarim, iako sam dugo odolevao.
I evo vec se kajem, kako sam i mislio da ce biti.

Naime, zezao sam se tri - cetiri dana i prestao jer sam video da mi je neisplatljivo, ali ostao je jedan problem. Sada teze pristupam raznim sajtovima. Konekcija promasuje, uglavnom u "resolving host" trenutku, tako da nekada moram da kliknem po deset - dvadeset puta na link da bih se konektovao, Takodje, desava se da ne vidim sve slike na sajtovima, jednostavno kao da ih i nema. Tako je surfanje postalo prilicno mucno.

Naravno, prvo sam pomislio da je do grafike, jer se ona forsira u ovoj raboti. Medjutim, evo ima vec nekoliko dana kako sam prestao, a problem je i dalje prisutan. I to na sva tri moja kompjutera!

Znaci, nije stvar u kartici, nego u konekciji. Da li je u pitanju modem ili sama veza, ne znam.
Takodje, problem nije u sajtovima. Znam sigurno, jer je pocelo u trenutku kad sam poceo s rudarenjem.
Uostalom, nemoguce je da toliki sajtovi, a rec je o prakticno svima, odjednom postanu nepouzdani.

Moje pitanje vama: kako je rudarenje moglo da napravi ovako nesto, i kako da prevazidjem problem?

Hvala.

Nikada nisam cuo za nesta slicno ...

Nemam pojma sta si radio iskreno ...

Sto se rice ASIC-a osatje jedna MALA nada ... a to je da se pojave 0.20nm akrhitektura na jesen i da bude mnooogooo bolja za kopanje od trenutnih kartica onda bi to mozda moglo da se taknmici sa ovim ...

inace svaki ASIC dize diff -> ja mogu reci,
1. Brate necu vise da kopam neka stoje idem u crvenu zonu.
2. Ajde da ih ugasim da se napsavam ko covek.
3. Vruce je daj da smanjim diff da se ne greju.
4. Ocu da odigram par igrica na ultra daj da nabacim ovu 280x da se igram sa njom
5. Prodam ih
6. Dam nekom rodjaku ako su neke starije kartice koje su vec kopale par godina tipe (5770)...

I tako dalje

ASIC ne moze nista drugo da radi sem da kopa za to je kupljen i to ce raditi dok ne crkne ...

Svaki kupljeni ASICznaci da se diff poenje.

P.S. Ne ocejujem nagli skok diffa (da ce otici za 5 dana na 20000-30000 k )

Ali moja procena glasi da vise nece oscilirati (skoci za 300 pa padne za 200 kao do sada) Nego da ce rasti lagano 200-300 nakon svake promene .

EDIT. Koacno ako skoci diff mocicu da imam prafu gameing masinu :p

EDIT 2: sada vidim da ce isporucivati tek nakon prvog marta dakle tek oko 5 og marta cemo videti efekte verovatno za nekih 10 dana ...

Poslednja izmena:
Vapor-X.

Raduje me vest o ASIC-u, graficke vec sada imaju alternativu. Scrypt N - adaptive.

Nazad
Vrh Dno