Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja imam 7970 dual x i kad sam ih testirao hlađenje je bilo daleko bolje od 280x dual x.
Što je moj drug rekao da se vidi da su na 280 kama baš štedeli jer to više nije top mode. Samo pakovanje je ko pre za reparirane.

Kad se samo setim koliko, kakvo, sa dve kutije je bilo pakovanje za kartu 8800 gt pre par godina kad sam je pazario za nepunih 300e ... ovo sad je smesno.

Која подешавања и који колокови иду за 7970 ? Сафир дуал Х је упитању... Касно је много, идем да спавам, једва је наместио па не могу да листам тему. :S:

Kad se samo setim koliko, kakvo, sa dve kutije je bilo pakovanje za kartu 8800 gt pre par godina kad sam je pazario za nepunih 300e ... ovo sad je smesno.

Ta kutija je sigurno bila 20e od cijene karte :D Meni se npr svidja kutija od 280x dual-x taman dovoljno velika da karta stane u nju. Asus 7850 DCII ima kutiju koja je 5 puta veca od karte a nisu mogli da ubace crossfire ili molex adapter u nju.

Hvala puno na odgovoru! Ove MSI mogu da nabavim po 230 EUR u Novom Sadu preko prijatelja. Mislim da je to nabavna nijesam siguran. Vidim da ovde niko ne pominje ovu MSI, znaci li to da je slabija od vasih Asus koje sa kojim obicno rudare? Napajanje sam mislio da uzmem ovo link
Sad sam malo i izgubio volju jer citam na neki nas forum da je kasno sada pocinjat sa grafickim karticama bez ako ne ulozim dosta novca? Koliko mogu sa jednom MSI R9 280X iskopat za mjesec?
Ako nije tajna gde mozhe da se kupi MSI R9 280X po 230e.... tj. kao sto napisah neki dan....daj 30 komada po 250e...jel u redu ?
Ajde ljudi aman prestanite da se frljate sa tim cenama...a da jednu postenu kartu nemate........

Hvala unapred

Ako nije tajna gde mozhe da se kupi MSI R9 280X po 230e.... tj. kao sto napisah neki dan....daj 30 komada po 250e...jel u redu ?
Ajde ljudi aman prestanite da se frljate sa tim cenama...a da jednu postenu kartu nemate........

Hvala unapred

mozda je permutovao malo brojeve , mesto 270 , stavio 280

Hvala unapred

Prazna prica ko i uvek

Hvala unapred

Jedno zapazanje vezano za nabavku:

Ja nikada do sada nisam vidio da su cijene u RS nize nego u Srbiji.
Sad kad je bila nestasica karata u Srbiji, lagano si mogao kupiti po narudzbi, stizale za 7 dana.
A sve iz Altija :)
Garant skela radila :d

Kada sam otisao po svoju Toxic, na stolu bilo 16 komada DUAL-X za jednog tipa iz Hercegovine.
Nije mogao u Hrvatskoj naci pa je uzeo ovde. Alti naravno.

Poslednja izmena:
Na kp najeftinija R9 280 X je 280 eura
I kada porucis,stigne ti cigla..da se udaras u ludu glavu... :wall:

Nego,klinac iz komsiluka ima para za neku staru masinu(intel dual,2GB DDR2,ploca Asus iz 2007-god itd.) i za napajanje koje ce moci poterati bar 7870,270x...ja mu u prvi mah rece da bi to rudarilo bez problema,al' mi glupo da ga navucem pa da se zaj_be. Sta kazete rudari? Tera li ko neku ozbiljniju kartu na matorom kompu?

Poslednja izmena:
Evo nadjoh BIOS sa kojim sam spustio, mogu slobodno da kazem, drasticno temperature VRM-a na Vapor-X 280X.
U pitanju je 039 verzija sa nekim modovanjem za Elpida memoriju koja je i meni, pre toga mi je bila 041 verzija:
Pogledajte prilog 133513

Sad mogu malo mirnije da spavam. :)

odlično
jel sa onog linka što sam kačio?

u Americi asus dc2top 280x je 300eura iliti 410$ plus postarina itd tako da ne verujem da ovde moze povoljnije da se nadje

Koristim Telenor USB internet za udaljeni rig. Radi odlicno, cak i kad ne dopunis kredit, stacu kad sam skrt, na onoj minimalnoj brzini. Jednom mi je zabagovao, verovatno mu bilo ladno, posto prostorija nije grejanja i to je jedina mana.

Zna li neko posto planiram jos jedan da postavim kako da delim net sa jednog USB modema ili da bocnem svakom svoj. Znam da ide ruter, dva kabla ali me interesuje ima li neko iskustva , jel neko to radio i koji ruter da koristim.

I kada porucis,stigne ti cigla..da se udaras u ludu glavu... :wall:

Nego,klinac iz komsiluka ima para za neku staru masinu(intel dual,2GB DDR2,ploca Asus iz 2007-god itd.) i za napajanje koje ce moci poterati bar 7870,270x...ja mu u prvi mah rece da bi to rudarilo bez problema,al' mi glupo da ga navucem pa da se zaj_be. Sta kazete rudari? Tera li ko neku ozbiljniju kartu na matorom kompu?
2x5870 na takvom rade
napajanje lc600w sve stock
830 khs prave

Koristim Telenor USB internet za udaljeni rig. Radi odlicno, cak i kad ne dopunis kredit, stacu kad sam skrt, na onoj minimalnoj brzini. Jednom mi je zabagovao, verovatno mu bilo ladno, posto prostorija nije grejanja i to je jedina mana.

Zna li neko posto planiram jos jedan da postavim kako da delim net sa jednog USB modema ili da bocnem svakom svoj. Znam da ide ruter, dva kabla ali me interesuje ima li neko iskustva , jel neko to radio i koji ruter da koristim.

Uzmi tplink mr3220 u njega ubodeš usb modem i mirno spavaš. Meni radi već 6 meseci bez greške. I mislim da ti je bolje uzeti telekom jer je mesečno samo 350din ugovor može i na samo godinu dana. Inače u paketu je 3gb što je sasvim dosta za rudare i teamwiev.

teamwiever je praktično neupotrebljiv na tom netu, brzina je oko 128kbit/s mada je to možda zbog loše pokrivenosti MTs mreže. U svakom slučaju nije skupa varijanta.

teamwiever je praktično neupotrebljiv na tom netu, brzina je oko 128kbit/s mada je to možda zbog loše pokrivenosti MTs mreže. U svakom slučaju nije skupa varijanta.

Ja sam više od 15 godina na 063 mreži i baš zbog pokrivenosti i lošeg signala sam morao preći pre par meseci na 064. Meni radi konstantno na 3g i sve leti kako otvara. A ta brzina o kojoj pričaš je bila mojoj devojci na 063 netu, nemože ni fb da otvori.
Al nije to slučajno, 063 je privatna firma i jako malo ulaže u opremu da bi profit bio što veći, dok 064 nema tih problema, pre jeste bio 063 bar 10x boli od telekoma, al sad se situacija okrenula...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno