Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Koju 270X preporucujes od onih dostupnih na emmi sajtu?
došlo je vreme da ne biraš nego uzimaš šta vidiš pa ga posle nameštaš :D
ja imam sapphire x i asus bez x i obe su ok, sapphire 480khs asus nešto manje jer mi je monitor na njemu a i malo se više greje jer je u sendviču, inače cenim da može preko 450 bez problema

Narode, 4x7850, koliko rama treba da bi se one terale kako treba na jednoj mašini ? Jel dovoljno ovo da ih pogura kako treba ?

daj bre 800w za 7850 :D pa to možeš na 500w da teraš :D

pa nisam ja kupio ovakvu gromadu od grafike da bih joj skidao napon i taktove, ovo je visokoturazna masina!

i jest mi slabo napajanje... al za 4 x 280x.. 3 vozi ladno

Zezas me? :)

Sada te tek nista ne razumijem!?
Svi kazu da se treba naci optimalan napon i klokovi za odredjen hashrate.
Ti neces da skidas napon i obaras klokove vec da bi smanjio potrosnju skinuces jedan ventilator!?
Sta ces dobiti sa tim?
Meni ovo znaci sledece: Imao sam Toxic 280x koja mi je bila najvrelija karta u rigu. Temperature (ocitavane) su bile 80/84 (GPU/VRM).
I ja sam trebao izbaciti onaj manji srednji ventilator? Sta bi tek tada bilo?

Moj problem je bio sto nisam zelio flash-ovati BIOS (nemam pojma kako se to radi i necu da pokusavam).
Iskrsla mi prilika da zamjenim Toxic za ASUS 280x TOP za sitne pare. Uradio sam, to i ja sam zadovoljan :)

Poslednja izmena:
@Demios Pa da, povecavaju profit, salju karte u bulk pakovanju pa ih pakuju u kutije koje im se nadju, potraznja je velika pa im se moze. Takodje drugu MSI plocu sto sam kupio sam dobio u obicnoj braon kartonskoj kutiji, neka socijala. Jednobojna stampa.

Inace 2 puta mi se zakucala masina sa 7950 kartama za 2 dana, od kad koristim onaj novi config sto kod tebe normalno radi 950/1350. Jutros gledam komp skroz stao. Mozda ima veze i sa hladnocom, drzim rigove u zastakljenoj terasi, tamo je oko 0C trenutno. Mada rigovi fino zagreju pa je temperatura nesto veca.

ne znam shta da ti kazem, moje rade lepo, ali su sve na windowsu, mozda tu neshto zeza....toliko stabilno rade da mi je dosadno :D

Poslednja izmena:
došlo je vreme da ne biraš nego uzimaš šta vidiš pa ga posle nameštaš :D
ja imam sapphire x i asus bez x i obe su ok, sapphire 480khs asus nešto manje jer mi je monitor na njemu a i malo se više greje jer je u sendviču, inače cenim da može preko 450 bez problema
Znači svejedno :D ..ocu imati puno problema sa 270x i HD7850 u istoj masini?

ne verujem, radiće to iz jednog minera... kod mene je kupus od kartica pa svaka svoj cgminer traži ali opet rade, kad ubodeš redosled pokretanja :D

Hvala na odgovorima, sad još samo da rešim da se odvojim od parica (što malo teže ide) :D

za 500w se zezam, ali 4x 270 600-650W iz zida mereno zavisno od klokova

A koje bi mi onda preporucio napajanje da bi taman teralo 2x 270x al' da nije preskupo.

Da li je cena od 180e za 270x Dual X ok?

Poslednja izmena:
Narode, 4x7850, koliko rama treba da bi se one terale kako treba na jednoj mašini ? Jel dovoljno ovo da ih pogura kako treba ?

800W za 4x7850 mislim da nije baš neophodno, 7850 imaju samo po jedan 6pin PCIe.

Moj prvi rig su 2x7850 OC-ovane, u njemu je Corsair VX-450 450W (single rail 12V - 33A, 396W max) i sve radi ko podmazano, napajanje ledeno, svi naponi zakucani na koliko treba (mereno unimerom).

A koje bi mi onda preporucio napajanje da bi taman teralo 2x 270x al' da nije preskupo.

Da li je cena od 180e za 270x Dual X ok?

Mislim da ti je najjeftinije ono Raidmax 635W modularno, nije nešto, ali OK radi i dobri su naponi, ima ga za 5.5K, na njemu mi je trenutno jedna 270-ca ,čekam drugu.

@Mighty78

Bilo je 5.500din ,ja sam ga kupio na toj akciji,sad je 6000din.

Nakacicu na njega 6950 i 6870.

Poslednja izmena:
Pošto je nestašica, moraću da se zadovoljim sa dve nove Vapor 280X. Sreća pa lepa i cena: 33000 din.

Vapor_280x.jpg
Zasto "da se zadovoljis"? Zar su lose vaporke?

ne znam shta da ti kazem, moje rade lepo, ali su sve na windowsu, mozda tu neshto zeza....toliko stabilno rade da mi je dosadno :D

Hahaha Znam sta pricas. Meni je jedina zabava bila kad je nestala struja na kratko pa sam jedan rig upalio. Sve radi vec dugo meseci bez prekida, smorio sam se.

l6650gp3 kosta ravno 5 evra vise od navedenog slabica lc od 500w sa 15,16 A granama a ovo ima 25 i 27a sto je naravno nebitno jer se gleda sam wattage maksimalna na svim uglavnom imaginarnim granama sto je 550W/12V= 45.83A i to je max koji vuce 12v deo napajanja.

Lc 7500 ima 356w na 12v grani sto je 356/12=29.6A skoro duplo manje pa ti vidi !

Zezas me? :)

Sada te tek nista ne razumijem!?
Svi kazu da se treba naci optimalan napon i klokovi za odredjen hashrate.
Ti neces da skidas napon i obaras klokove vec da bi smanjio potrosnju skinuces jedan ventilator!?
Sta ces dobiti sa tim?
Meni ovo znaci sledece: Imao sam Toxic 280x koja mi je bila najvrelija karta u rigu. Temperature (ocitavane) su bile 80/84 (GPU/VRM).
I ja sam trebao izbaciti onaj manji srednji ventilator? Sta bi tek tada bilo?

Moj problem je bio sto nisam zelio flash-ovati BIOS (nemam pojma kako se to radi i necu da pokusavam).
Iskrsla mi prilika da zamjenim Toxic za ASUS 280x TOP za sitne pare. Uradio sam, to i ja sam zadovoljan :)

pa nije tesko bilo flesovati, kako ne znas, fles je na engleskom blic, znaci uzmes fotoaparat (moze i sa mobilnog ali min 8 megapixela kamera) i blicnes (flesnes) grafiku dva puta s prednje strane i tri puta sa zadnje; mozes da koristis i atiwinflash i onda ti ne treba fotoaparat, jer ati win fles, znaci ati pobedjuje fles, pa mozes sve da zavrsis sa vbe7 i onda to spusta temp opasno, nema cimanja sa trazenjem druge grafike i sl

pa nije tesko bilo flesovati, kako ne znas, fles je na engleskom blic, znaci uzmes fotoaparat (moze i sa mobilnog ali min 8 megapixela kamera) i blicnes (flesnes) grafiku dva puta s prednje strane i tri puta sa zadnje; mozes da koristis i atiwinflash i onda ti ne treba fotoaparat, jer ati win fles, znaci ati pobedjuje fles, pa mozes sve da zavrsis sa vbe7 i onda to spusta temp opasno, nema cimanja sa trazenjem druge grafike i sl

Dobrooo, veoma duhovito sto se tice fotoaparata, moja cerkica od 5 godina je duhovitija :)
Uzeo sam ASUS TOP jer je bolja karta i tacka ;)

ma nije problem sto si uzeo asus, ok, super, ali da si dao toxic i DOPLATIO - e to mi njie jasno, ali nema veze, imas pravo da radis kako hoces, tvoja stvar...

Nema potrebe da se prepucavamo sta je bolje. ;)
Ja radim ono sto zelim (ako mogu, naravno).

Kad sam uzimao Toxic on je bio 340Evra. ASUS TOP je bio 350 ali ga nije bilo na stanju.
Vratio sam karticu koja je rudarila mjesec dana, bila mi je vrela i nije mi se svidjela.
Bilo je jos ljudi ovde koji su se zalili na Toxic a glavni problem je taj sto tada nije mogao napon da se spusta (ne znam da li u medjuvremenu AB beta 18 to moze!?).

Doplatio sam samo zato sto je covjek rekao da to ne radi (kod njega sam uzeo obe karte).
Kad sam mu ponudio doplatu on je pristao, pogurao sam "projekat" :)
Narucio mi je ASUS i stigla je za 7 dana direktno iz Srbije ;)

Nema potrebe da se prepucavamo sta je bolje. ;)
Ja radim ono sto zelim (ako mogu, naravno).

Kad sam uzimao Toxic on je bio 340Evra. ASUS TOP je bio 350 ali ga nije bilo na stanju.
Vratio sam karticu koja je rudarila mjesec dana, bila mi je vrela i nije mi se svidjela.
Bilo je jos ljudi ovde koji su se zalili na Toxic a glavni problem je taj sto tada nije mogao napon da se spusta (ne znam da li u medjuvremenu AB beta 18 to moze!?).

Doplatio sam samo zato sto je covjek rekao da to ne radi (kod njega sam uzeo obe karte).
Kad sam mu ponudio doplatu on je pristao, pogurao sam "projekat" :)
Narucio mi je ASUS i stigla je za 7 dana direktno iz Srbije ;)

ma ok sve, rekoh vec, samo jedna ispravka - nije bas tacno da napon nije mogao da se spusti na njemu jer postoje drugi nacini osim AB-a, sa trixx-om ili vbe7

Sa Trixx-om se mogao "mijenjati" napon ali temperatura ostane ista. Bar kod mene.
Neki moj zakljucak je bio da se napon u stvari i ne mijenja.

Samo da dodam da mi je jedan ugledni :) "rudar" sa foruma davno preporucio ASUS i to je bila moja zelja.
Nije ih bilo i uzeo sam Dual-X po smijesnoj cijeni od 491.80Eura za 2 komada.
Toxic je bio po principu "daj sta das".

Primetio sam da izgleda ne dobijam onoliko LTC koliko bi trebao, kopam na wemineltc.com.
Problem je sto mi za R9 270 pokazuje na njihovom sajtu od 50 pa nekad i do 350 khash/s, zavisi kad i kako za koju, uvek razlicito, a u poslednjih 48h prosecna brzina je 1450 khash/s.
Danas sam npr. izracunao da za 6 sati trebam da dobijem najmanje 0.2 LTC, znaci od 15:30 do 21:30.
Imao sam oko 0.38 LTC i evo upravo sad imam 0.54 sto znaci da sam za 8 h i 30 min napravio 0.16 LTC???
Ukupna brzina mi je oko 2800 khash/s.
5 * R9 270 + R9 280X = 5 * oko 435 khash/s u proseku + oko 665 khash/s = 2840 khash/s
Znaci ja pravim skoro duplo manje LTC. :mad:
Da li neko zna do cega bi moglo da bude?

Primetio sam da izgleda ne dobijam onoliko LTC koliko bi trebao, kopam na wemineltc.com.
Problem je sto mi za R9 270 pokazuje na njihovom sajtu od 50 pa nekad i do 350 khash/s, zavisi kad i kako za koju, uvek razlicito, a u poslednjih 48h prosecna brzina je 1450 khash/s.
Danas sam npr. izracunao da za 6 sati trebam da dobijem najmanje 0.2 LTC, znaci od 15:30 do 21:30.
Imao sam oko 0.38 LTC i evo upravo sad imam 0.54 sto znaci da sam za 8 h i 30 min napravio 0.16 LTC???
Ukupna brzina mi je oko 2800 khash/s.
5 * R9 270 + R9 280X = 5 * oko 435 khash/s u proseku + oko 665 khash/s = 2840 khash/s
Znaci ja pravim skoro duplo manje LTC. :mad:
Da li neko zna do cega bi moglo da bude?

Koja su ti podesavanja za 270-tke? Ako nisu dobra, miner ce raditi, prikazivati 400+ kh/s, ali wu bude jako mali...

Nazad
Vrh Dno